IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ФАЛСИФИКАТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ФАЛСИФИКАТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 16>
Автор
Порака
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2007 во 18:59
a uste dvapati LOLLOLLOLLOLWink
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2007 во 19:15
Originally posted by belichka belichka напиша:

Jok... samo uste ednas :) Ke ti bidam blagodaren :)
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2007 во 01:36
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Не може да има промена во зборовите на Аллах. (Сура Јунис 10:34)

Pa zarem ste gi promenile ? Vie samo ste gi prepisale.No ona sto Allah ni go vetil TOA NIKOJ NE MOZE DA GO PROMENI !

Miralem, не знам кој од кого препишал. Да те потсетам, евангелијата се пишувани во првиот век, а к*ранот дури во 7 век. LOL

Ако никој не може да го промени тоа што Аллах му го ветил на Иса (Инџилот), тогаш како успеале христијаните да го изменат? Confused

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2007 во 09:59

лапни си ги лекарствата, може ќе ти помогнат... освен ако не си некој тежок случај...LOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2007 во 14:52
Originally posted by аџија аџија напиша:

лапни си ги лекарствата, може ќе ти помогнат... освен ако не си некој тежок случај...LOLLOLLOL

Ajde ajde... mislam deka vo slucajov tebe ti se potrebni lekarstva za smiruvanje,oti odgovor nemas. A ocigledno e deka taka si gi resavate problemite.

Se molam za odgovor.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2007 во 14:52
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Pa zarem ste gi promenile ? Vie samo ste gi prepisale.No ona sto Allah ni go vetil TOA NIKOJ NE MOZE DA GO PROMENI !

Miralem, не знам кој од кого препишал. Да те потсетам, евангелијата се пишувани во првиот век, а к*ранот дури во 7 век. LOL

Ако никој не може да го промени тоа што Аллах му го ветил на Иса (Инџилот), тогаш како успеале христијаните да го изменат? Confused

A be jorgo!
Indzilot bil vozdignat od Boga zaedno so Isus!
Koga videle drugarite mu oti ja nema knigata, zemale da pisuvaat od sekjavanje....
i taka dragi moi decinja, nastanaa memoarite!!!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2007 во 14:55
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

A be jorgo!
Koga videle drugarite mu oti ja nema knigata, zemale da pisuvaat od sekjavanje....

Na dzidot mu zboruvas ?
Kolku kontradikcii mu se iznakazani i falcifikati (se gleda i temava) na koi odgovor nemozat da najdat,ako bea luge so razum,ke razberea do sega deka se raboti za rekla kazala. Deka evangelijata se pisuvani od ovoj od onoj,,, ako se zeme vo obzir i toa deka uste 50-tina se odbieni i proglaseni kako za apokrifni....

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2007 во 15:39

A be jorgo!

може да ми ги посочиш сурите кај што го пишува ова? EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2007 во 15:49

A be jorgo!

може да ми ги посочиш сурите кај што го пишува ова? EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed

Posoceni se mnogu suri kade sto Allah veli deka one na koi im e dadena kniga praviot pat go zamenile za zabluda.
Temava e jasna,sodrzi nekolku prasanja,,,, daj obidi se barem na edno da odgovoris,ne bidi uporen da mu go smenis pravecot !
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2007 во 18:53
точните сури, вака од памет, поготово на тебе миралеме со твоите добро познати проблеми со меморијата, прости ми ако не ти верувам... Една по една сура, па да ги изанализираме, каде се спомнува Инџилот, итн...Big%20smileBig%20smileBig%20smile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2007 во 19:17

точните сури, вака од памет, поготово на тебе миралеме со твоите добро познати проблеми со меморијата, прости ми ако не ти верувам... Една по една сура, па да ги изанализираме, каде се спомнува Инџилот, итн...Big%20smileBig%20smileBig%20smile

Adzija,ako ocekuvas tocen zbor da najdes "biblija" vo Qur'anot nema. Go nema toj zbor nitu vo samata biblija. Hristijanite se spomnati kako sledbenici na kniga. A pisuva deka tie-sledbenicite na knig (na koja kniga se odnesuva ?) praviot pat go zamenile za zabluda. Toa go pisuva vo mnogu suri,ne samo na edno mesto.

O sljedbenici Knjige, zašto u Allahove dokaze ne vjerujete, a da su istina, dobro znate? O sljedbenici Knjige, zašto istinu neistinom zamračujete i svjesno istinu krijete? Neki sljedbenici Knjige govore: "Pokažite da i vi vjerujete u ono što se objavljuje vjernicima, i to na početku dana, a pri kraju dana to porecite ne bi li i oni svoju vjeru napustili. I nemojte priznati nikom, osim istovjernicima vašim da i nekom drugom može biti dato nesto slično onome što je vama dato, ili da će vas oni pred Gospodarom vašim pobijediti." Reci: "Pravo uputstvo je jedino Allahovo uputstvo!" Reci: "Blagodat je samo u Allahovoj ruci, On je daruje kome hoće." A Allah je neizmjerno dobar i zna sve. (3:70-73)

Reci: "O sljedbenici Knjige, zašto u Allahove dokaze ne vjerujete kada je Allah svjedok svega što radite?" Reci: "O sljedbenici Knjige, zašto onoga koji vjeruje od Allahove vjere odvraćate, nastojeći da je krivom prikažete, a znate da je istinita? A Allah motri na ono što radite!" O vjernici, ako se budete pokoravali nekim od onih kojima je data Knjiga, oni će vas, nakon što ste prihvatili pravu vjeru, ponovo vratiti u nevjernike. (3:98-100)

Ali, nisu svi oni isti. Ima ispravnih sljedbenika Knjige koji po svu noć Allahove ajete čitaju i mole se; Oni u Allaha i u onaj svijet vjeruju i traže da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćaju i jedva čekaju da učine kakvo dobročinstvo; oni su čestiti; bilo kakvo dobro da urade, biće za nj nagrađeni. A Allah dobro zna one koji se Njega boje. (3:113-115)

I,JASNO I GLASNO !

5-14. Mi smo zavjet prihvatili i od onih koji govore: "Mi smo kršćani"- ali su i oni dobar dio onoga čime su bili opominjani zaboravili, zato smo među njih neprijateljstvo i mržnju do Sudnjega dana ubacili; a Allah će ih, sigurno, obavijestiti o onome što su radili.

15. O sljedbenici Knjige, došao vam je poslanik Naš da vam ukaže na mnogo šta što vi iz Knjige krijete, i preko čega će i preći. A od Allaha vam dolazi svjetlost i Knjiga jasna*

16. kojom Allah upućuje na puteve spasa one koji nastoje steći zadovoljstvo Njegovo i izvodi ih, po volji Svojoj, iz tmina na svjetlo i na Pravi put im ukazuje.

Ete... ne od pamet,tuku tocnite. Daj sega ti povtori go odgovorot :)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2007 во 19:24
хм... тоа ТИ велиш дека следбеници на книгата се христијаните... Можеби па следбеници на книгата се муслиманите? Big%20smile

барам каде што пишува Инџил... како што пишува на други места во к*ранот, значи ЗНАЕЛЕ убаво таму да пишат дека треба да читате таа книга, епа исто така можеле и тука да пишат... АЈДЕ search...WinkWinkWink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2007 во 19:40

хм... тоа ТИ велиш дека следбеници на книгата се христијаните... Можеби па следбеници на книгата се муслиманите? Big%20smile

барам каде што пишува Инџил... како што пишува на други места во к*ранот, значи ЗНАЕЛЕ убаво таму да пишат дека треба да читате таа книга, епа исто така можеле и тука да пишат... АЈДЕ search...WinkWinkWink

Eeee... acko acko.... pojela maca jezika ?
Pa nemoze da pisuva be acko sto ti sakas za da poveruvas i sto tebe na um ke ti padne. Ne go ocekuvas toa verovatno. Ako go ocekuvas toa,navistina si za zalenje. Jas znam kako ti e sega,znam deka ti e maka. Isto se cuvstvuvav i jas,vo ranite denovi... koga sakav da protivrecam,no ELHAMDULILLAH svativ deka dzaba se gusam vo LAGI. I dzaba Lagata sakam da ja pretvoram vo vistina a vistinata vo Laga.

Nema sega ti da ni kazes sto misli Allah koga veli "sledbenici na kniga" verovatno nie poveke znaeme odkolku ti ! Posto e ocigledno deka ti ni Hristijanstvoto ne si go poznavas... no,svativme deka bolno srce imas ;)
Ke ti objasnam. Sledbenici na Knigata se Evreite i Hristijanite a i tie pred niv. Allah na poslednite Negovi pratenici im Objavil KNIGA te. del od Qur'anot. (OVA PO KOJ ZNAE KOJ PAT TI GO OBJASNUVAM,NE TEBE,TUKU NA ONIE KOI OD STRANA NI PRAVAT DRUSTVO. NO TEBE SAMO DA TE ISKORISTAM. ) Naravno i togas kako i sega,gi imalo i onie koi ja prifakjale objavata i onie koi ne ja prifakjale. Posle smrtta na Allahovite pratenici,imale pogolema sloboda,taka sto del po del se izmenuvala.Zatoa Allah prakjal i drug pratenik. Zosto Qur'anot ne e izmenet od negovata objava pa do den denes ke ostane ne promenet ??? ZATOA STO NEMA DRUG PRATENIK POSLE MUHAMMED A.S !!!! Koga bi bil Mojsie posleden,bi ostanal tevratot-torata ne promeneta,no Allah im dal sloboda,pa zatoa pratil i drug posle nego za da gi ispravi. Za Indzilot,Evangelieto FAKT E DEKA E IZMENETA,ete gledas i sam svesen si kako gi izbegnuvas prasanjata i Falsifikatite ! Zosto vie ne go prifakjate STARIOT ZAVET ?

Baram i jas nesto od tebe. Ajde vo Qur'anot ne e spomnat zborot Evangelie-Idzil-Biblija. Moze li da mi dades ti citat kade e spomnat eden od tie zborovi vo Biblijata ??? Ama toj zbor. Nema,ne maci se.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2007 во 19:41
Како бе чика Мохамед да направи таков пропуст да не ви каже за која книга се работи, и да ви наговести барем дека Библијата е изменета????

таква дупка, ни со 1000 постови не се покрива миралеме...LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.