IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ФАЛСИФИКАТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ФАЛСИФИКАТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 16>
Автор
Порака
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2007 во 22:30

LOLLOLLOLpopametniot odgovori ama slepiot ne gledaLOLLOLLOLLOLBig%20smile

patem
mislev
na
spamiranjeto
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
black-eyes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2007
Поени: -1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај black-eyes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2007 во 22:34
Originally posted by belichka belichka напиша:

popametniot popushtaLOLLOLLOLLOLBig%20smileLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

prijatna Vi vecer

da go jandar na kameni...
kpj popusta...
se znae....mostot..........LOL
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2007 во 21:41

LOLLOLLOLpopametniot odgovori ama slepiot ne gledaLOLLOLLOLLOLBig%20smile

patem
mislev
na
spamiranjeto

Gorcliva nasmevka belicke,priznala ili ne !
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2007 во 21:46
falsifikat LOLLOLLOL
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 20:52

falsifikat LOLLOLLOL

Da.... tokmu toa bese temata. Ti blagodaram za potsetuvanjeto.
Duri 6 strani napravi temata,vo penzija ke vleze,a nitu se obide nekoj da odgovori :)
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 21:13

Dead  Confused  Ouch  Shocked  LOL

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Миралемчо, следниот пат повикај ме преку лична порака, а потоа јавно кажи дека ме нема. Јас навистина немам време да ја прегледувам секоја тема на форумов и да барам низ постовите дали таму некој ми се "обраќа", а особено не за некоја како твоите "предизвикувачки" теми.
Мислиш дека навистина некој ќе се зафати да ти ги одговара овие километарски постови? LOL
Знам дека ти се реторски и постовите и прашањата и дека не очекуваш одговор од нив, само не знам зошто молиш за одговор, кога твоите прашања и мотиви се од километар провидни и затоа, ќе го цитирам Аџија, никој не сака да фрла бисери пред свињите (ова е метафорички кажано, немој да се навредиш помислувајќи дека те нарекувам с...а).
Мислам дека со темите почна да се вртиш во круг, коментарите почнаа да ти стануваат досадни и бесмислени.
Истото го мислам и за твоите прашања, на кои немам воља, а ниту време да одговарам, особено знаејќи ги твоите мотиви зад нив и твојата "искреност" кон барањето на одговори за истите.

Но секак, за да не мислиш дека си паметен, еве ќе ти одговорам на една од твоите збунки.
Се надевам и дека тоа ќе те поттикне да размислиш дали и другите "збукни" што си ги навел, можеби имаат одговор и свое логично место во контекстот во кој се напишани.

"Јоав му го даде на царот пописот на народот: Израелците беа осумстотини илјади  борци вешти со меч, а Јудејците петстотини илјади луѓе." 2 Самоел 24:9

"Јоав му го даде на Давида списокот на преброениот народ; а имаше во целиот Израел единаесет пати по сто илјади  кои мавтаа со меч, а во Јуда четиристотини и седумдесет илјади мажи  кои мавтаа со меч" 1 Летописи 21:5

Израелците
Јудејците
2 Самоел 24:9
800,000 вешти борци 500,000 луѓе
1 Летописи 21:5
1,100,000 кои мавтаа со меч
во целиот Израел
470,000 кои мавтаа со меч
Појаснување:
800,000 вешти борци и 300,000 неискусни лаици "кои мавтале со мечот" 30,000 вешти борци и 470,000 неискусни лаици "кои мавтале со мечот"

Дали сеуште гледаш противречност помеѓу горните два стиха?
Миралем, ако одговоров не те "задоволи", следниот пат ќе ти го презентирам со поинакви бои, со венов дијарграм, а ако треба и рима ќе внесам во објаснувањата.
Поздрав!

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 22:12
Цитирај I konecno,za tvojot odgovor na edno od moite prasanja. (za drugite,da veruvam deka nemase vreme ? pa bese na mestoto)

Ajde da go vidime tvoeto jadno macenje.

Probav nesto da te ispravam.... pocnav da pisuvam,ama neznam dali ima potreba... brisam,kazi mi na kratko sto odgovori so citatite ? Dali rezultatot go donese ednakov ?

"Јоав му го даде на царот пописот на народот: Израелците беа осумстотини илјади  борци вешти со меч, а Јудејците петстотини илјади луѓе." 2 Самоел 24:9

"Јоав му го даде на Давида списокот на преброениот народ; а имаше во целиот Израел единаесет пати по сто илјади  кои мавтаа со меч, а во Јуда четиристотини и седумдесет илјади мажи  кои мавтаа со меч" 1 Летописи 21:5
Samo sto e spomnato (celiot) a se raboti za potpolno isti stih i ista slucka,samo prepisana i ne od isti avtori. Zosto se lazes samiot sebesi,opusti se brate dragi. Vo hrvatskiot prevod na biblija,zbor poveke nekade mozes da najdes zbor pomalku. Sluckata e ista. Vo dvata se spomnati borcite i narodot. NE SE RABOTI ZA DVA POPISA,TUKU ZA EDEN. Ako imalo dva popisi,posebno za vesti borci posebno za obicni laici,toa e druga rabota.NO PRAJME MUABET ZA IST POPIS,TI TEKNUVA LI ? Mozes Hardcore da si go lazes.....
Znaci,napraven e popis,na NAROD I samoel 24:9 veli NAROD i Letopisite 21:5 vali NAROD. Juda mu go dal SPISOKOT i vo salomon i vo letopisite.David go primal SPISOKOT i vo samoel i vo letopisite. SPISOKOT BIL IST. TOJ BIL SPISOKOT !!! Dali od ednata strana pisuval za narodot a od drugata strana za vestite borci,neznam,ili boile dve pisma.....  GRESKA E !! Edinstveno prasanje e KOJ LAZE,EDNIOT ILI (STO E NAJ VEROVATNO) DVAJCATA ?

GRATIS POTSETUVANJE:
Se raboti za IST POPIS A NE E POPISOT ISTI.CIJ E ISPRAVEN ?

PS: Kaj si be ti,zagina ? :) Dobar mi si ? Koga ke se prefrlis na nekoe od drugite prasanja ? So nestrpenie cekam. Ili uste nemas vreme ?
Aj neise.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 01:22

Екстра појаснување:

Се работи за иста случка, но за 2 пописни табели / документи. Имено Давид го интересирало колку вкупно народ војувало (луѓе што мавтале со мечот) и колку од нив биле стручна војска (вешти борци).

п.с. тука сум бе срцка, ти кај си? Јас веќе долго време се префрлам од едно прашање на друго, а ти никако да го започнеш првото LOL
Прво мислев дека не гледаш, па го зголемував фонтот, па ги здебелував буквите, ама залудно, одговор од тебе не видов Confused Барем едно незнам да напишеше ќе те разберев, а не само да ми менуваш теми и да ги заобиколуваш моите прашања со предолги постови
Си викаш ај ќе му поставам 100 прашања, па додека ги одговори (месец-два) ќе заборави на неговото прашање до мене...бркај работа,
Поздрав
Кон врв
black-eyes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2007
Поени: -1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај black-eyes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 01:24
TITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIT!LOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 09:24
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Екстра појаснување:

Се работи за иста случка, но за 2 пописни табели / документи. Имено Давид го интересирало колку вкупно народ војувало (луѓе што мавтале со мечот) и колку од нив биле стручна војска (вешти борци).

п.с. тука сум бе срцка, ти кај си? Јас веќе долго време се префрлам од едно прашање на друго, а ти никако да го започнеш првото LOL
Прво мислев дека не гледаш, па го зголемував фонтот, па ги здебелував буквите, ама залудно, одговор од тебе не видов Confused Барем едно незнам да напишеше ќе те разберев, а не само да ми менуваш теми и да ги заобиколуваш моите прашања со предолги постови
Си викаш ај ќе му поставам 100 прашања, па додека ги одговори (месец-два) ќе заборави на неговото прашање до мене...бркај работа,
Поздрав
Me iznenaduvas EvAngelos so tvojata nepristojnost.

Цитирај Се работи за иста случка, но за 2 пописни табели / документи.
Aaa... pa taka kazi,deka ne se raboti za ist Popis tuku bile dve popisni tabeli. Tokmu sega mi "odgovori" na prasanjeto,znaci ne si go razbral a mi menuvas boi...  Ne treba inace ni Font da menuvas nitu boi za da vidis deka na sekoe prasanje (vo ovaa tema go nema) sum ti odgovoril na sekoja tema... treba samo dioptrijata da ja pojacas.

Цитирај Имено Давид го интересирало колку вкупно народ војувало (луѓе што мавтале со мечот) и колку од нив биле стручна војска (вешти борци).
I potoa Joav mu donese prvo edna tabela:
A POTOA MU DONESE USTE EDNA:
Odgovorot bi bil validen edinstveno ako Joav posol kaj David dva pati,ednas so eden popis i drugiot pat so drug popis,,,,sto OCIGLEDNO NE E TAKA,tuku e greska vo citatite.
Dobro,EvAngelos... ete,velime deka odgovori na edno prasanje. Prefrli se na nekoe od drugite :) Veke go razbrale site i prasanjeto i tvojot "odgovor" "PROSVETLEN".
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 09:26

PS: Ke te kara popo ako te prijavam za izmisluvanjevo. Se obiduvas mene da me prelazes so toj odgovor,toa ti e APSURD,,, no kako mislis da gi prelazes hristijanite,koi znaat ubavo deka se raboti za eden isti popis ???

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 10:35
[quote=Miralem]
Dobro,EvAngelos... ete,velime deka odgovori na edno prasanje. Prefrli se na nekoe od drugite :)
[quote/]

Не Мирко, забораваш, јас не сум гостин, а и ти не си водител на твоето Миралем шоу :)
Јас веќе ти одговорив на неколку прашања, а тебе сеуште те чека првото прашање:

Зошто Исус никогаш дословно не рекол: "Јас сум Човек" или "Јас сум Пророк" ?

Нели ти бараше од нас да ти најдеме стих каде што Исус вели Јас Сум Бог, епа еве, сосема е фер и ние да го побараме соодветното барање од тебе. Доста го заобиколуваш, соочисе со него ! Wink
Поздрав!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 11:03
Цитирај
Dobro,EvAngelos... ete,velime deka odgovori na edno prasanje. Prefrli se na nekoe od drugite :)

Не Мирко, забораваш, јас не сум гостин, а и ти не си водител на твоето Миралем шоу :)
Јас веќе ти одговорив на неколку прашања, а тебе сеуште те чека првото прашање:

Ti blagodaram,navistina ti blagodaram za tolku ubavoto odnesuvanje.
Ne mi e jasno zosto se plasis tolku ? Ako neznaes,sto ednostavno molcis.Molcenjeto e spas za takvi kako tebe.Naj tragicno e stop se prestavuvas kako znaen hritijanin,za primer ke te zeme nekoj.... jas cisto se somnevam deka Hristijanite,barem po karakter,onie pravi i uceni hristijani,ne se ponasaat taka kako tebe. Mene navistina mi e zal za tebe. Ne poseduvas nitu troska od Isusovoto ucenje vo sebe. Toj pred se' barase smirenost i ljubov da izvira od ustite na negovite sledbenici. Vsusnost,imas biblija,se nadevam,gledas kako se ponasa toj,sledi go toj pat.Ne ti dolikuva,navistina ti velam.

Od mnogu proicini. Prvata e sto biblijata e izmeneta. Pred malku rekov procitaj biblija i vidi kako Isus se ponasal pa sledi go... da ne ispadne deka sum kontradiktoren,,, Tamu kade sto Ima Isusova zapoved,iako e izmeneto,no se gleda kako Isus ubavo im zboruval na sledbenicite. Mene za toa i ne mi treba Biblija,oti jas znam mnogu poveke za Isus od drugi knigi,za nego,naj malku vo Biblijata pisuva.
Drugo. I ako ne im rekol. Site go gledale kako Covek. Zosto nikoj ne go prasal: DALI SI TI COVEK ? Site go gledale kako covek,od meso i krv. Isus sekade kade sto zboruva i vo Biblijata,sekade veli: JAS NE SUM BOG,BOG E POGOLEM OD MENE. Duri ne dozvoluva da se narece i dobar... dobar e samo Bog. Ako jasno i dal do znaenje deka ne e Bog,zosto treba da im kaze jas sum covek,koga site kako takov go gledale ? David Copperfield pravi 300 cuda. Za da veruvame deka e covek treba da rece :COVEK SUM ? Isus im kazal na sledbenicite koj e Bog.Deka Kreatorot e DUH,deka NEGO nikoj nikogas NE GO VIDEL. A vie-im veli-Nitu glasot NEGOV ne ste go cule. Dodeka site go gledale i slusale. Isus veli: JAS NE SUM BOG. Toa ne go zemate kako dokaz deka Isus ne e Bog. Zemate za Dokaz sto Isus rekol: Jas sum pat vistina i zivot. A JASNO VELI: NE SUM BOG ! BOG E POGOLEM OD MENE,BOG E POSILEN OD MENE,TOJ SVE ZNAE.NISTO BEZ NEGOVA DOZVOLA NEMOZAM DA PRAVAM. Znaci jasno se gleda deka ne e BOG.
A kolku prirodno i dava do znaenje deka e Prorok. Znaci,posto site tolku jasno kako takov go gledale,toj taka i prirodno se ponasal,ne gledal potreba da im kaze;
KAZI MI TI MENE NA KOGO SE ODNESUVA OVA,KAZIMI ZBOROT PROROK NA KOGO SE ODNESUVA:

31Odmah zatim neki mu farizeji dođu reći: 'Otiđi odavde jer te Herod hoće ubiti!'

Znaci Farizejot mu rekol na Isus da bega zatoa sto Harod saka da go UBIE

32On im reče: 'Idite i recite toj lisici da ću ja izgoniti zloduhe i iscjeljivati danas i sutra, a trećega ću dana završiti što imam.

33Danas, sutra i prekosutra valja mi nastaviti put jer ne priliči da prorok bude ubijen izvan Jeruzalema.

34Jeruzaleme, Jeruzaleme, koji ubijaš proroke i kamenuješ Božje poslanike! Koliko sam puta htio okupiti tvoju djecu kao što kvočka skuplja piliće pod krila, ali niste htjeli!

Ete,da receme nikade ne pisuva Jas sum prorok,onaka kako sto ti e naj lesno da svatis. Procitaj dva pati i kazi mi Sto saka Isus za sebe da kaze vo gornite stihovi ?? Deka e Prorok ili Bog ????

Цитирај
Нели ти бараше од нас да ти најдеме стих каде што Исус вели Јас Сум Бог, епа еве, сосема е фер и ние да го побараме соодветното барање од тебе. Доста го заобиколуваш, соочисе со него ! Wink
Поздрав!
Nikade ne ti e zaobikoleno. Odgovoreno ti e na ova prasanje bezbroj pati,samo ne po site temi,kako sto go postavuvas,samo vo nekolku temi na istovo prasanje ti odgovoriv. 
Ajde obidi se i ti da odgovoris,ti se molam. Otvori si tema,pisuvaj sto sakas,na se' ke ti odgovoram.

[/QUOTE]
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 11:08
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Цитирај

Od mnogu proicini. Prvata e sto biblijata e izmeneta.

ахахахахахахаха.... LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL класика... Кога веќе се губи секоја битка... муслиманот мора да посегне по тајното оружје... „абе што има да ти докажувам кога е изменета“... LOLLOLLOLLOLLOLLOL  А каде е тоа изменета, од кого, кај се тие силни докази???? јок... ги нема нигде...LOLLOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,145 секунди.