IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Судбина
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Судбина

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 14>
Автор
Порака
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 18:48
znaci zeznata, ne ja kroi sekoj sam svojata sudbina...
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 08:17

Da no, sekoj ima moznost da si ja smeni sudbinata(ne e nisto programirano)Sekoj od nas doaga do raskrsnici vo zivotot kade sto sam odlucuva kade ponatamu(a so taa odluka sto ke ja doneseme nie zavisat i nasite potomstva.....)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 12:19
Mislam deka ne znaes sto znaci sudbina.
Ne zboruvame za donesuvanje odluki ili izbor, nesto sto zavisi isklucivo od nas samite.

Samo ke citiram nekogo :

" Prijatelite gi odbirame sami, no komsiite ni se predodredeni"
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 12:25
butel2, само да те надополнам...
но комшиите и роднините ни се предодредени.Big%20smile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 12:31
komsiite se rezultat na predhodni odluki

butel 2 aj te molam ne citiraj nikogo objasni mi sto e toa sudbina
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 12:56
sudbina e nesto sto ti se slucuva bez da sakas ili sakas , nesto na sto ti ne mozes da vlijaes.

veke napisav , megjutoa izgleda ne citas, zatoa i te prasav na koj nacin ti donese odluka kade ke se rodis koga veke velis deka sekoj sam si ja kroi sudbinata.

ti mozes eden den da se preselis ako ne ti se svigja tamu kade sto zivees i toa e odluka koja sam ja nosis, no nikoj ne moze da odbere kade ke se rodi, toa e sudbina
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 15:43
Originally posted by zeznata zeznata напиша:

Sekoja odluka ne zavisi samo od nas postojat i drugi luge koi svesno ili nesvesno(borejki se za svoe jas)odlucuvaat za nas(t.e.ne poprecuvaat ili ni pruzaat)

Toa sto nie postoime ovde kaj sto sme(sekoj poedinec) e odluka na nasite roditeli.Tie ne sozdale,ni dale patokaz(za koi oni mislele deka e najdobar za nas)kako da se snaogame ponatamu vo zivotot,kako da bideme samostojni (za da donesuvame sami odluki.....)tuka e i obrazovanieto za koe sami donesuvame odluka sto sakame ponatamu da bideme vo zivotot.......i mnogu drugi odluki koi ne ponele vo zivotot za da bideme denes toa sto sme i kade sto sme.

SUDBINATA E SKLOP NA ODLUKI(zar pak da se povtoruvam)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 15:47
nema potreba da se povtoruvas bodejki nemas adekvaten odgovor na koj nacin ti odbra kade ke se rodis, kratko i jasno. a i jas nema ponatamu da zboram kako roditelite donesuvaat odluka da imaat dete, a mnogu cesto i neplanirano se slucuvaat bremenostite, no sepak tie ne mozat da vlijaat kakvo dete ke se rodi, od kakov pol , kako ke izgleda, kakov karakter ke ima....

sudbinata vo nikoj slucaj ne e sklop na odluki

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 15:56

Dali toa znaci deka ti veruvas vo nesto sto ne postoi?

Кон врв
Ghost Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Регистриран: 30.Септември.2005
Поени: 6109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 16:02
абре таа судбина е само изрека на неуспешните луѓе, кои и тоа како не знаат да си го средат животот во правецот во кој тшо замислиле, па ајде сеа, некоја виша сила им е крива LOLLOLLOL Абре ако денеска не пиеш вода, ќе дехидрираш и ќе доибеш температура, и тоа судбина ли е LOLLOLLOL Или уште поубаво кажано, го згазиле чоекот, е судбина било сеа тоа е, а уствари тој мртов пијан од бар излегол и не знаел кај оди а не пак да минува преку улица WinkWinkWink
    MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION          
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 16:07
zeznata tvoeto prasanje nema nikakva logika so prethodnata nasa diskusija, a jas i nema poveke sto da disklutiram so nekoj sto ne znae sto znacat nekoi poimi.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 16:20
Originally posted by Ghost Ghost напиша:

абре таа судбина е само изрека на неуспешните луѓе, кои и тоа како не знаат да си го средат животот во правецот во кој тшо замислиле, па ајде сеа, некоја виша сила им е крива LOLLOLLOL Абре ако денеска не пиеш вода, ќе дехидрираш и ќе доибеш температура, и тоа судбина ли е LOLLOLLOL Или уште поубаво кажано, го згазиле чоекот, е судбина било сеа тоа е, а уствари тој мртов пијан од бар излегол и не знаел кај оди а не пак да минува преку улица WinkWinkWink

Se slozuvam deka mnogu lugje ja koristat sudbinata kako izgovor na sopstvenata nemok da se borat vo zivotot ili sopstvenoto nevnimanie i negriza
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 16:21

butel2 ne luti se

Jas go kazuvam moeto mislenje sto vsusnost e sudbinata.

A od tebe ne dobiv odgovor sto ti mislis(jas samo barav tvoe mislenje).

i uste nesto da dodadam :ima nesakani zatrudnuvanja samo od nevnimavanje

Изменето од zeznata - 01.Јуни.2007 во 16:25
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 16:28
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Originally posted by Ghost Ghost напиша:

Se slozuvam deka mnogu lugje ja koristat sudbinata kako izgovor na sopstvenata nemok da se borat vo zivotot ili sopstvenoto nevnimanie i negriza

Ghost vo potpolnost se slozuvam so tebe

A tebe butel2 nikako nemozam da te razberam
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 14>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,531 секунди.