IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 31>
Автор
Порака
sunshine1 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 11.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 41
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sunshine1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:41
zadrgroben zivot..spored mene..vo ovoj zivot kogo pocituvas..sakas..mu pravis cest..cenis..toj ti e prijatel..i brat..i tatko i majka..i sestra..i drugar..
ako go pocituvas Isus Xristos ..go poznavas dobro..i toj ce te poznae..i ce go  pravi istoto...ako pak go pocituvas gjavolot ..mu prasi cest..i gi slusas negovite predlozi i naredbi..togas toj ti e brat i prijatel i drugar..i Gospod nema nisto so toj covek..ne go poznava..  se e mnogu ednostavno..LOLLOLLOL

Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:46
Originally posted by brza brza напиша:

ako dozivees nesreka (bilo kakva), so dve deca ,..koga ke gi imash,...i ednoto dete i ti ste preziveale,..ama,drugoto zainalo,...i pak li ke se prchish so toa deka gospod ti go spasil zivotot,a?,...a zoshto ne go spasil i drugoto dete

Тоа нема да ми ја помати вербата во Бог, Децата ако починат веднаш одат кај Бог, во Рајот имаат вечен живот, и тоа е и те како утеха.ОК, јас од аспект на верник во Бог го кажувам ова, некои не можат да ја поднесат смртта на детето. А зошто едното го спасил другото не, тоа е Божја одлука, а карактеристика на Бог е непогрешливоста Smile

Изменето од ACELERA - 17.Јуни.2007 во 02:46
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:46
Originally posted by sunshine1 sunshine1 напиша:

zadrgroben zivot..spored mene..vo ovoj zivot kogo pocituvas..sakas..mu pravis cest..cenis..toj ti e prijatel..i brat..i tatko i majka..i sestra..i drugar..
ako go pocituvas Isus Xristos ..go poznavas dobro..i toj ce te poznae..i ce go  pravi istoto...ako pak go pocituvas gjavolot ..mu prasi cest..i gi slusas negovite predlozi i naredbi..togas toj ti e brat i prijatel i drugar..i Gospod nema nisto so toj covek..ne go poznava..  se e mnogu ednostavno..LOLLOLLOL

A ako ne pocituvas ni eden od niv so togas????????
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:46
kolku eednostavno i ubo kazano
covek da poveruje

goor: so togas?
si nadrljal
ni gospod i gjavol ne te prima kaj sebe
i kje lutas po ulicite

Изменето од anakin - 17.Јуни.2007 во 02:48
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sunshine1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:46
Brza...ti so tolku godini uste nemas svateno nesto...znaes li deka: na drugiot svet mladite sovresni ce im sudat na starite nesovrseni...si ja citala li knogata Jov...LOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:47
Originally posted by goor goor напиша:

A ako ne pocituvas ni eden od niv so togas????????

за жал ПЕКОЛ Ouch
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:48
brza necitala sigurno
ne e po takvite jov knigi
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:50
ovie temi gledam nemat smisla
ni ednite se uverija deka nema zivot potoa
ni drugite se uverija deka e THE END

Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sunshine1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:51
ako ne verues ni u eden....toa znaci deka veruvas u gjavolot...zasto ce prasas?..pa glavna cel na gjavolot e da te otstrani od Gospod.....
na primer..dokaz deka Eden go ima sozadadeno svetot e deka: covekot odnosno site lugje imaat isti organi..oci..usi..telo..5 prsti.. dali mislite deka ako bi bile povece sozdateli( muslimanite veruvaat u drugo..budistite..itd.)  zarem ako nivnite bogovi bile sozdateli...ce stvorele ist covek....LOLLOLLOL
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:51
tebe,ace ,...ni bog ne moze da ti pomogne,.iLOL.koga bi go imalo,....ama ,...go nema,...djabe si troshish energija okolu toa,...mesto da ja troshish za neshto popolezno!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:53
"Потоа го видов големиот бел престол и Оној што седи на него. Земјата и небото бегаа од Неговото присуство, но не најдоа место каде би се скриле од Него. Ги видов и починатите луѓе, мали и големи - сите до еден стоеја пред Божјиот престол. Прво беа отворени некои книги, а потоа и Книгата на животот. На починатите им беше судено според она што за нивните дела го пишуваше во книгите. Морето ги предаде луѓето загинати во него, а и Смртта и Адот ги предадоа умрените луѓе што тие ги држеа. На сите луѓе им беше судено според нивните дела. А потоа, Смртта и Адот беа фрлени во Огненото Езеро. Огненото Езеро е втората смрт. Секој човек чие име не се најде запишано во Книгата на животот беше фрлен во Огненото Езеро." (Откровение 20:11-15)
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:53
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

ako dozivees nesreka (bilo kakva), so dve deca ,..koga ke gi imash,...i ednoto dete i ti ste preziveale,..ama,drugoto zainalo,...i pak li ke se prchish so toa deka gospod ti go spasil zivotot,a?,...a zoshto ne go spasil i drugoto dete

Тоа нема да ми ја помати вербата во Бог, Децата ако починат веднаш одат кај Бог, во Рајот имаат вечен живот, и тоа е и те како утеха.ОК, јас од аспект на верник во Бог го кажувам ова, некои не можат да ја поднесат смртта на детето. А зошто едното го спасил другото не, тоа е Божја одлука, а карактеристика на Бог е непогрешливоста Smile

Tuka ne se sl*gam so tebe. ne ti poskuvam nikogas da dozivees takvo nesto za da svatis kako ke se cuvstvuvas.....
ama sekogas mozeme da go obvinime gavolot
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:54

tebe,ace ,...ni bog ne moze da ti pomogne,.iLOL.koga bi go imalo,....ama ,...go nema,...djabe si troshish energija okolu toa,...mesto da ja troshish za neshto popolezno!

ок, ти велиш го нема, јас велам го има, и мојата надеж во него ја полагам. на крајот на краиштата сите САМИ сме си одговорни за нашите одлуки. моја одлука е да го следам Бог Smile а кој ке биде во право... видечемо Wink
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sunshine1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:54
anakin...teloto umira..se pretvora u site hemiski elementi sto gi sodrzi zemjata...aduhot e energija..toj zivee...dali ti e dadeno da znaes od kade doagja i na kade odi veterot...ne...a dali ti e dadeno da znaes deka ce umres..da..zosto? za da ne skokas mnogu..LOL
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 31>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.