|
ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ |
Внеси реплика | страница <1 23456 31> |
Автор | ||
sunshine1
Група Регистриран: 11.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zadrgroben zivot..spored mene..vo ovoj zivot kogo pocituvas..sakas..mu pravis cest..cenis..toj ti e prijatel..i brat..i tatko i majka..i sestra..i drugar..
ako go pocituvas Isus Xristos ..go poznavas dobro..i toj ce te poznae..i ce go pravi istoto...ako pak go pocituvas gjavolot ..mu prasi cest..i gi slusas negovite predlozi i naredbi..togas toj ti e brat i prijatel i drugar..i Gospod nema nisto so toj covek..ne go poznava.. se e mnogu ednostavno.. |
||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа нема да ми ја помати вербата во Бог, Децата ако починат веднаш одат кај Бог, во Рајот имаат вечен живот, и тоа е и те како утеха.ОК, јас од аспект на верник во Бог го кажувам ова, некои не можат да ја поднесат смртта на детето. А зошто едното го спасил другото не, тоа е Божја одлука, а карактеристика на Бог е непогрешливоста Изменето од ACELERA - 17.Јуни.2007 во 02:46 |
||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A ako ne pocituvas ni eden od niv so togas???????? |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kolku eednostavno i ubo kazano
covek da poveruje goor: so togas? si nadrljal ni gospod i gjavol ne te prima kaj sebe i kje lutas po ulicite Изменето од anakin - 17.Јуни.2007 во 02:48 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
sunshine1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Brza...ti so tolku godini uste nemas svateno nesto...znaes li deka: na drugiot svet mladite sovresni ce im sudat na starite nesovrseni...si ja citala li knogata Jov...
|
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
за жал ПЕКОЛ |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
brza necitala sigurno
ne e po takvite jov knigi |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ovie temi gledam nemat smisla
ni ednite se uverija deka nema zivot potoa ni drugite se uverija deka e THE END |
||
|
||
sunshine1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako ne verues ni u eden....toa znaci deka veruvas u gjavolot...zasto ce prasas?..pa glavna cel na gjavolot e da te otstrani od Gospod.....
na primer..dokaz deka Eden go ima sozadadeno svetot e deka: covekot odnosno site lugje imaat isti organi..oci..usi..telo..5 prsti.. dali mislite deka ako bi bile povece sozdateli( muslimanite veruvaat u drugo..budistite..itd.) zarem ako nivnite bogovi bile sozdateli...ce stvorele ist covek.... |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tebe,ace ,...ni bog ne moze da ti pomogne,.i.koga bi go imalo,....ama ,...go nema,...djabe si troshish energija okolu toa,...mesto da ja troshish za neshto popolezno!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Потоа го
видов големиот бел престол и Оној што седи на него. Земјата и
небото бегаа од Неговото присуство, но не најдоа место каде би
се скриле од Него. Ги видов и починатите луѓе, мали и големи -
сите до еден стоеја пред Божјиот престол. Прво беа отворени
некои книги, а потоа и Книгата на животот. На починатите им беше
судено според она што за нивните дела го пишуваше во книгите.
Морето ги предаде луѓето загинати во него, а и Смртта и Адот ги
предадоа умрените луѓе што тие ги држеа. На сите луѓе им беше
судено според нивните дела. А потоа, Смртта и Адот беа фрлени во
Огненото Езеро. Огненото Езеро е втората смрт. Секој човек чие
име не се најде запишано во Книгата на животот беше фрлен во
Огненото Езеро."
(Откровение 20:11-15)
|
||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tuka ne se sl*gam so tebe. ne ti poskuvam nikogas da dozivees takvo nesto za da svatis kako ke se cuvstvuvas..... ama sekogas mozeme da go obvinime gavolot |
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ок, ти велиш го нема, јас велам го има, и мојата надеж во него ја полагам. на крајот на краиштата сите САМИ сме си одговорни за нашите одлуки. моја одлука е да го следам Бог а кој ке биде во право... видечемо |
||
sunshine1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
anakin...teloto umira..se pretvora u site hemiski elementi sto gi sodrzi zemjata...aduhot e energija..toj zivee...dali ti e dadeno da znaes od kade doagja i na kade odi veterot...ne...a dali ti e dadeno da znaes deka ce umres..da..zosto? za da ne skokas mnogu..
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |