IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 31>
Автор
Порака
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 15:48
Originally posted by Реакт Реакт напиша:

Морбидно! На тема задгробен живот - јас канам на кафе и најдов овде да не бидам сериозен. Geek

abe ne e morbidno...smrtta e neminovnost...morbidno e za ateistiteLOLLOLLOLLOLnie ke si pieme kafe tamuLOLLOLLOLLOLWink
Кон врв
MisIcA, Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Регистриран: 01.Мај.2007
Поени: 1089
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 17:36
bas taka beleg, smrtta e neminovnost, nesto so koja sekoj ke se sretni , kolku da e neprijatna sekomu ne ocekuva.
a pota sledi preminot na duhot vo Bozjoto prisustvo, na neboto  vo rajot.
e sega so Beleg bi piela kafe no i so site moi pretci.barem taka go gledam zadgorbniot zivot.

атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 17:50
a koj ke vari kafe tamu...na primer????
end off days 15...14...13....
Кон врв
kumanovka. Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Март.2007
Поени: 20
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kumanovka. Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 17:52
gospod,mozdaLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 18:18
A koj ni vari tukaWink
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 22:19
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Originally posted by goor goor напиша:

Goor. Dzennet e Raj Dzehennem e Pekol. Toa ti se drugi prasanja,sea pisuvavme koj go sozdal rajot i "kako izgleda" isto i za pekolot.
Drugo,posle smrtta,povtorno ke bideme oziveni,taka da,bez kazna nema da projdes lesno.

miralem ovde zboruvas materijalno ke bideme oiveani taka???
kako 1 vid reinkarnacija ili...???
e sega ako oziveeme povtorno dali ozivuvame na zemjata???...zosto ako e taka logicki e i rajot da e materijalen i da moze da se pronjde....(pojasni mi malku ako mizes)

41-39 Ti vidiš, među njegovim Znakovima, zemlju kao da se prostrla; ali kad mi damo da na nju siđe voda s neba, ona nanovo oživi i postane iznova zelena.Da, onaj tko njoj vraća život je onaj koji će iznova oživjeti mrtve. On je nadmoćan nad svakom stvari.
(Ja-sin, 12)"Mi ćemo doista oživjeti mrtve i Mi smo zapisali ono što su uradili i djela koja su iza sebe ostavili.
"Zar covjek misli da kosti njegove necemo sakupiti?Hocemo, Mi mozemo stvoriti jagodice prsta njegovih ponovo." (Al-Qiyamah, 3-4)
Ovaa sura e isto taka i Allahovo Cudo... Uste vo 6 vek Qur'anot zboruva za otiscite na prstite na covekot.
Znaci,covekot povtorno ke bide oziven. Istite potrebi ke gi ima. Sea,kako sto e objasneto na drugiot post,za nas e toa Gajb,nesto za nas nepoznato,nesto sto ne sme videle... taka da ne znaeme tocno dali ke gi imame istite tela,ili drugi,,, no ke bideme povtorno oziveni.

«One koji ne vjeruju u dokaze Naše Mi ćemo sigurno u vatru baciti; kada im se kože ispeku, zamijenit ćemo im ih drugim kožama da osjete pravu patnju. Allah je zaista silan i mudar.»

Miralem uste edno prasanje (ne go imam procitano k*ranot i zatoa) gi imate li kaj vas 10 te bozji zapovedi i dali se isyi kako kaj hristijanite ili ne.......

E sea zaklucok od dvete religii (ne mozeme da konsultirame treta ili ako ima slobodno neka pise) deka vo rajot nema mesto za site religii sto znaci ako ima 6 verski dvizenja so da receme ednakov broj privrzanici najmnogu 1/6 od lugeto ke uzivaat vo rajot.....od kade znaete koi....koga site kako sto velite imate dokazi deka vasta vera e onaa vistinskata.....?????

end off days 15...14...13....
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 22:28

Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Goor. Dzennet e Raj Dzehennem e Pekol. Toa ti se drugi prasanja,sea pisuvavme koj go sozdal rajot i "kako izgleda" isto i za pekolot.
Drugo,posle smrtta,povtorno ke bideme oziveni,taka da,bez kazna nema da projdes lesno.

miralem ovde zboruvas materijalno ke bideme oiveani taka???
kako 1 vid reinkarnacija ili...???
e sega ako oziveeme povtorno dali ozivuvame na zemjata???...zosto ako e taka logicki e i rajot da e materijalen i da moze da se pronjde....(pojasni mi malku ako mizes)

41-39 Ti vidiš, među njegovim Znakovima, zemlju kao da se prostrla; ali kad mi damo da na nju siđe voda s neba, ona nanovo oživi i postane iznova zelena.Da, onaj tko njoj vraća život je onaj koji će iznova oživjeti mrtve. On je nadmoćan nad svakom stvari.
(Ja-sin, 12)"Mi ćemo doista oživjeti mrtve i Mi smo zapisali ono što su uradili i djela koja su iza sebe ostavili.
"Zar covjek misli da kosti njegove necemo sakupiti?Hocemo, Mi mozemo stvoriti jagodice prsta njegovih ponovo." (Al-Qiyamah, 3-4)
Ovaa sura e isto taka i Allahovo Cudo... Uste vo 6 vek Qur'anot zboruva za otiscite na prstite na covekot.
Znaci,covekot povtorno ke bide oziven. Istite potrebi ke gi ima. Sea,kako sto e objasneto na drugiot post,za nas e toa Gajb,nesto za nas nepoznato,nesto sto ne sme videle... taka da ne znaeme tocno dali ke gi imame istite tela,ili drugi,,, no ke bideme povtorno oziveni.

«One koji ne vjeruju u dokaze Naše Mi ćemo sigurno u vatru baciti; kada im se kože ispeku, zamijenit ćemo im ih drugim kožama da osjete pravu patnju. Allah je zaista silan i mudar.»

Miralem uste edno prasanje (ne go imam procitano k*ranot i zatoa) gi imate li kaj vas 10 te bozji zapovedi i dali se isyi kako kaj hristijanite ili ne.......

E sea zaklucok od dvete religii (ne mozeme da konsultirame treta ili ako ima slobodno neka pise) deka vo rajot nema mesto za site religii sto znaci ako ima 6 verski dvizenja so da receme ednakov broj privrzanici najmnogu 1/6 od lugeto ke uzivaat vo rajot.....od kade znaete koi....koga site kako sto velite imate dokazi deka vasta vera e onaa vistinskata.....?????

Kakvi se tie materijalni sretstva vo rajot i pekolot,se gleda vo pogolemiot post. Toa e kako sto kazav GAJB za nas nesto nepoznato,nesto sto ne sme videle,no ke bide slicno na ova sto sme go imale tuka. Rajot ne e na zemjava kako ni pekolot.
Koj ke vleze tamu.
Na sekoj narod Bog pratil Negov pratenik. Site sledbenici na tie Bozji pratenici ke vlezat vo rajot. Site koi go sledele Adam,Noe,Avram,Mojsie,Isus i Muhammed a.s.
Allah ni stvoril slobodni,sami svesno da si ja barame vistinata za Boga. Vidis,ti ne si cital Qur'an a tvrdis deka Bog ne postoi,otkako si videl deka dokaz vo Biblijata nema.
Baraj go ke go najdes.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2007 во 10:23
abe ne e morbidno...smrtta e neminovnost...morbidno e za ateistiteLOLLOLLOLLOLnie ke si pieme kafe tamuLOLLOLLOLLOLWink
[/QUOTE]

Некој кафе, некој чај...
Без коментар
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2007 во 10:29
а некој солна киселина... LOLLOL
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2007 во 13:18
Pa i solna da pie... da ne se plasi deka ke se otrue i taka e mrtovLOLLOLLOL
Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2007 во 13:20
Чим је гага и киселина је драга!
п.с. Ај некој нека го преведе ова.
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2007 во 13:20

Некој кафе, некој чај...
[/QUOTE]

pa i chaj i kakaoBig%20smilea moze i soln, koj e ljubitel na takvi pijalociLOLLOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2007 во 13:24
Ova vekje pocnuva na bal vampira da nalikuvaLOLLOLLOL
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2007 во 14:14

Чим је гага и киселина је драга!
п.с. Ај некој нека го преведе ова.

Штом е бесплатна, и киселината ни е мила...

LOL LOLLOLLOL
LOL
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 31>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.