|
Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ? |
Внеси реплика | страница <1 7071727374 77> |
Автор | |
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е дека не сакам да тргне напред замјава туку ми е страв дека гљончовците што сакаат у ЕУ се уште едни предавници(тупаци) на оваа пропатена земја,и баш тие гљончовци како тебе ке го продадат и сопственото г`зе само за да може да видат бериќет од некој друг а несакаат да го стегнат каишот и да почнат да придонесуваат некако за својата земја
|
|
that's me
Сениор Регистриран: 26.Март.2006 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sakis da kazis deka ti dujdel pameto
pa,ne sakis veke da te dupat,a? arno,ti vika toa pogore us luge slepi k'tu tebe,vaa zemja nema da trgne napred! |
|
Пази,памтам к'ту слон.
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И во ред не е дека ја ке ве убедам дека ЕУ не е за македонија или вие ке ме убедите дека ЕУ е за Македонија но едноставно мислам дека треба да се замислиме дали на Македонија и треба уште едно унијатство бидејки од последното останавме ептен издупени |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
додека ние се занимаваме со „цената на тутунот“, еве со што се бави една слична по големина и историја земја од ЕУ:
Словенија отстапи од изградбата на уште една нуклеарка Љубљана /19/05/ 16:51 Словенија донесе прелиминарна одлука да отстапи од изградбата на уште една нуклеарна централа, изјави синоќа словенечкиот премиер Јанез Јанша.Како што денеска јавуваат локалните медиуми, опцијата за изградба на уште еден нуклеарен блок во Кршко внесена е во националниот енергетски план што се однесува на периодот до 2025 година, но донесувањето на конкретната одлука за изградба на централата би била актуелна дури во 2015 година. Засега, во Словенија преовладува мислењето дека приоритет треба да биде обновување на постоечките извори за електрична енергија во кои што Словенија планира да вложи околу четири милијарди евра. |
|
hardcore
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Po mene,Makedonija ne moze bez EU.Brojot na naselenie,ekonomskiot rast,dolgiot proces na tranzicija,korupcijata,pa do nekade i vojnata sto ni se sluci,nepotizmot....premnogu precki za Drzava so 2.000.000 ziteli sama da se spravi so toa...a dodeka toa go ima,tesko nas.Ne postoi idealno nesto,no GOLEMO namaluvanje na ovie devijacii e neophodno,a izvodlivo samo so strogi(evropski)zakoni koi bezrezervno ke se primenuvaat.Toa e ostvarlivo samo so nas priem vo EU kade (kako i site)ke bideme kontrolirani sto i zosto pravime.A na kraj,najubavoto nesto e koga nie ke mozeme da kazeme deka sme del od Evropskoto semejstvo(ne deka ne sme vo Evropa na karta).
|
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја споредувам Мк со Бг заради тоа што Романија е сосема друга категорија - со 22 милиона луѓе, економски раст од 7.7% (меѓу највисоките во Европа) и невработеност од 4.9% не знам како може воопшто да си помислиш да ја споредуваш Мк со неа? Само за твоја информација, минатата година има привлечено најмногу странски инвестиции од било која земја во ЕУ. |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Буги, убеден си дека во Мк е најубаво, не може да се спори со тебе, ама ајде кога си почнал со фактите, кажи ми го градот за кој зборуваш... прв пат слушам такво нешто. И само да те прашам - ги читаш овие работи што ни ги кажуваш, или ти кажа другар на дечкото на сестра ти што има пријател од средно некаде по Грција? |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
boogie
извини другар ама додека е земјава полна со луѓе како тебе нема никаде да мрдне дури и луѓе што се лечат од алкохол, дрога, итн., прв фаза им е признавање на проблемот... така да мк, нема да рехабилитира, дур не се свестите прво каде сте и што сте. Дека не е романија дупка, туку македонија, албанија и молдавија. Ете ова се земјите ПОИМ за дупка во европа... Мрдни малце, прошетај, ќе се освестиш можда... |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Македонија РАЈ НА ЗЕМЈАТА.... |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пишувам за факти како тоа дека веке 20и повеке % од Бугарското население е иселено во печалба,во Англија единствено од цел свет постои етнички чист Бугарски град(освен и у Бугарија).Романија е дупка на Европа која неможе да се оправи,Словенците се жалат на секојдневен пад на економијата,Германија и Франција во последните две години се противат на било какви економски азиланти и работници на црно баш поради последните земји кои влегоа во Еу.Ти како само да слушаш она што ти чини а она што не е ок го занемаруваш
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
какви факти бе?
ми зборуваш дека пред 2 години биле робови во грција, така? епа сега НАШИТЕ се таму робови, а Бугарите легално си работат... ајде, јас сакам факти, ама тебе не те бендисуваат... замисли, 8% е невработеноста... ЕЕЕЕЈ???? толку во мк, не била во турско... |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е сега па и ти,значи колку и да пуштам факти ти пак тврдоглаво ке гледаш надолу
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па манипулација е да ми даваш информација од пред две години, бидејќи сега се и тие во ЕУ, и имаат ПРАВО да работат, така што нема сигурно веќе таква масовна експлоатација...
А бројот на иселениците, ти реков, не е никаков показател, зашто процентуално, сигурно има повеќе македонци... И плус, штом македонците имигрираат во Бугарија и трчаат по бугарски пасош, а не обратно, исто така кажува кој е во подобра положба... Изменето од аџија - 19.Мај.2007 во 11:36 |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакаш да кажеш дека сите тие Бугари се вратиле назад во Бугарија и се пријавиле во биро за вработувањеСакав само цифрата за Грција да ја видиш а ке го најдам и линкот за денешната состојба на иселени Бугари на пр. во Англија па да ја видиш бројката |
|
Внеси реплика | страница <1 7071727374 77> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |