|
Се бара лек за чир на желудник |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
R-C-F
Сениор Регистриран: 22.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 30.Мај.2007 во 18:47 |
dali nekoj znae efikasen lek za cir na zeludnik |
|
M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
|
R-C-F
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
inaku cirot moze da se manifestira so mnogu grozni simptomi
|
|
|
|
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.tegobe.com/samolijecenje/jezik_hrvatski/otc_cir.html
GASTAL i REZIM NA ISHRANA ( NE..kafe, cigari, luto, masno, cokoladi...) za da se namali kiselinata koja ti ja stvaraat odredeni namirnici, a cirot gadna stvar, sepak moras da se javis na tvojot maticen lekar.
|
|
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sigurno barash naroden lek....toa e caj od kantarion bez sheker 2-3 pati dnevno na prazen zeludnik
p.s.i zadolzitelno lekovite od doktorot |
|
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Narodnite lekovi" za konstatiran cir(ulkus)nemozat da ti pomognat da go snema,tuku samo da gi namalis neugodnostite.
Inaku poseta kaj lekar obavezno,obavezno prepisanite lekarstva i najvazno od se nikako ama nikako: soleno,kiselo,luto,kafe,cigari,masna hrana,i red drugi raboti koi go iritiraat. Beleg e vo pravo: caj od kantarion-nezasladen pocesto. I pomalku nervozi,i tie se pricina sa razdraznuvanje!! |
|
R-C-F
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa bev na lekar mi rekoa crevo vo stomakot da mi stavaat
a mastikata ima pogolem efekt od nivnite lekarstva |
|
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Crevoto ke ti go stavat samo za da mozat da ispitaat.
Posle ke ti go izvadat-ne sekiraj se!! A mastikata.....neznam bas..mozebi momentalno smiruva(vo sto ne sum mnogu sigurna)no znam samo deka alkoholot e najstrogo zabranet!! Pij si cajce od kantarionce-mnogu e dobro!!! |
|
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мед (исклучиво природен) и Таан (препорачувам неготински или на виталија интегрален) мешаш во однос 1:1 по една голема лажица наутро на гладно два часа пред да јадеш било што друго. Ќе испразниш 2 големи тегли. Ако е во порана фаза може и сосема да се изгуби. Но не се откажувај и од лекарствата од докторот.
П.С. Мене ми го излечи гастритисот, а познавам и луѓе што им помогнало и за чир во почетен стадиум. Изменето од Ateist - 01.Јуни.2007 во 23:25 |
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хм.. Имаше еден дел каде моја другарка го излечи чирот со обична свежа зелка..кажан од доктор на клиника
една помала зелка се цеди во соковник и се респределува на 3 пати и се пие, наутро, попладне и навечер.. така 40 дена и нема траг од чирот... Доста испитана работа со 100% сигурност |
|
|
|
nas4me
Нов член Регистриран: 16.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рецептот со мастика е следниот - во чашка од ракија 1лажица кантарион, пола лимон и дополнуваш со мастика. Секое утро на гладно.
Има уште една рецепта - еден лист од тегавец се толчи со лажица мед. Еднаш дневно на гладно. Исто така многу добра е и КОМБУХАТА |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Расолница и расол. Ултерот е изработен на таа баз.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Album
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 195 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SE VADI ZELUDNIKOT
P.S Imam komsija koj 27 godinizivee bez zeludnik...seta rabota ja vrshi tankoto crevo!! P.S Toa ti e hirurgija !!! |
|
Onamu kade sto imas obvrska ne baraj kreacija,taa doaga otposle!!!
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чај од коприва, за да биде ефикасен чајот не се вари само се попарува
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека нема подобро за смирување на чирот од житарките. Може од интегралните што се продаваат кај нас, или уште поубаво - сварена пченица или пченка. Чајот од ајдучка трева исто така помага.
|
|
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |