IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 31>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:55
da be
za se treba nekoj dezuren krivec
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:56
за ШТО да го обвинам ѓаволот ако ЈАС САМ му се сервирам на тацна?
Confused
има една изрека, (додуша селска) иде вака
----Какво викнало ,такво се одзвало------
ако треба да ја тумачам, кажете, ама мислам дека сваќате Smile
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:59
Originally posted by Brza...ti so tolku godini uste nemas svateno nesto...znaes li deka: na
drugiot svet mladite sovresni ce im sudat na starite nesovrseni...si ja
citala li knogata Jov...................................sunshine1 Brza...ti so tolku godini uste nemas svateno nesto...znaes li deka: na drugiot svet mladite sovresni ce im sudat na starite nesovrseni...si ja citala li knogata Jov...................................sunshine1 напиша:

ako ne verues ni u eden....toa znaci deka veruvas u gjavolot...zasto ce prasas?..pa glavna cel na gjavolot e da te otstrani od Gospod.....
na primer..dokaz deka Eden go ima sozadadeno svetot e deka: covekot odnosno site lugje imaat isti organi..oci..usi..telo..5 prsti.. dali mislite deka ako bi bile povece sozdateli( muslimanite veruvaat u drugo..budistite..itd.)  zarem ako nivnite bogovi bile sozdateli...ce stvorele ist covek....LOLLOLLOL
   hahaha,...gledam ti golem sfakjach si bil,....sreka moja,....sega koga me poznavash,...se nadevam "blag" ke bidesh kon mene,...tamu gore,.....ili dole,....ama ,ti si znaesh,..LOLLOL
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
sunshine1 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 11.Април.2007
Поени: 41
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sunshine1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 03:00
Knigata Jov..procitajte ja nevernici.....Jov e covek sto na zemjata pretrpil nalgolema bolka..nema covek sto povece pretrpel od neko...vo eden den mu umrele 7 sinovi i 3 cerki i zetovcite i snaitei vnucite...i mu go razgrabale siot dobitok..i kucata mu ja urnale....LOLLOLLOL
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sunshine1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 03:02
Brza,...moite grevovi se golemi...pogolemi od tvoite..mozi ti mene ce me spasuvas..
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sunshine1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 03:05
Znaete li deka Apostol Pavle gi ubival vernicite koi go propovedale Isusa Xrista....LOL
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 03:06
Originally posted by sunshine1 sunshine1 напиша:

Knigata Jov..procitajte ja nevernici.....Jov e covek sto na zemjata pretrpil nalgolema bolka..nema covek sto povece pretrpel od neko...vo eden den mu umrele 7 sinovi i 3 cerki i zetovcite i snaitei vnucite...i mu go razgrabale siot dobitok..i kucata mu ja urnale....LOLLOLLOL

da be prijatele- knigata za Jov.
ama tamu bog go pratil SATANATA da go iskusuva Jov taka bese??
znaci Satanta pak e kriv za bolestite
ama tuka Jov e mudar toj veli kako bese zar da gi prifakame dobrite dela od bog a losite ne...i bog go primi vo rajot.
znaci pak satanta kako sto rekov samo sega bog namerno go praka kaj Jov.
A koga ne go prka bog toj si seta i gi pravi lugeto bolni taka e ili ne e...???
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 03:08
Originally posted by sunshine1 sunshine1 напиша:

Znaete li deka Apostol Pavle gi ubival vernicite koi go propovedale Isusa Xrista....LOL

не шири дезинформации Tongue
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sunshine1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 03:09
No potoa Gospod kako sto sakal i taka bidnalo...lugje..sekoj gresi..nema covek na zemjava sto ne gresi...nema takov..i eden den da zivee ce napravi grev...samo eden den....i sega sto treba nie smrtnicite da pravime...pa ednostavno treba da se borime silno ..protiv kogo?..protiv site onie raboti sto ne teraat da napravime grev.. toa e celata stvar...koj moze da pobedi..pomalku ce gresi...koj ne moze da pobedi..povece ce gresi..i nego gjavolot si go ima...toj e negovo dete..
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sunshine1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 03:16
GOOR..me isnenaduvac covece....bravo..no samo delumno.....zosto ce prasas..Bog dozvolil satanata da go napadne Jova..TOCNO..samiot ja kaza zivotna i vecna formula na prasanjeto: koj e vinoven..? Znaci ako Bog nekazese satanata da go napadne..Jov ce si ziveese kako najbogat covek..toa sto znaci: Za sekoe dobro ili loso sto se slucuva odobruva BOG...znaci ako BOG kaze da g-din GOOR  bide zastiten od Angelite..nikoj ne moze da se dobere do nego...no ako Goor pocne da zeza....togas Bog ce im kaze na Angelite...ajde malku Goor neka jade  po usi...

Acelera..draga..ne se dezinformacii tuku vistina..Svetiot Apostol Pavle gi ubivase site hristijani..i dodeka nevernicite go ubivaa Sveti Stefan...Pavle bese toj sto go odobruvase ubivanje i gi drzese negovite alista vo racete..no potoa Bog napravi cudo..Issus Xristos...LOL
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 03:19
мислиш на Савле Wink но, ете Савле се обрати, стана Павле Smile 
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sunshine1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 03:23
da...tocno taka..Isus Xristos na patot za Damask..go oslepe i go prasa: Savle,Savle zosto me gonis ?...I go vodea slep ..kade sto vo Crkavata Isus Xristos mu se javi na eden vernik i mu rece da go izmie sonekakva tecnos i Savle koj e rimjanin( a ne evrein)  stana Pavle..i poradi mnogute grevovi..i mnogu knigi napisa.. Wink 
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 03:25
Clap друштво...да се вратиме на темата задгробен живот Thumbs%20Up
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sunshine1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 03:25
dali znaes deka samo Apostol Jovan umre od prirodna smrt..site drugi se ubieni..
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 31>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.