|
ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ |
Внеси реплика | страница <1 34567 14> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Немој да мислиш дека лицето б.ц. нема српски пасош... Само што не е толку глуб, тоа јавно да го каже...
|
|
Baron
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 92 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што Харие Костоу и Јањи Мерак Крадули и Таки Фити, и Стерјо Зику имаат цигански пасоши? И Аљи Амети и Џафери - Шиптарски (Џафери и Норвешки а Аљи и швајцарски)?
За будалестиот Бранко со српски пасош, ич муабет не правам, тој не им служи ни на србите ни на нас а Богами, ни на самиот себе!
Се работи за класичен дебил.
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
обично далековидите не можат да гледаат премногу блиску, не можат да читаат, но и се спрепнуваат од премногу блиски предмети. нас ни требаат кратковиди, да видат сега што се случува! |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
venstar
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2006 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 93 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам дали е възможно да се направи това, което предлага Любчо. Как ще изгониш толкова много хора? Добре де, официално ще бъде размяна на население, но де факто си е гонене. Не знам дали това нещо може да стане в XXI век. Също не знам дали Албания би се съгласила. Реално погледнато защото да си прибира албанците и малко земя сега като в бъдеще може да прибере половината или повече от Македония?
България преживя няколко кампании на подобни преселения основно на хора с турско самосъзнание. Последната беше през 89-та. Но и след това останаха много турци, които не бяха интегрирани (за това голяма вина имат и българските политици) и сега си има турски анклави. Предполагам, че и в Македония ще останат много албанци, сред които могат да се разпалват разни опасни страсти и скоро положението ще е пак като преди "размяната". Освен това и Македония и Албания се стремят към ЕС, където няма да има граници и всеки ще може да се движи или заселва където си иска. Не говоря за първите преходни години, а например за десетина години след влизането на двете страни в Съюза. Ако ЕС се разпадне, ще останат границите и една такава "размяна" на население би имала известен смисъл (като отчетем, че не можеш да изгониш насила хората и все ще останат някои албанци). Обаче не ми се мисли кой ще възпира националистите и ще контролира политиците. Ако Косово стане независимо преку волята на Русия и ООН вече няма да има международни регулиращи органи и всеки ще си прави каквото си иска. Не съм убеден, че и това е добър вариант за Македония. Поздрав, Венелин |
|
Всичко изпитвайте,
дръжте доброто! (1 Сол. 5:21) |
|
intel
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 25.Април.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 94 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ovde na ovaa tema se diskutira za Ljubco , ex-liderot na Dpmne i za politikata sto ja vodese dodeka bese premier. Taa politika voopsto ne e napustena od novoto rakovodstvo na Dpmne.
Batali sega Bc i CC i GR. Изменето од intel - 18.Јуни.2007 во 16:48 |
|
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako moze Ljubco da znae sto e interesot na makedonskiot narod koga dobrovolno i pristapi na nacijata koja ja negira egzistencijata na istiot?
Preselbata na naselenie e ludost sto ke dovede do pljacki, krvoprolevanje i neminovno golema i dolgotrajna vojna. Sakam da go vidam toj sto dobrovolno ke se iseli od sopstveniot imot i kukja, po nalog na nekoe k*rle so retka bradicka. Ne se somnevam deka vo toj slucaj site fondovi za obestetuvanje na raselenite ke zavrsat na smetkite na Ljubco i negovite pajdasi.
Ne deka sdsm ja unapredija, no dpmne definitivno ja upropasti i ja upropastuva makedonija.
|
|
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
|
Tomislav
Нов член Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гостивар го осуди Георгиевски поради ставовите за делба на Македонија
Во протестот што беше прочитан и поддржан од гостиварци и од разграноците на политичките партии, Георгиевски беше наречен квазиколумнист и деклариран Бугарин. Беше речено дека тој се игра со чувствата и идентитетот на Македонците од западниот дел на Македонија. „Не би сакале да шпекулираме чии интереси штити тој, но сигурни сме дека тоа не се наши, македонски, и се далеку од секој нормален разум“, велат револтирани гостиварци, кои се против какви било делби и парчосувања на македонската земја. „Западниот дел на Македонија, бил, е, и ќе биде во рамките на македонската држава, која за многу кратко време ќе биде примена во НАТО и ќе добие статус на кандидат за членка во ЕУ. Ние - Македонците од Гостивар и од западниот дел на Македонија не се чувствуваме загрозени, напротив живееме заедно со нашите соседи, на своите прадедовски, татковски огниште и горди сме за тоа“, се истакна на протестот. |
|
Baron
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 92 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ако де!
Аљи Амети е деклариран шќипитуар...па што?
БЦ е деклариран србин, пардон, југословен.
Хари костоу е деклариран грко цинцар...па што?
Протестот, очигледно е организиран од некоја албанска разбојничка банда, бидејки текстот како што го читам им користи само ним.
|
|
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od kade pak BC e srbin? Kolku sto jas znam, toj nema drugo drzavjanstvo osven makedonskoto.
Ne mi e jasno kao lugjeto uste mozat da go slusaat LjG, koj e dokazan izdajnik. Makedonija pati od glupost, sto dozvoluva legalni kanali za operiranje na takvi spioni, i duri nivno angaziranje vo vlasta. Sekade vo svetot site zakonski dupki bi se zatvorile, a LjG bi bill ili na marginite od opstrestvoto ili vo zatvor.
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
љ.г. е ситна риба за б.ц.
Тој е вистинската бараба шо луѓе, дај свесте се, МОРА ДА СЕ СТАВИ ЗАД РЕШЕТКИ. не помага пораз на избори, оти тој ти е како пијавица, нон-стоп ќе се залепи за некоја нова гарнитура, и пак ќе се искуба... проблемот е што тој е главата на октоподот, и што не може да се удави, ако не се удават и пипците, а тоа е 90% од богаташиве у македонија... |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Б.Ц. не е србин точно но не е ниту Македонец,па само погледнете каде е роден и се ке ви биде јасно
|
|
Nee*amAnderskor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se sl*gam deka BC e vlastoljubec (povekje od srebroljubec, i po toa e razlicen od LjG). Ne gledam deka ima objektivna osnova za apsenje (sto ne moze da se rece za LjG), osven toa sto na site ni e prek*rcen. I ne mislam deka toj ke se zalepi za sekoja garnitura, iskustvoto pokazuva deka povekje se lepat za nego. Dokolku stvarno im e preku takvoto na makedoncite od nego, poraz (ili apstinencija) na slednite pretsedatelski izbori se najgolemata kazna za nego.
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако за Б.Ц. нема основ за апс, ондак идризово треба да се испразни, пошо тие се бедни аматери у споредба со дотичниов...
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Б.Ц. у апс и тоа потхитно а Љ.Г. одма на бесилка и тоа на камени мост за да видат сите како се беси предавник на Македонија
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |