IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дискусија на крстот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дискусија на крстот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 12>
Автор
Порака
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 16:49
mozebi nekoi drugi treba da ja procitaat a ne da mavtaat so biblijata
Кон врв
rice Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rice Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 16:52

SE  SOGLASUVAM SO TEBE 100%.
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 19:25
Originally posted by goor goor напиша:

na druga tema i adzija ima spomnato deka ako izvrsis samoubistvo se iskupuvas so toa sto porano ili vo toj moment si spasil zivot.

шо тропаш...DeadDeadDead
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 20:50
pa adzi seti se za majkata i deteto od temata smoubistvo

Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 23:08
Originally posted by Bronhi Bronhi напиша:

Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Bronhi,dokaz Bratce.Znaes li sto e dokaz ? Jas ne pobarav da mi dades citati vo koi se zboruva deka Jahva go sozdal covekot i svemirot,tuku da dokazes. Ti ne veruvas ako ti dadam Qur'anski citati kade sto Allah veli: Jas sum stvoritel na nebesata i zemjata.No dali ti e dovolno ? Baras dokaz. Taka i jas baram a i site nie,dokaz,koj ke dokaze deka toa sto se veli vo Biblijata e vistina.
eme da krademe,ubivame,lazeme,preljuba vrsime... za grevovite nasi,spored vam,LICNOP "bog" SE IZMACIL !

Ја знаеш онаа детската песничка. Те гледам гледам и се чудам.  Самиот си се побиваш барајќи доказ за нешто што сте го препишале. LOL не барам доказ бидејќи знам дека она што го пишува Библијата е така, а к*ранот - исламот кој настанај мнооооооогу подоцна е добра компилација од јудаизам и христијанство.Wink Инаку текстот што ти го постирав е од почетокот на Библијата Прва книга Мојсеева 1 и 2 глава

Bronhi,prijatele,,,, nemoj da se cudis,ISPITAJ. Kako mislis deka se pobivam za nesto sto sme prepisale. KAKO KOGA VO BIBLIJATA NEMA DOKAZ A VO QUR'ANOT IMA ?! Znam textot od kade ti e,no dokaz nikakov vo nego nema.Ako znaes sto e dokaz. A dokaz ne baras zatoa sto ednostavno GO NEMAS ! Koga bi postoel dokaz odma bi go zalepil i samo za nego bi zboruval.
Ajde,ete,da receme ima ateisti,koi ne veruvaat vo Boga. Nekako treba na niv da im dokzes,deka Bog postoi,deka Bog go stvoril nego,deka Bog se' stvoril. Kako ke mu dokazes ? So Prvata Kniga mojsieva,kade sto pisuva ednostavno deka jahva ja stvoril vselenata ? Vo satanskata biblija pisuva deka satanata go stvorila svetot. NO DOKAZ ?
Цитирај
Доказ за Бога? Е ако најде некој - нека напише. Па што мислите дека е Бог - некава неоткриена материја која во лабараторија ќе треба да биде откриена? И тоа од кого? Од нас, луѓето? Е тука е грешката - ако можеме рационално да го докажваме постоењето на Бога, тогаш сме поголеми и попаметни од него. А тоа нема логика. Па дури и да не постои Бог, самиот поим бог е поголем од поимот човек. И ако ВЕРУВАМЕ  дека постои Бог, тогаш ќе веруваме дека тој го создал светот, човекот... Верата е поголема од знаењето. И животните може нешто да научат, ама не и да веруваат. Само човекот е способен да верува, а има и причина за тоа.
Peakt... nisto ne e greska. Bog sekako ni ostavil Dokazi,da go razbereme,istrazuvame vistinata za Nego,Negovata Objava,,,, Denes naucnicite tvrdat deka se' nastanalo slucajno ! Kako ke gi pobies ? Sekako deka sekoj ke veruva vo sto saka,no vo toj slucaj nema togas zosto Bog da ne povika na odgovornost zatoa sto sme ateisti,zatoa sto ne ni dal dokaz za da poveruvame deka toj go sozdal svetot. Allah jasni dokazi ni dal. Ako nekoj tvrdi deka svetot nastanal slucajno,da im kazeme deka Bog e stvoritel na se' i da mu dokazeme. Zosto inaku se prifakja na golemo Islamot ? Zatoa sto Tuka postoi dokaz,deka Allah e stvoritel na vselenata na se' sto gledame i se' sto ne gledame. Zosto go napustaat Hristijanstvoto ? Zatoa sto ne postoi nikakov dokaz !

Цитирај не е џабе Христовата жртва! Луѓето и понатаму грешат ДА, и казната за грев е смрт -нели? Епа ако Бог решеше да пресече веднаш сите ке изумревме, затоа Тој го пратил Исус како откуп за сите. Еден да умре за да ги откупи гревовите на сите, Еден да им биде влезница во Рајот на сите што веруваат во Името Негово...за муслиманите знам ова е чудно, зашто за нив Исус-Иса не бил ништо друго освен пејгамбер-пророк, а  не Бог. Тогаш Миралем како Алах ве оправдува вас, со што сте откупени, кој платил за Вас?
хм, ај да те насочам на оваа тема , заради подобра илустрација

Aceler,Jadni se objasnuvanjata. Kako sto mozam da vidam ti ne si se spoznala seuste koja e pricinata za tvojot zivot.
Aceler... neznam dali treba i za vakvi raboti i za vakvi prasanja da vi se objasnuva.
Цитирај и казната за грев е смрт -нели?
NE !
Za koj grev Aceler ? Kaznata za grevot sto sekoj covek ke go napravi e na ONOJ SVET ! Dali togas spored tebe pekolot e dzaba sozdaden ??? Ako so smrtta go plakjame grevot a sekoj ke umreme ???
Цитирај
Еден да им биде влезница во Рајот на сите што веруваат во Името Негово...за муслиманите знам ова е чудно, зашто за нив Исус-Иса не бил ништо друго освен пејгамбер-пророк, а  не Бог. Тогаш Миралем како Алах ве оправдува вас, со што сте откупени, кој платил за Вас?
"Blazesivi !" Pa toa ti zboram celo vreme. Nie,iskreno,morame sami da si pazime da ne gresime,da pravime dobri dela,da pocituvame,da gi praktikuvame STROGO Bozjite zapovedi,,,, za nas nikoj ne se izmacil. Za vas ete,polesno e,Bog sleze za vas i se ubi. NEUZUBILLAH !! TESKO VAM !
A sepak na krstot placel i se molel Bog,samiot sebesi,,, Boze moj Boze moj,zosto si me ostavil ? Zosto me zezna,ne bese vakov dogovorot.

Цитирај ајде даија кажи како идат работите, како вие го решавате проблемот со грев
ах, да, ке се исповедате искрено и ке се покаете ке дадете милостина ке посвоите сираче и Алах ке прости

Tocno Izgubena dusicka...  Nie i NIKOJ NE GO RESIL PROBLEMOT SO GREVOT !!! Za sekoj storen grev doprva ke platis,Aceler. Nemoj da se nadevas i da veruvas vo naj golemiot APSURD deka Bog slegol za tebe da se ubie zaradi tvojot grev !!
Allah sekoj grev ke go prosti ako Iskreno se pokae covek i ako ne go povtori toj grev.
SubhanAllah,vo sto se' veruvate.

A dijalogot na krstot e ocigledno izmislen od zbor do zbor,kolku oci da se zamackaat. Lugeto koi isto taka bile raspnati,samo sto jazik ne mu ispruzile na Isus da mu se rugaat a zamislete,zakovani,krvavi,zedni,tepani..... do takov razgovor i doslo,da si muabetat i da si se zafrkavaat so Isus. Bajka... mora da priznam deka e nefkusno da se narece vaka nekoe delo koe nekoj go ceni i pocituva,no,koga nekoj mi go napagja BEZGRESNOTO i go narekuva gresno,zosto jas da ne ja kazam VISTINATA deka Biblijata e IZMISLENA ?
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 00:27
мајката НЕ САКА да загине, таа МОРА да загине за да спаси живот... И тоа воопшто не е самоубиство, бидејќи таа не оди таму со мислата да се самоубие, туку со мислата дека не може своето дете да го остави да умре, и не штедејќи се себеси, тргнува да го спаси...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 01:25
adzija ke prodolzime za ova na drugata tema.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 16:05

Uste nesto sto ne mi pagja na um. Isus ne odel vo Judeja zatoa sto tamu nameravale da go ubijat. Zarem neznael deka i onaka ke go ubijat ?  Dali se plasel Isus ?

Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 17:05
не било времето дојдено...

кога беше времето дојдено, отишол знаејќи дека ќе има обид за негово убиство, но знаел дека Неговата љубов кон човекот е поважна од љубовта кон сопствениот живот...
Кон врв
abu al zarkawi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Август.2005
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abu al zarkawi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 17:06
Toa znaci napravil samoubistvo?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 17:16
Исус не се убил, туку знаел дека ќе биде убиен, преку својата мисија на спасување на светот... 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 17:19
Originally posted by аџија аџија напиша:

не било времето дојдено...

кога беше времето дојдено, отишол знаејќи дека ќе има обид за негово убиство, но знаел дека Неговата љубов кон човекот е поважна од љубовта кон сопствениот живот...

Ti blagodaram Adzija... vaka navistina mi se praj muabet.
Se raboti za Bozji pratenik,spored nam... a spored vam,uste poveke,bozji sin i ustvari bog.... zosto da se dvoumi ? Zarem toj bil praten (kako sto na nekoi mesta pisuva vo biblijata) samo za Evreite,ili (kako sto na drugi mesta pisuva) na celiot narod ? Tuka se plasel toj od Judejcite,kako sto moze da se vidi da im ja zboruva vistinata.

Muhammed s.a.w.s bil roden vo mesto kade sto sekoe pleme imalo svoj "bog". Vistinata koja trebalo da ja kaze bila taa.... bez razlika sto ke go snajde,kako i sto go progonuvale. Negovo bilo (vo takvo mesto) da kaze deka BOG E SAMO EDEN,deka treba NEMU da mu klanjaat PET PATI. A Evangelos vo edna prilika mi rece deka Isus ne im kazal direktno "jas sum bog" oti ke go kamenuvale. Isus i onaka bil kamenuvan. Edno neznael za toa sto go ceka.Drugo ne ja zboruval vistinata. Treto se plasel od nea.

Кон врв
abu al zarkawi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Август.2005
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abu al zarkawi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 17:21
Originally posted by аџија аџија напиша:

Исус не се убил, туку знаел дека ќе биде убиен, преку својата мисија на спасување на светот... 
Da be se gleda go spasi svetot zatoa nie sedime tuka i se karame zasto svetot e cool sega abe ne letaj u vakum kako mozel da ide direktno na smrt toa ti e samoubistvo znael deka ke bide ubien i otisol zasto da se ubijam jas za adzia da bide spasen pffff cista glupostDead
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 17:21
Исус требало уште да поучува, пред да замине за Ерусалим. Затоа не отишол во тој момент, туку подоцна...

НИшто тука нема нејасно... освен нели за оние кои си бараат нејасно и кај што се е јасно... LOLLOL
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.