IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Библијата поддржува Алкохолизам?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Библијата поддржува Алкохолизам?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Библијата поддржува Алкохолизам?!
    Испратена: 28.Мај.2007 во 11:17
се извинувам, цитативе се на англиски од некоја верзија на Библијата но знам дека перфектно го владате англискиот јазик па нема да ви биде проблем да ги прочитате и протолкувате цитатите подоле.

Дали Библијата поддржува Алкохолизам? Јас според Библиските цитати би рекол ДА!

Proverbs 31 --

4 It is not for kings, O Lemuel,
It is not for kings to drink wine,
Or for rulers to desire strong drink,

5 Lest they drink and forget what is decreed,
And pervert the rights of all the afflicted.

6 Give strong drink to him who is perishing,
And wine to him whose life is bitter.

7 Let him drink and forget his poverty,
And remember his trouble no more.

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 11:22
Edna od taktikite za napad na musliman, e pogresno citiranje i vadenje na rabotite von kontekst.

Mist e klasicen primer na musliman so vesto ispran mozok, koj do bukva ja sledi ovaa islamska praksa. Poglednete go celiot citat>

„Сине мој, мило чедо на мојата утрога, сине што те испросив преку молитва! Не троши си ја силата по жени, не упропастувај се како другите цареви! Не е за цареви Лемуеле, не е за цареви со вина да се опиваат, не е за владари жесток пијалак да пијат, зашто така пијани, законот ќе го заборават, и угнетените од правдина ќе ги лишат. Остави ги жестоките пијалоци за оние кои се на умирање, остави го виното за разочараните: тие нека пијат,бедата да си ја заборават - својата бедна положба да не си ја помнат.

Заземи се за оние кои самите не можат да се бранат, и за правдината на отфрлените; да заземи се за правата на слабите и бедните и пресудувај праведно.“

Поговорки 31:1-9
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 11:27
mist be ova ne se ostava da se komentira toa se brisha...ne e vredno da se komentira patem da ti kazam deka imas dosta temi za vo out

LOLLOLLOLmislev adzija

Изменето од belichka - 28.Мај.2007 во 11:29
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 11:28
Originally posted by аџија аџија напиша:

Остави ги жестоките пијалоци за оние кои се на умирање, остави го виното за разочараните: тие нека пијат,бедата да си ја заборават - својата бедна положба да не си ја помнат.

па за нив ти зборував аџијо, за нив ... незнам колку разликуваш  ЦРВЕНА БОЈА! Smile
Значи, ако човек е пред умирање, начукај го дамлосан да умре .. што побрзо. НЕ лекови туку .. ЖЕСТОКИ ПИЈАЛОЦИ.
А за разочараните, НЕ ПОМАГАЈ ИМ, тие нека пијат ... пијаници нека се сторат ... не да им помогнеш да се оттргнат од бедната положба туку да им дадеш да пијат ... па да излезат и возат пијани .. да направат сообраќајка, да позагинат тие и други околу нив .. да се врата дома жената и децата да ги гњават ... да прават проблеми!!!!
ЗА ОВА ТИ ЗБОРАМ АЏИЈО.
Вака ли заповеда Библијата? Бог? не се чудам зошто има толку алкохоличари ... тоа што го читаш .. таков стануваш .. читаш вакви неморални работи .. стануваш неморален, јадеш ѓубре стануваш ѓубре Smile

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 11:31
напротив, целата поука е да не се опива, велејќи да им го остави опивањете на неморалните...

ама знам, дека треба интелигенција од барем 65 за ова да се сфати...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 11:39
толкувањето на Августин мисли, а аџија?
гледај ги Библиските цитати кои СТРИКТНО ти заповедаат да се пианчиш ако си разочаран и ако си пред умирање.
СИГУРНО сега имаш некој ЖЕСТОК ПИЈАЛОК до тебе! LOL симптомите кои се опишани во библијата ги имаш, уште заповедта да ја извршиш, да се опијаниш! LOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 11:40
65 е ниво на интелигенција на просечно 12 годишно дете...
патем речено...
Кон врв
LouWeed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
I AM THE KING OF ROCK&ROLL

Регистриран: 28.Мај.2005
Поени: 13012
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 11:49
abe fakt e za mene deka koj gleda deka nekoj odi po voda bil 1000000% pod vino.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 11:50
а за мене факт е дека кој напишал ваков коментар гарант е надуван...Wink
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 11:52
Originally posted by LouWeed LouWeed напиша:

abe fakt e za mene deka koj gleda deka nekoj odi po voda bil 1000000% pod vino.....

LOLLOLLOL Петар ли беше тој испијанчениот?

Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 11:57
Ne be..MuhamedWink
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 11:57
белег, ВОН ТЕМА СИ ! на аџија моментално  му бројат ...  неможе да се свести од нокаутот ... па морам јас да ја земам улогата на МОДЕРАТОР и да те потсетам на темата ...

Тема: Библијата поддржува Алкохолизам?!

Изменето од mist - 28.Мај.2007 во 11:58
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 12:00
k*ran podrzuva pedofilija Big%20smile

sto e postrashno?

Изменето од belichka - 28.Мај.2007 во 12:01
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 12:02
ne e pedofilija spored k*ran da se zenish so 6 godishno devojche...Dead
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.