IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 77>
Прашање: Дали ни е потребна ЕУ
Одговор Гласови Статистика
32 [35,16%]
45 [49,45%]
3 [3,30%]
11 [12,09%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Miriam Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Април.2007
Локација: United States
Статус: Офлајн
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miriam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2007 во 16:02
Originally posted by Nee*amAnderskor Nee*amAnderskor напиша:

Najinteresna e sporedbata Makedonija - Svajcarija. Po sto se slicni? Po toa sto ne se clenki na EU??? Lugje, toj sto misli taka stvarno e odlepen.Big%20smile

Да де, и јас истото се прашувам, ама се фатиле луѓето за Швајцарија како пример за успешна не-ЕУ земја и си мислат дека и Македонија ја чека истата иднина
Try again. Fail again. Fail better.
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2007 во 16:12
Море остајте ЕЗ, него како да ги натераме шиптариве струја, вода и комуналии да плаќаатBig%20smileBig%20smile
Кон врв
Nee*amAnderskor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2005
Локација: Canada
Поени: 291
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2007 во 16:37
Originally posted by влечка влечка напиша:

Море остајте ЕЗ, него како да ги натераме шиптариве струја, вода и комуналии да плаќаатBig%20smileBig%20smile

Na istiot nacin kako sto vo Germanija gi teraat da platat onie sto ne plakjaat. Prvo ke te opomenat, pa ke te prijavat vo kreditno biro, pa ke ti go prekinat servisot -  za strujata e barem lesno, pa ke te dadat na sud, i ako i togas ne platis, ke ti konfiskuvaat imot. A vo megjuvreme ke ti vrsat pritisok razni firmi za naplata na dolgovi.

No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2007 во 17:29
Секој гигант мора да има еден мал остров кој ќе биде вон нејзина директна контрола, но сепак во нејзина индиректна контрола...

ЕУ ја има Швајцарија, САД Порторико, Кина - Макао...

не и треба македонија на ЕУ, не се секирајте, туку ЕУ и треба на Македонија...
Кон врв
Nee*amAnderskor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2005
Локација: Canada
Поени: 291
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2007 во 17:35
Big%20smile Ludost e da se pomisli deka Makedonija moze da prosperira nadvor od EU opkruzena politicki, geografski, pravno i vizno so EU. Tamam da e normalna drzava, so prirodni i covecki resursi, a ne vaka ...
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2007 во 00:15
kako be, ne moze?!,.....prashaj go onoj boogie,...toj se znae!Big%20smile
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2007 во 00:32
Фала брза фала но сепак човек се учи додека е жив но само ако сакаWink
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2007 во 00:35
nema zoshto,.....da ne si ti ,..nishto nema da znaevme,...LOLLOL
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
brmm Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Октомври.2005
Поени: 1437
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brmm Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2007 во 01:03
Me mrzi da pisuvam veke na temava :)) primeri ovo - ono, toa voa noa.....se se slucilo po nesto razlicno i za se ima primer taka da primerite ne vazat voopsto za temava. Treba da si razmislime za nas sto e najdobro a za nas nema primer sto se slucil. Jas imam 29 god, ne znam kolku ste vie, no ako sto pod 35-40 god , prasajte gi vasite roditeli koga bese najdobro za zivot za obicniot graganin a voedno ako imate prijatel vo EU-segasna, prasajte go kako mu e sega zivotot - i ke vidite dali e podobro da vlezeme vo Eu ili da se reformirame sami kako sto na vremeto toa go napravi Jugoslavija koja dobivase mnogu pokani od Eu za vlez no gi odbivase i i bese mnogu podobro bez Eu. Pa ako ste dovolno vozrasni informirani i pametni -prasajte to sto vi rekov pa ke odlucite sami i pisete tuka realno nesto, ne samo napamet davate primeri i prajte bos muabeti....Ko ke vidam nekoj realen muabet-odgovor togas ke pisam - ajt pozdrav...
Кон врв
that's me Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Март.2006
Локација: Burundi
Поени: 581
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај that's me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2007 во 01:10
a koj toa tebe ti kazal deka yugoslavija ja kanele vo eu
ustvari togas bese ez
kolku sto znam
nemalo nisto takvo
socijalisticka zemja vo evropska zaednica?!
pa uste i ja molele
ajde ,be!
Пази,памтам к'ту слон.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brmm Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2007 во 01:15
hahaha.... prasaj - ke vidis... prasaj postar
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај that's me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2007 во 01:21
ne,tuku ti kazi mi
koj ti kazal
ili kaj si procital
nema vrska toa
mozebi samo i davaa da ima specijalen tretman
vo trgovijata
nisto drugo
posebno ne politicki!
Пази,памтам к'ту слон.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brmm Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2007 во 01:28
Ne i davaa specijalen tretman nego samata go stvori, politicki voeno i ekonomski bese megu prvite 5-6 drzavi vo svetot, pasosot vredese kako sto vredi sega svajcarskiot... A i ne e bitno toa, nego poentata mi bese - nie bevme vo Jugoslavija, znaci kolku tolku sme doziveale samite tranzicija (vo sklop na Jugos.) i sto e bitno za obicniot covek-rabotnik-smrtnik.... zivotot bil podobar toa e FAKT... prosecnata plata vo Jugoslavija bila podobra od site drzavi sto se sega vo Eu, i seto toa bez EU, sto bi napravilo da ako vlezeme vo eu da obicniot covek zema .. ne znam nekoj 600-1000 eu plata za da ima dobar zivot , no cenite na trosocite za zivot ostanat isti kako i sega... toa mene ne mi e jasno kako go pravi Eu so novite clenki sto i vleguvaat :))) ima nekoe volsebno stapce ili stampa poveke evra pa gi deli niz drzavite????LOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај that's me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2007 во 01:36
Originally posted by brmm brmm напиша:

Ne i davaa specijalen tretman nego samata go stvori, politicki voeno i ekonomski bese megu prvite 5-6 drzavi vo svetot, pasosot vredese kako sto vredi sega svajcarskiot... A i ne e bitno toa, nego poentata mi bese - nie bevme vo Jugoslavija, znaci kolku tolku sme doziveale samite tranzicija (vo sklop na Jugos.) i sto e bitno za obicniot covek-rabotnik-smrtnik.... zivotot bil podobar toa e FAKT... prosecnata plata vo Jugoslavija bila podobra od site drzavi sto se sega vo Eu, i seto toa bez EU, sto bi napravilo da ako vlezeme vo eu da obicniot covek zema .. ne znam nekoj 600-1000 eu plata za da ima dobar zivot , no cenite na trosocite za zivot ostanat isti kako i sega... toa mene ne mi e jasno kako go pravi Eu so novite clenki sto i vleguvaat :))) ima nekoe volsebno stapce ili stampa poveke evra pa gi deli niz drzavite????LOL
   momak,
se ti e tocno
osven potcrtanoto
a,za pasosot
samo mozese da odis stvarno kaj sakas i koga sakas
ako,jas ne ti davam poseben tretman
ti trudi se kolku sakas
ne zavisi od tebe dali ke go dobies
ama da go sporeduvas so svajcarski,..
Пази,памтам к'ту слон.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 77>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 1,766 секунди.