IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ФАЛСИФИКАТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ФАЛСИФИКАТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 16>
Автор
Порака
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 14:35
Originally posted by Реакт Реакт напиша:

Не е дека не сфаќам - туку ТЕБЕ не можам да те сфатам. Нема ништо контрадикторно. Но, тоа се преобемни теми, за кои треба многу пишување. Но, нема проблем.

Sto ima tuka mene da ne me svakjas ? Epten e jasno ona sto go pisuvam ?
Zosto eden veli deka Isus e raspnat vo 3 a drug veli Isus e raspnat vo 6 ?

Zarem posle toj nastan-raspnuvanjeto-nemale na stotici bogobojazni sredbi,kako mozel edemn da napise 3 a drug 6 ? A ako ti e maka tebe da pisuvas ili neznaes sto da napises toa e drugo... a mene cest bi mi napravil koga bi zel da objasnuvas.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 14:52
Јас еднаш зедова да ти објаснувам, ама згрешив. Сега некој друг нека проба.
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 14:59

Јас еднаш зедова да ти објаснувам, ама згрешив. Сега некој друг нека проба.
Belkim ke se najde nekoj.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 15:08
Надевај се! Надежта последна умира.
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 15:11

Надевај се! Надежта последна умира.

Pa i jas taka mislam,deka na odgovor od cekanje cekalna ke si napraam Tongue
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2007 во 09:24
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Sto ima tuka mene da ne me svakjas ? Epten e jasno ona sto go pisuvam ?

Мирко, кај прочита ти дека Христос го распнале во 6 часот? LOL
Изгледа многу време поминало откако си бил "христијанин", или пак можеби лошо препишуваш/преведуваш.

Па веќе ти го одговорив ова прашање, зошто повторно се брукаш со твоите "библиски познавања", ништо не постигнуваш, туку се повеќе ја издаваш твојата лукава тајна дека демек си бил христијанин, па к*ранот те просветлил па си станал муслиман LOL

Јас верно ја чувам таа тајна дека ти никогаш не си бил христијанин (неколку пати те фатив како кажуваш елементарни библиски лапсузи), ама ти ми одмагаш во тоа. Подобро ќути, може некој падне на јадицата - илјадници интелектуалци секојдневно прифаќаат ислам и ќе се обрати LOL
Поздрав!

Изменето од EvAngelos - 19.Јуни.2007 во 09:25
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2007 во 23:33
Цитирај Sto ima tuka mene da ne me svakjas ? Epten e jasno ona sto go pisuvam ?
 --------------------------------------------
Изгледа многу време поминало откако си бил "христијанин", или пак можеби лошо препишуваш/преведуваш.

Па веќе ти го одговорив ова прашање, зошто повторно се брукаш со твоите "библиски познавања", ништо не постигнуваш, туку се повеќе ја издаваш твојата лукава тајна дека демек си бил христијанин, па к*ранот те просветлил па си станал муслиман LOL

Јас верно ја чувам таа тајна дека ти никогаш не си бил христијанин (неколку пати те фатив како кажуваш елементарни библиски лапсузи), ама ти ми одмагаш во тоа. Подобро ќути, може некој падне на јадицата - илјадници интелектуалци секојдневно прифаќаат ислам и ќе се обрати LOL
Поздрав!

Eve kolku nesmasno nasiot drag prijatel evangelos laze.
PRVO PRASUVA "KADE SUM PROCITAL DEKA ISUS E RASPNAT VO 6 CASTOT" A POTOA VELI DEKA MI ODGOVORIL NA PRASANJETO !
GO PRAVETE LI PAMETEN SEA ? SE IZDAVAS DRUGAR... POPAMETEN SI KOGA MOLCIS.
Цитирај
кај прочита ти дека Христос го распнале во 6 часот?
(Vo Ivanu 19,14-15) !!!!
Čuvši te riječi, Pilat izvede Isusa i posadi na sudačku stolicu na mjestu koje se zove Litostrotos - Pločnik, hebrejski Gabata - (14) a bijaše upravo priprava za Pashu, oko šeste ure - i kaže Židovima: "Evo kralja vašega!" (15) Oni na to povikaše: "Ukloni! Ukloni! Raspni ga!" Kaže im Pilat: "Zar kralja vašega da razapnem?" Odgovoriše glavari svećenički: "Mi nemamo kralja osim cara!"
A Marko 15-25 veli:
A bijaše treća ura kad ga razapeše
Pred da pocnes da mi se davis,ke ti objasnam oti veke i zal mi e kako mi se prepetelkas. Mani toa,se falis deka si odgovoril :)

Po red. Imame 3 sati razlika. Koj e faten vo Laga ? Koj zaboravil tolku vazen moment,koga voskresnal spasitelot na svetot i nivniot ucitel ? DA NE ZBORUVAM ZA TOA STO NE SE SLOZUVAAT I KOI SE NEGOVITE POSLEDNI ZBOROVI ! Zarem posle toa nemale nad stotina bogobojazni sredbi apostolite i ne zboruvale okolu toa ?? Kako eden da napise 3 a drug 6 ? Zarem ne bile site prisutni vo raspnuvanjeto i zarem ne zboruvale posle toa zaedno site ? Da ne mi mesate togasni racubnanja,denonokija i razni biseri na bibliski apologeticari. Da razjasnime.
Prema togasnoto racunanje na vremeto,so koe merele site narodi (Rimjani ,Evrei,Grci) sest satot (sesta ura) go belezela sest satot vo denot,znaci posle izlezot na sonceto,znaci pladne. Tri satot (treca ura) e 9 satot nautro. LAZEL ILI SAMO EDEN OD OVIE DVAJCA ILI DVAJCATA (STO E NAJ VEROVATNO).
Sto smislile apologeticarite. Deka Rimjanite togas se sluzele so denesno merenje na vremeto,pa Ivanoviot 6 satot bil nautro,po rimsko racunanje na vremeto.
Osven sto e izmisljotina,koja povtorno ne ja resava razlikata od 3 sati,uste nesto ne se slozuva so raspnuvanjeto vo SAMATA ZORA te. vo 6 satot nautro,pa makar bile i vo pravo.Eve sto se trebalo da se sluci toa utro:

1.Sanhedrin se sretnal koga se razdenilo i mu presudil na Isus.
2.Pilatot stanal i rabotel "koga se razdenilo" i bil spremen da mu presudi na sekoj kogo Evreite mu go nosele.
3.Pilatot,posle prvoto ispituvanje odlucuva deka Isus e nevin.
4.Pilatot potoa kontaktira so Harod (PREKU MOBITEL ?) i go prakja Isus kaj nego da go vidi.
5.Harod go ispituva nekoe vreme i odlucuva da se strazarite malku poigraat so nego i go vrakja nazad kaj Pilatot.
6.Togas Isus se predal na Harodovite vojnici,koi go izmaltretirale,oblekle i go vratile nazad kaj Pilatot.
7.Pilatot povtorno gi sobra "glavnite svestenici,vodici i narodot" i imase raspravija so niv.
8.Pilatovite vojnici go kamsikuvaat i povtorno go oblekuvaat za raspnuvanje.
9.IMAME I 3 PATI NA KUk*rIKANJE NA PETEL !!!! (????) (DALI PETELOT NOKE KUk*rIKAL?)

I se toa se slucilo pred 6 satot nautro (po nase racunanje na vreme) Toa e sekako nevozmozno.Kako i za Markoviot 3 Taka i za Ivanoviot 6 po apologetskoto vreme.
Mora uste da go vklopime i (po Marko i Matej) po crni temnici od 6 do 9 satot ! Po "Rimsko apologetsko vreme" Sonceto ni ne izleglo do 9 satot. Celoto raspnuvanje e obaveno vo temnici (?) Tek 3 sati otkako Isus umrel na krstot se razdenilo !
Inaku,site povesnicari se slozuvaat deka Rimjaniteso sest satot oznacuvale pladne i gi broele satite od Izlezot do Zalezot na sonceto (toa e vidlivo od togasnite povesni dokumenti vklucuvajki go Plinij (Kniga II LXXI. 178 - LXXII) i sve druge).

Изменето од Miralem1 - 19.Јуни.2007 во 23:35
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 00:30
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

(Vo Ivanu 19,14-15) !!!!
Čuvši te riječi, Pilat izvede Isusa i posadi na sudačku stolicu na mjestu koje se zove Litostrotos - Pločnik, hebrejski Gabata - (14) a bijaše upravo priprava za Pashu, oko šeste ure - i kaže Židovima: "Evo kralja vašega!" (15) Oni na to povikaše: "Ukloni! Ukloni! Raspni ga!" Kaže im Pilat: "Zar kralja vašega da razapnem?" Odgovoriše glavari svećenički: "Mi nemamo kralja osim cara!"

Дали е доволно тоа што е повлечено со црвено? Smile
Јас те прашав Мирко да ми кажеш каде ти прочита дека Христос бил распнат во 6-от час, а не во колку часот Пилат му судел на Исус.

by the way, како иде истрагата по одговорот на моето прво прашање до тебе (Каде Исус во Библијата дословно вели "Јас Сум Човек" или "ЈАс Сум Пророк"? Ама пази, дословно! Како што и ти бараше од мене.
Работиш ли на случајот? Јас само да те проверам...
Поздрав!
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 00:31

(Vo Ivanu 19,14-15) !!!!
Čuvši te riječi, Pilat izvede Isusa i posadi na sudačku stolicu na mjestu koje se zove Litostrotos - Pločnik, hebrejski Gabata - (14) a bijaše upravo priprava za Pashu, oko šeste ure -

мирко... распнувањео не се правело на судачка столица, чисто за информација... LOLLOLLOLLOLLOL

Изменето од аџија - 20.Јуни.2007 во 00:32
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 21:02
Originally posted by аџија аџија напиша:

(Vo Ivanu 19,14-15) !!!!
Čuvši te riječi, Pilat izvede Isusa i posadi na sudačku stolicu na mjestu koje se zove Litostrotos - Pločnik, hebrejski Gabata - (14) a bijaše upravo priprava za Pashu, oko šeste ure -

мирко... распнувањео не се правело на судачка столица, чисто за информација... LOLLOLLOLLOLLOL
Ama pak izbegavte od temata. Nemojte ne e fer... EvAngelos,"prosvetitele nas" mi postana mil navistina.
Čuvši te riječi, Pilat izvede Isusa i posadi na sudačku stolicu na mjestu koje se zove Litostrotos - Pločnik, hebrejski Gabata - (14) a bijaše upravo priprava za Pashu, oko šeste ure - i kaže Židovima: "Evo kralja vašega!" (15) Oni na to povikaše: "Ukloni! Ukloni! Raspni ga!" Kaže im Pilat: "Zar kralja vašega da razapnem?" Odgovoriše glavari svećenički: "Mi nemamo kralja osim cara!" I taka Isus bese rasptaaaaat.
Znaci mu presudil togas i gore dolu za pola sat pokasno go raspnale.
Osven toa,drag moj prijatelu EvAngelos...  imase nekolku toci,sto,ne se slozuvaat nitu edniot sat nitu drugiot sat. Ne se raboti samo za gresjka vo ednoiot tuku za greska kaj dvajcata. Ajde,sto mislis ti,po tvoe,vo kolku satot bil Raspnat Isus i spored Kogo ?
EVE OVA TI E PRASANJETO: "VO KOLKU SATOT ISUS BIL RASPNAT?"

Ponataka,nemoj da begas od temava,ke gi rasplacis lugevo kako te gledaat dodeka begas od prasanjava... jas eve gotov sum.....  Greota si odi malku prvo razprasaj se,pa vrati se so dobri vesti i malku ubavi objasnuvanja.... vaka greota si poveke.
Acko i ti si izmeren kolku si tezok ;)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 21:07

LOL Абе ти да не беше таму со штоперица да мериш колку време поминало од судењето на Исус до неговото распнување? LOL

Јас те прашав каде ти прочита дека Исус го распнале во 6 часот, а ти не знаеш, затоа молчи и не манипулирај затоа што прочитан си пријателе...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 21:13
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

LOL Абе ти да не беше таму со штоперица да мериш колку време поминало од судењето на Исус до неговото распнување? LOL

Јас те прашав каде ти прочита дека Исус го распнале во 6 часот, а ти не знаеш, затоа молчи и не манипулирај затоа што прочитан си пријателе...

Dobro,ete da receme greska sum,neli.Ete da receme pogresno sum go razbral,ne pisuva deka vo sest e raspnat tukuokolu sest.
Ajde,ti prosvetlini sea i kazini TOCNO VO KOLKU E RASPNAT ISUS ????
Ednostavno prasanje.

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 22:06
ние не бевме таму со свисс воч, па да ти кажуваме тебе колку било часот според средноевропско време.... зар е тоа важно???

ај ти кажи ми во колку часот, Мохамед ја имал првата објава? Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 22:18
Originally posted by аџија аџија напиша:

ние не бевме таму со свисс воч, па да ти кажуваме тебе колку било часот според средноевропско време.... зар е тоа важно???

ај ти кажи ми во колку часот, Мохамед ја имал првата објава? Wink

Vidi adzija...  ne stanuva zbor dali e toa vazno ili nevazno. Zboruvame sega za kontradikciite,dali se razbirame ?
Kaj nas nema da najdes deka objavata ja dobil vo 12 na edno mesto a na drugo mesto vo 15 casot.
Sega prajme muabet koj e vo pravo od niv dvajca ili cetvorica. Nebi se postavuvalo prasanjevo koga site cetvorica bi napisale deka vo 3 e raspnat,sto e dokaz i za nevaznosta na vremeto.
Tuku prasanje e koj e vo pravo a koj ne e. Sekako deka ne barame tocen sat nitu minuta na raspnuvanjeto,tuku KOJ LAZE ?
Vidis,jas ne te prasav i ne obviniv za toa sto NIKADE NE PISUVA VO BIBLIJATA NA KOJA GODISNA VOZRAST MARIJA UMRELA. Iako,taa e za vas vazna licnost,bogorodica,trebalo da se napise.... No ete,ne go postavuvame toa prasanje,zatoa sto i nema kontradikcii NIKOJ NISTO NE NAPISAL.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.