IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дискусија на крстот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дискусија на крстот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 12>
Автор
Порака
Sulltan Murad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sulltan Murad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2007 во 15:24
ahaaaaaa zatoa sto ste spaseni ,i imate siguren bilet vo rajot LOLpravite losi raboti Evil%20Smilezatoa vie kradete siluvate ubivate nevini deca sekade po svetot zatoa sto ste "spaseni"Embarrassed
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2007 во 15:27
многу е едноставно...

човек што е се покајал е спасен
човек што прави лоши дела, не се покајал вистински, туку само надворешно, проформа и тој
НЕ Е СПАСЕН...

ама кој да уклучи мозок...LOLLOLLOL
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2007 во 15:34
Originally posted by аџија аџија напиша:

Originally posted by goor goor напиша:

da ne postoi
no ti postaviv prasanje i ako ne go znaes odgovorot slobodno kazi toa e povrzano so vasta biblija
ova malku ne e povrzano so ovaa tema ama pak se vrakame na istoto zakana celalta biblija vi e vo vid na zakana
sega da se vratime
AKo treba da veruvas za da se spasis sto majka baral isus na zemjata -politicka kampanja??? i zosto neli gi pravel tie "cuda"

ти беше убаво документирано, дека библијата не е во форма на закана напишана, туку во форма на благослов...

ааааама зошто се замараш? нели сме настнале магично? Оп, сада га нема, сад га има...

e ne ova ne e magicno si doaga nekoj tip koj si se sozdava sam mu stanuva dosadno i si sozdava svetovi
mnogu dobra logika
i patem ti kazav kako sme nastanale na drugata tema
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2007 во 16:05
магично бе, од ништо, од вакуумот, се создаде мозокот на гоор...

уствари, се плашам да не си во право...LOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2007 во 16:45
a adzija go donese strkot LOLLOLLOLLOL
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2007 во 21:06
Цитирај ти не знаеш во к*ранот што пишува а што не пишува (читај: Инџил) а стигна сега за Библијата да говориш...

мрш...LOLLOL
Neznam cii postovi za kogo se strav. Barem za tebe mozam da ti bidam doktor po verski prasanja,bez razlika od koja religija.
Na moite prasanja i postovi taka nemo da si grakas. Da si pisuvas kolu samo da ne bides bez post.

Acelera.... Ti imas prodavnica,vo nea imas dosta zaposleni luge. Dobro napreduvas na pocetokot,se odi kako sto treba... eden den rabotnicite mrza gi fakja,te kradat,te lazat,ne rabotaat kako sto treba.... i sto pravis ti.Za da im oprostis,go zemas tvojot sin "edinstven" i go kolis,za da im gi izbrises grevovite. Ili si ja seces rakata ili nogata....  a niv im velis ete,od ovoj moment,slobodniste vie... mozete da si kradete,samo treba da go prifatete ovoj masakar sto sum go napravila i nisto poveke,znaci samo da go priznaete.
I taka... Hristijanite pocnale lesnoumno vo se da si veruvaat,da si prepisuvaat,brisat,dodavaat odzemaat....

Drugo,Acelera... site znaeme da bideme dobri luge,duri i Ateistite... toa ni e vrodena "mana". Na nikogo zlo ne mu mislam,ne kradam,ne lazam,ne ubivam,,,, znaci nisto loso ne pravam,si ja gledam rabotata... No ne veruvam deka Bog umrel za nasite grevovi (Subhanallah). Gledam i se trudam i ponataka grev da ne napravam a za storeniot grev sekogas baram od STVORITELOT koj ne veruvam deka "se ubil za mene" baram oprost. Sto e so takvite ?

Цитирај a шо има ти да се замараш, кога нели бог не постои? LOLLOLLOL глеаш јас како не се занимавам со магија, со настанок од вакууум.... абе ич ич не се занимавам...Big%20smile

Ne se zamara covekot. Ne videl svetlina vo religijata,ne ja nasol vistinata. Objasni mu,dokazi mu. Ili go imate izgovorot: "Ne frlajte gi biserite pred svinji" ?
Цитирај чудата ги правел за таквите како тебе на кои мора да им се нацрта за да сватат дека е ТОЈ  , ИСУС Е  БОГ (ова не е навреда не си го свакај така)  Smile
А зошто дошол, имаш погоре објаснето да не се цитирам
Smile

Isus na Krstot vikal: "Boze moj ! Boze moj! Zosto si me ostavil ?" Ova navodno bile poslednite Isusovi zborovi. IAKO NE SE SLOZUVAAT 4-TE EVANGELIJA OKOLU TOA KOI BILE POSLEDNITE ISUSOVI ZBOROVI. Ako znael Isus za ovoj plan,"Spasenie" Zosto togas vikal,places i se molel na krstot so tie zborovi ? Zarem ne e FATALNA GRESKA ?

Vidi:
Цитирај Човек (Адам) згрешил, казната му е изречена на човекот, за таа цел Бог стана човек-човек згреши, човек треба да плати

Zosto togas bog na boga mu se obrakja so ovie zborovi ? Dali bog go prelazal na Isus ? Pazi: Boze moj,Boze moj,zosto si me ostavil ?!"

Acelera,so tie prikaski,mozes da si gi lazes decinjata,ili luge,koi dlaboko zaglavile vo taa pajacina. Zdrav razum,nemozes da ubedis deka Bog se izmacil za necii grevovi. A Toj oprostuva. So toa,osven site ovie raboti,go odbivate i sudniot den !! Zatoa sto i onaka na nekoj Bog treba da im sudi ? Dzaba se izmacil !!!!  Lugeto i ponataka gresat.

Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Bronhi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2007 во 22:57
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Bronhi,dokaz Bratce.Znaes li sto e dokaz ? Jas ne pobarav da mi dades citati vo koi se zboruva deka Jahva go sozdal covekot i svemirot,tuku da dokazes. Ti ne veruvas ako ti dadam Qur'anski citati kade sto Allah veli: Jas sum stvoritel na nebesata i zemjata.No dali ti e dovolno ? Baras dokaz. Taka i jas baram a i site nie,dokaz,koj ke dokaze deka toa sto se veli vo Biblijata e vistina.
eme da krademe,ubivame,lazeme,preljuba vrsime... za grevovite nasi,spored vam,LICNOP "bog" SE IZMACIL !

Ја знаеш онаа детската песничка. Те гледам гледам и се чудам.  Самиот си се побиваш барајќи доказ за нешто што сте го препишале. LOL не барам доказ бидејќи знам дека она што го пишува Библијата е така, а к*ранот - исламот кој настанај мнооооооогу подоцна е добра компилација од јудаизам и христијанство.Wink Инаку текстот што ти го постирав е од почетокот на Библијата Прва книга Мојсеева 1 и 2 глава

Изменето од Bronhi - 13.Јуни.2007 во 01:04
Земете БРОНХИ полесно се дише
Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 13:21
Доказ за Бога? Е ако најде некој - нека напише. Па што мислите дека е Бог - некава неоткриена материја која во лабараторија ќе треба да биде откриена? И тоа од кого? Од нас, луѓето? Е тука е грешката - ако можеме рационално да го докажваме постоењето на Бога, тогаш сме поголеми и попаметни од него. А тоа нема логика. Па дури и да не постои Бог, самиот поим бог е поголем од поимот човек. И ако ВЕРУВАМЕ  дека постои Бог, тогаш ќе веруваме дека тој го создал светот, човекот... Верата е поголема од знаењето. И животните може нешто да научат, ама не и да веруваат. Само човекот е способен да верува, а има и причина за тоа.
Без коментар
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 13:31

Цитирај ти не знаеш во к*ранот што пишува а што не пишува (читај:
[quote] чудата ги правел за таквите како тебе на кои мора да им се нацрта за да сватат дека е ТОЈ  , ИСУС Е  БОГ (ова не е навреда не си го свакај така)  Smile
А зошто дошол, имаш погоре објаснето да не се цитирам
Smile

Isus na Krstot vikal: "Boze moj ! Boze moj! Zosto si me ostavil ?" Ova navodno bile poslednite Isusovi zborovi. IAKO NE SE SLOZUVAAT 4-TE EVANGELIJA OKOLU TOA KOI BILE POSLEDNITE ISUSOVI ZBOROVI. Ako znael Isus za ovoj plan,"Spasenie" Zosto togas vikal,places i se molel na krstot so tie zborovi ? Zarem ne e FATALNA GRESKA 

миралем да те потсетам на фактот дека Исус на крстот дал 100 % човечка природа (Исус- Богочовекот) па ништо чудно што велел така. ако е за тоа ете ти го и фактот дека во еванлекието по Матеј Исус се моли во Гетсеманија  велејки... Татко мој, ако е можно нека ме одмине оваа чаша, но не како што сакам јас, туку како што сакаш ти! Која би била смислата на молитвата ако Исус го знаел исходот. Но Исус бил и човек и имал 100 % човечка природа, а таа функционира , знаеме како.......Tongue

Изменето од ACELERA - 13.Јуни.2007 во 13:39
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 13:38

Vidi:
Цитирај Човек (Адам) згрешил, казната му е изречена на човекот, за таа цел Бог стана човек-човек згреши, човек треба да плати

Zosto togas bog na boga mu se obrakja so ovie zborovi ? Dali bog go prelazal na Isus ? Pazi: Boze moj,Boze moj,zosto si me ostavil ?!"

Acelera,so tie prikaski,mozes da si gi lazes decinjata,ili luge,koi dlaboko zaglavile vo taa pajacina. Zdrav razum,nemozes da ubedis deka Bog se izmacil za necii grevovi. A Toj oprostuva. So toa,osven site ovie raboti,go odbivate i sudniot den !! Zatoa sto i onaka na nekoj Bog treba da im sudi ? Dzaba se izmacil !!!!  Lugeto i ponataka gresat.

не е џабе Христовата жртва! Луѓето и понатаму грешат ДА, и казната за грев е смрт -нели? Епа ако Бог решеше да пресече веднаш сите ке изумревме, затоа Тој го пратил Исус како откуп за сите. Еден да умре за да ги откупи гревовите на сите, Еден да им биде влезница во Рајот на сите што веруваат во Името Негово...за муслиманите знам ова е чудно, зашто за нив Исус-Иса не бил ништо друго освен пејгамбер-пророк, а  не Бог. Тогаш Миралем како Алах ве оправдува вас, со што сте откупени, кој платил за Вас?
хм, ај да те насочам на оваа тема , заради подобра илустрација

http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7595
Smile

Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 14:21
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

Vidi:

не е џабе Христовата жртва! Луѓето и понатаму грешат ДА, и казната за грев е смрт -нели? Епа ако Бог решеше да пресече веднаш сите ке изумревме, затоа Тој го пратил Исус како откуп за сите. Еден да умре за да ги откупи гревовите на сите, Еден да им биде влезница во Рајот на сите што веруваат во Името Негово...за муслиманите знам ова е чудно, зашто за нив Исус-Иса не бил ништо друго освен пејгамбер-пророк, а  не Бог. Тогаш Миралем како Алах ве оправдува вас, со што сте откупени, кој платил за Вас?
хм, ај да те насочам на оваа тема , заради подобра илустрација

http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7595
Smile

Kakvo plakjanje ma izgubena dusicke?
Se znae kako idat rabotite....
Ako ne Go priznaes Boga, a ako priznavas lugje namesto Nego, i ako umres so toj grev, svoj a ne Adamov, zasto Adam nemase takov grev, Duri togas nikad nema da se spasis...

bog se napravil vo sin, slegol i se rodil k`o covek, pa umrel-bil ubien- za grevovite na lugjeto???!!!! Confused

Zamisli kakvi besmisleni prikaski!
Kako moze da go zrtvuva sina si koga sin mu e on samiot, znaci se zrtvuval sebesi?

Kakov bog e toj sto se ponizuva pred sodzanijata svoi? Da ne treba i on da gi obozuva namesto oni nego?

Vo vasata mitologija - mozebi, no vo ucenjeto Bozje ne stoi taka!!!!

Kako ne vi e strav i sram za Boga da govorita sto ne mu dolikuva? A???!!!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 14:24
ајде даија кажи како идат работите, како вие го решавате проблемот со грев
ах, да, ке се исповедате искрено и ке се покаете ке дадете милостина ке посвоите сираче и Алах ке прости
Confused
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 16:37
e navistina ako vo bilo koja religija imatakvo nesto kazete koj grev koja dobrina go iskupuva
na primer ako ukrades nesto-grev
ke se iskupis so kazi ja oce nas 24 pati ili odi pusti eden gulab na sloboda
aj kazete gi ve molam
na druga tema i adzija ima spomnato deka ako izvrsis samoubistvo se iskupuvas so toa sto porano ili vo toj moment si spasil zivot.
Zosto se zalazuvate taka a?
vo koja istorija se spomnuva postoenjeto na isus
ili na mojsej a covekot vodel tolku mnogu robovi vo sloboda.
Tuku da se vratime na temata a taa e  DISKUSIJA NA KRSTOT
Кон врв
rice Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rice Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 16:42
Originally posted by goor goor напиша:

e navistina ako vo bilo koja religija imatakvo nesto kazete koj grev koja dobrina go iskupuva
na primer ako ukrades nesto-grev
ke se iskupis so kazi ja oce nas 24 pati ili odi pusti eden gulab na sloboda
aj kazete gi ve molam
na druga tema i adzija ima spomnato deka ako izvrsis samoubistvo se iskupuvas so toa sto porano ili vo toj moment si spasil zivot.
Zosto se zalazuvate taka a?
vo koja istorija se spomnuva postoenjeto na isus
ili na mojsej a covekot vodel tolku mnogu robovi vo sloboda.
Tuku da se vratime na temata a taa e  DISKUSIJA NA KRSTOT

A TEBE STO NE TI E JASNO ......   ODI CITAJ ISTORIJA PA DOJDI OVDEKA!Smile
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,139 секунди.