IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 77>
Прашање: Дали ни е потребна ЕУ
Одговор Гласови Статистика
32 [35,16%]
45 [49,45%]
3 [3,30%]
11 [12,09%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2007 во 13:32
Originally posted by Miriam Miriam напиша:

Originally posted by sensei sensei напиша:

Не е најпријатно некој од надвор ти каже што ручек да прави жена ти, на каков патец ќе се чешлаш, во која поза вечер ќе се плескате, како да го угостиш крадецот што ти влегол дома,... За слободата зборуваме.

А кој ти кажува како да ги правиш тие работи? И со што Мк е послободна од Франција или Холандија или кој сакаш, на пример? Со тоа што можеш да фрлаш ѓубре насекаде, да паркираш на тротоари, да се степаш со некој што не ти се допаѓа и да знаеш дека ако имаш чичко во полиција никој ништо не ти може?

Во приватен муабет со луѓе од Англија, Италија,... дознав за една нивна приватна анегдота односно трагикомична констатација. Велат, за да си вистински слободен, да кажеш што сакаш, да правиш што сакаш, треба да дојдеш на Балканот.
Таму во Англија треба да одат со стиснати шупчиња да не речат нешто политички некоректно, да не згазнат мравка по пат, и слично.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Miriam Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Април.2007
Локација: United States
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miriam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2007 во 13:34
А  си бил во Англија да го осетиш на своја кожа или така си зборуваш?

Според мене, секој да си прави што си сака без обзир на другите е погрешно сфатена слобода.

Аргументите и на тебе и на Буги ви се малку рекла-казала. "Тој така ми кажа, тој онака."

Изменето од Miriam - 22.Мај.2007 во 13:36
Try again. Fail again. Fail better.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2007 во 13:46
a tvoite se kamen cvrsti,... samo pusti nadezi i iluzii
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2007 во 14:17
аргументиве се траги-комедија... Му рече некој на некого, оти не бил слободен, оти не можел да пуши по пабови... Знаеш колку ми е гајле што тој не може да пуши? јас важно не сакам до мене да ме труе некој со „Југославија“ дур јадам пица или нешто трето...

овде имаме интересна работа, да луѓево што не мрднале од Македонија, како да се испрани по еден шаблон, дека тука е најбоље... Тоа е всушност нормално, секоја гарнитура тоа го прави, за да се заштити себеси... а и да не и избега народот кој го јаде...

јадните германци, што им е кажано каков ручек ќе прават. Само што тој ручек е кавијар, а не селска буранија... LOLLOL
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2007 во 14:29
Aко збориме за демократија, ја нема...
А на “власта“ во МК без разлика дали е во ЕЗ или не, диктирано и е што да прави и како да прави, едино постои надеж да остане цела ако е во ЕЗ.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2007 во 14:34
Originally posted by аџија аџија напиша:

јадните германци, што им е кажано каков ручек ќе прават. Само што тој ручек е кавијар, а не селска буранија... LOLLOL

Lele selski malogragjanski mentalitet.... samo nie vo MK sme seljacite, a tie tamu vo EU site se lordovi i baroni. Daj mila majko i nie da vlezeme vo eu, da staneme aristokratija LOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2007 во 14:49
pa ja ne znam kako drugsije da se izrazam, za prostata makedonska raja da sfati deka nikoj vo Eu, ne ti odreduva sto ke jades, osven sopstvniot dzep... A ovde znam mnogu lugje, sto tokmu toj dzep im zabranuva MNOGU...Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2007 во 15:21
Originally posted by аџија аџија напиша:

pa ja ne znam kako drugsije da se izrazam, za prostata makedonska raja da sfati deka nikoj vo Eu, ne ti odreduva sto ke jades, osven sopstvniot dzep... A ovde znam mnogu lugje, sto tokmu toj dzep im zabranuva MNOGU...Wink

Ne lazi, drugo ti bese muabetot. Kako zmija se ligavis i se prevrtuvas niz argumentite.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2007 во 16:26
ako se prepozna vo selskata buranija, zal mi e... Tongue
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2007 во 19:19
Aman be vie eden muabet bez kavga nemoze da pominete,Adzija sto mislis vo Francija,Germanija i Anglija nema li lugje koi mislat deka EU ne e za nivnite zemji.Dali vie ustvari probuvate da ni nametnete nekoja evropska demagogija,spored mene ni oni ne znaat sto sakaat-Hitler ubavo ja imase cela Evropa obedineto sto ne ostanaa lugjeto vo toj sojuz ili sega e nesto po razlicno od vremeto na Hitler.Abe pagjate na osnovni sentimentalnosti a ne razbirate deka makedonija pogolem brat nikogas nemala a kako sto odat rabotite nikogas nema ni da ima,ako moze sami da se osposobime kako drzava ok a ako ne nema ni da postoime bidejki nikoj nesaka slepo crevo koe vie probuvate da go izigravate
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2007 во 21:48
ниедна држава, од калибарот на македонија, не опстојала долгорочно без големиот брат... Не се Бугарите и Србите и Хрватите глупави и прости, што нон-стоп бараат сојузници во големите држави...

Се разбира, дека на големите и богати држави, ЕУ не им одговара, затоа што мора да ја ранат бедотијата од исток и од југ, и плус да им патролираат за се и сешто... Затоа е нормално и ПАМЕТНО што Швајцарија и Норвешка не се во ЕУ, и што добар дел од Британците, Германиците итн., се против членството во ЕУ...

Само што македонија го нема тој лускуз да паметува...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miriam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2007 во 00:51
Originally posted by sensei sensei напиша:

Daj mila majko i nie da vlezeme vo eu, da staneme aristokratija LOLLOLLOL

Аристократија не се станува, туку се раѓа:) Ама барем малку побогати, покултурни и понеизмачени да станема, доволно е
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2007 во 01:18
Меѓу ЕУ агитаториве се испреплетуваат два синдроми:
- проста маса
- македонче, односно анти-македонче

Ми се спие сега, ама тука лежи една квалитетна филозофија.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miriam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2007 во 01:55
Не разбирам што сакаш да кажеш... Не мислам дека се прости масите, само дека многу луѓе си зборуваат на памет, на невидено "на другар ми другарот вика така..." Но не сите луѓе се такви, се разбира.

И не сум анти-македонски настроена, заради тоа што ако не примети, би сакала да одат работите во некоја позитивна насока, а не надолу. И токму затоа мислам дека треба да се стремиме кон ЕУ.

Можеби не сум во моментот во Македонија (што ми дава малку пообјективен поглед кон работите), ама планирам да се вратам и не сакам децата да ми растат насред криминал, беззаконие и сиромаштија.
А да не заборавам, сакам и да можам да одам во некоја друга земја без да треба да минувам 300 процедури за виза.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 77>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.