|
ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ |
Внеси реплика | страница <1 910111213 31> |
Автор | |
sunshine1
Група Регистриран: 11.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Goor..ti sto si kakva vera si ?
|
|
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ne sum vernik - ateist
i zatoa postavuvam prasnja???? |
|
sunshine1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Goor...Sveti Dimitrija koga go ubivale...zenata na carot Dioklecijan koja bila nevrnik i samata poveruvala....i ja ubil carot potoa..mozes li da go zamislis toa u edno takvo carstvo kakvo sto bilo Rimskoto....caricata da go dade zivotot samo so toa sto ce kaze deka veruva deka Isus Xristos e Bog...ne gubi vreme..pobrzaj..
|
|
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a zosto toa ne go pisuva vo knigite na drugite relgii
Ima nekoi sansi toa da e izmisleno ....????? |
|
sunshine1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
muslimanite nemaat dokazi za nivnata vera kako hristijanite..nie imame svedoci..iljadnici mazi i zeni...preku koi bog napravil cuda..i toa poveceto po nivnata smrt...Koga carot mu rekol na Sv Jovan Apostolot..ispi go otrovot..toj go ispil..i nisto..togas carot mu rekol na slugata...sto mu stavivte..otrov li bese..i togas slugata samo liznal na prst od otrovot i vednas umrel...za toa ima knigi..svedostvo..toa ne e mistika...toa e istorija..samo onoj koj go poznava dovolno hristijanstvoto zane sto e toa..sila golema..
|
|
sunshine1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Goor..ti si jagne izgubeno...koj ti vdahna zivot vo nozdrite..sam li go stori toa..sam li sebudis nautro...koj receneka se rodi dete..od cvetot ce poznaes deka Bog postoi samo pogledni go ubavo..sam li cvetot se sobira koga ce zajde sonceto..koj go pravi toa..ti li odlucuvas koga ce se razbolis i koga ce ozdravis..i koga ce se ozenis..i so koja..i kolku deca ce imas..ti li si sopsvenik na sebesi...
|
|
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vidi vaka sunshine 1
koj gi napisal tie knigi od koi crpite informacii????? nema nikakvi istoriski dokazi za toa sto go zboruvas koj rekol da se rodi bebe????- na site ni e jasno kako se raga bebeto i tocno hritijanstvoto ima najmnogu sledbenici no zosto nastanale drugite veri nekoj videl deka ne e se taka kako sto pisuva tamu mozebi... i koi se tie svedoci sto dosle posle nivnata smrt da kazat deka postoi bog??? |
|
end off days 15...14...13....
|
|
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sunshine1 dobrenidojde. Nema jas tolku neuctivo da ti se obratam... no bi ti dal eden predlog. Imame tuka dosta temi,ti sega ni si dojden/a,kako sto moze da se zaprimeti. Rastrcaj se po forumov,ima prasanja i prasanja na koi treba da ni odgovoris ti,kako malce poupatena.
Ti ja predlagam za pocetok temata "Falsifikati" potoa temata "objasnitemi go ova" pa ponataka ima temi i temi......
Ke zaprimetis belkim deka Muslimanite na se i edno prasanje odgovor dadoa,belkim ke zaprimetis kako se ponasaat tvoite bratcinja po Hrista..... ednostavno ke se zastramis sto si Hristijanin/Hristijanka.
Sekoe dobro.
|
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PS:Mozebi ne ve zadovoluva,no ete eden skromen text za Rajot i Pekolot od nasa gledna tocka. Smrtno me interesira sto ima Biblijata za tie "dimenzii".
I gledaja reakcijata,kako e koga Musliman dava odgovor na prasanjata..... navistina interesno.
|
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so mnogu siten font pisuvas oci mi ispadnaa
sega dzennem e pekol a dzenet raj taka????? e sea vaka kakva e logikata (za site veri) dusata da gori vo ogan koga setila ostanuvaat vo trupot(pod zemja)?? dali dusata koga ke padne vo toj vecen ogan moze da izgori i da ja nema??? istoto i za rajot sto ke ti se tie reki od mleko koga setiloto za vkus ti ostanalo vo teloto???? nema belkim da gi nosime so nas??? i ako postojat aj muslimansko mislenje zosto vo site religii se razlicni i spored vas kade ke odat pripadnicite na drugite veri??? |
|
end off days 15...14...13....
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имаш право атеист, ти не си верник, ти си СУПЕРВЕРНИК!
Христијаните и муслиманите овде на форумов бар имаат некакви аргументи за својата вера, ама вие атеистите без ниеден аргумент за вашата вера се истакнувате со вашата супер харизматична слепа вера Изменето од EvAngelos - 17.Јуни.2007 во 22:12 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
evangelos
rabotata i ne e tolku komplicirana 1. jas nesum go videl 2. jas nesum go slusnal 3. jas ne sum go doprel 4 jas ne sum go pomirisal 5.jas ne sum go vkusil zatoa so pravo tvrdam bog za mene nepostoi zatoa sto ne sum go osetil so nitu edno od moite 5 setila ( sega kje mi kazuvate za sve sto ne se custvuva no gresite) aj sega ti Evangelos kazi BOG postoi zatoa sto ti si go 1. 2. 3. 4. 5. imas petlja da gi popolnis polinjta ili kje popolnis samo ova 6. to 6. Изменето од anakin - 17.Јуни.2007 во 23:55 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
sunshine1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a dali si go videl veterot...a znaes i siguren si deka postoi..."Blazen e toj sto nema da vidi a poveruva"..se raboti za Apostolot Filip..
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ве молам да не ми го вознемирувате мирко, и да му оставите простор да ми одговори, дали во муслиманскиот измислен рај...
жената сексуално оргија како и мажите?
|
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |