|
ФАЛСИФИКАТИ |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 16> |
Автор | |||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
прашањето гласи:
каде во к*ранот пишува дека Инџилот е изменет? а ако не пишува, ЗОШТО не пишува? под а) Мохамед заборавил на тоа под б) Инџилот не е изменет под в) Под а и под б Бирајте одговор... |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не бе Аџи, Иса кога се вознел на небото си го ставил под мишка и Инџилот, со други зборови Аллах си го повлекол зборот!
Аллах бил немоќен да го заштити Инџилот од лукавите христијани, ама 6 века подоцна се истренирал како да го прави тоа и потоа стиснал заби и успеал да го заштити к*ранот непроменет до денес.
аххх..
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kolkava e nepismenosta na nekoi naivni luge,duri e zalosno.
Dali da recam: "Kako sto Bog spored vam go povlekol zborot pa spustil Nov zavet" Zosto stariot zavet ne go prifakjate ? Vo stariot zavet naredeno e zenata da odi pokrivena vo glavata. Da se sunetite.Svinsko da ne jadete.... kade e toa dozvoleno od Isus ? Kade isus rekol: Od denes svinsko dozvoleno vi e. Od denes glava da ne pokrivate. Od denes ne treba da se odrezuvate ? Nikade. Isus rekol: Ne sum dosol da gi menuvam zakonite,tuku da gi nadopolnam.
E koj sega gi izmenil zakonite ?
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I nafatete se da odgovorite na prasanjata,,, vi ima dosta... |
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бог во Библијата не го повлекол Стариот Завет, туку му одреди временски конечна рамка, додека не се исполни Новиот Завет.
Стариот Завет се исполни во Новиот Завет.
Стариот Завет е само слика, сенка на Новиот Завет.
Но ти тоа добро го знаеш, затоа што си "екс христијанин нели"?
Но што да правиме со к*ранот? Дали и тој има Стар и Нов Завет?
|
|||
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E vidi sega.
Sosema isto.
Noviot zavet e Ispolnet so QUR'ANOT. (so toa sto i noviot zavet ne e onoj praviot,kako sto e od SVESTENICI DOKAZANO).
Noviot zavet e samo SENKA NA QUR'ANOT.
Jas toa ODLICNO GO ZNAM.
Ima i Qur'anot,se razbira deka ima. No treba da naucis,neli ?
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мирко, ми беше задоволство да си дебатирам со тебе
Ти пожелувам пријатни дискусии на форумов
Изменето од EvAngelos - 16.Јуни.2007 во 20:38 |
|||
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Iskreno,od se' srce,se kolnam vo Onoj vo cii race e mojata dusa,ti posakuvam se' naj ubavo vo zivotot,mnogu radost i srekja.
Изменето од Miralem1 - 16.Јуни.2007 во 21:22 |
|||
|
|||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E vidi sega.
Sosema isto.
Noviot zavet e Ispolnet so QUR'ANOT. (so toa sto i noviot zavet ne e onoj praviot,kako sto e od SVESTENICI DOKAZANO).
Noviot zavet e samo SENKA NA QUR'ANOT.
Jas toa ODLICNO GO ZNAM.
Ima i Qur'anot,se razbira deka ima. No treba da naucis,neli ? [/QUOTE]Ова го кажуваш го пишува во к*ранот или во хадисите? или на трето место ? или ти сам си го знаеш? |
|||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ubavo simo sto ja izvade temata. Ti blagodaram. |
|||
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова го кажуваш го пишува во к*ранот или во хадисите? или на трето место ? или ти сам си го знаеш? [/QUOTE] PS: Go pisuva i vo Qur'anot i vo Hadisite i vo Biblijata.... a i jas si go znam :) Eve kade vo Biblijata pisuva:
|
|||
|
|||
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ama Peakt... prasanjata se sosema jasni. Odgovorot ti propagja nacisto zatoa sto imas pogresno tvrdenje. E sea koga se pobiva tvoeto tvrdenje so jasen dokaz,te. deka ne se site evangelija isti edni so drugi,togas "Miralem ne znae sto zboruva" ili bezbroj "........" mislam ona normalnoto sto covek vo tesno moze da go rece i stori. [/QUOTE]
Е, нема ама... Има факти, или нема. Не велам дека прашањата не ти се јасни. Јасни се! Ама ти сам прашуваш и сам си одговараш. Тоа е нејасно. Како мислиш дека сите евангелија не се исти??? Прашањето е двосмислено. И пак вели дека се било јасно. Исти се, затоа што говорат за исто. А различни се, затоа што ги пишувале различни автори. |
|||
Без коментар
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е, нема ама... Има факти, или нема. Не велам дека прашањата не ти се јасни. Јасни се! Ама ти сам прашуваш и сам си одговараш. Тоа е нејасно. Како мислиш дека сите евангелија не се исти??? Прашањето е двосмислено. И пак вели дека се било јасно. Исти се, затоа што говорат за исто. А различни се, затоа што ги пишувале различни автори. [/QUOTE] Uff... pa zarem navistina ne svakjas ? Temite,mozebi na site evangelija mu se isti,no edno so drugo se kontradiktorni,prijatele Peakt....
Za raspnuvanjeto napisale dvajcata i Marko i Ivan.... no Marko veli deka Isus e raspnat vo 3 a ivan veli deka e raspnat vo 6.
Sea ke mi spomnite evrejski racunanja na vremeto,kako denonokie... no ne sakam da objasnuvam se' naednas,sakam da bide pointeresna temava. Ne e znaci razlikata vo stilot na pisuvanje,pa ne sme dotolku.....
|
|||
|
|||
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не е дека не сфаќам - туку ТЕБЕ не можам да те сфатам. Нема ништо контрадикторно. Но, тоа се преобемни теми, за кои треба многу пишување. Но, нема проблем.
|
|||
Без коментар
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |