|
Историскиот Исус |
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Автор | ||
hardcore
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Corbadzi,postojat sliki praveni po zapisi od izgledot na Isus,a kako najverodostoen dokaz za negoviot izgled e nametkata(carsafot) so koj bil zavitkan.Toj e vo Vatikan,i se cuva duri na posebna temperatura za da se zapazi celinata na carsavot i na otslikot na liceto na Isus.
|
||
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Го расчистивме чаршафот и изгледот на друг пост ... ќе побарам и ќе ти кажам
Самиот чаршав дава висниа на Исус од 1,6 до 1,8 метри, а и е прашање на автентичноста. |
||
hardcore
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Razlikata sto ti ja davas e poradi toa sto Isus bil ZAVITKAN vo nego pri sto se javuvaat tie prekrsuvanja na carsafot. |
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи пак не може ни со него.. Има многу разни описи како изгледал исус и тоа од црковни писатели од грд до гнасење до најубавиуот човек...
|
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
АХАхахаа еве се појави печатната грешка
Кај си бе аџи, шо има ново страо во христијанството.. Се исправија ли печатните грешки... Бре аџи, можеше на ЛП да ми се јавиш ќе ти објаснев што е работата и само јас ќе знаев а вака... стана општ предмет..... |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ја мислев не знаеш да читаш
ама испаѓа не си знаел ни да пишуваш... |
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кхахахаа
Златно дете пиле малечко за кој догматска расправа на црквата е ПЕЧАТНА ГРЕШКА хахахахахаа Еј аџи... како бе Исус успеал да му се појави на 11 живи и еден мртов апостол? 11 или 12 биле Или е Грешка во преводот? |
||
hardcore
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Po freskite sto mozeme da gi vidime,moze da se zakluci kakov bil Isus.Nemoj samo da mi kazes deka i crtezite na freskite se izmisleni ama
se kopirani vo cel svet.A freskite imaat ogromna slicnost so otisokot na carsafot,i zatoa Vatikan (za prv pat se rece 100% sigurnost,ako se zemat starite zapisi,kako i crtezite od toa vreme)posveti tolkavo vnimanie a i publicitet okolu toa.
|
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чаршафот се јавува во 11 век (ако не се лажам) а сликите на Исус не беа секогаш исти, види го кај Микеланџело види го во Византиските рани фрески, и прочитакј за ликот што кажуваат првите црковни оци.
|
||
hardcore
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mikelandzelo bil slikar,a sto tie crtaat samo tie znaat,carsafot e otprilika malku porano otkrien(se smeta deka go cuvale ultra-ortodoxnite ucenici),a za prvite crkovni oci...pa i nekoi togasni rimski pismopisci go opisuvale kako neverojatno ubava licnost so mnogu pravilni crti...verojatno inspirirani od negovata blazenost i dobrina...
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
честитам, што конечно призна дека се 12... браво ја скрши суетата, иако беше тешко како да се скрши мраз на Арктикот... |
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ja уште трагам, некој вели 11 некој 12, а вака пошто послабо... нешто.. сфаќаш, значи како мртвиоѕ Јуда бил меѓу апостолите на кој Исус му се прикажал.
Ај едно објаснение од тебе... да се насмееме. |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ајде ајде, не се кај сега за признанието |
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако се 11 можи некако да помини али ако тврдиш и велиш дека Исус му се покажал на 12, тогаш како можел мртвиот Јуда да биди меѓу живите апостоли кога им се покажал Исус?
|
||
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |