|
ШТО БИЛЕ ПО НАЦИЈА АДАМ И ЕВА? |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
SABINA
Група Регистриран: 02.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 11.Мај.2007 во 18:24 |
AJDE PISETE SE STO MISLETE
STO BILE PO NACIJA ADAM I EVA
|
|
ljubovta gi razdeluva ne razdelnite a gi osvojuva ne osvoivite
|
|
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е веќе....... што пишувало во пасошот на Адам?
Националноста и така и така но што биле децата и внуците на Адам.... биолошки и правно? Библијата вели дека Бог го создал Адама а дека Ева, ја создал земајќи од Адама ребро додека спиел... Е сега, како настанало човештвото?, значи Адам и Ева, избркани од рајот се размнопжуваат како и нивните деца и внуци и правнуци - меѓусебе “познавајќи ги жените свои“ Ако знаеме дека тие беа првите луѓе (немало други) тогаш нивните деца и внуци правеле инцес се размножувале син соќерка... брат со сестра, брачед со брачеда. Не баш.....во духот библиски (би рекол) |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaes
interesno e koe od vnucite prvo pocrnelo pa stana KUNTA KINTE |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ej sega mi tekna
so vika vo k*ranot za adam i eva?????????? POJMA NEZNAM |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da Corbadzija, i jas si go imav mnogu pati postaveno ova prashanje....
Bog gi sozdal Adam i Eva kako prvi lugje na zemjata no ne i edinstveni...
|
|
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E, па баш не сум сигурен дека е така. Но и да е ај да видиме што се случува по поморот на човештвото, по потопот, новото човештво настанува со меѓусобно размножување на првите брачеди, деца на синовите Ноеви. пошто сите луѓе беа “истребени“ освен Ное, жената му, и трите синови Ноеви со жените. Е сега, уште попрецизно мислам дека (во прва Мојсеева) се вели од кој син (Сим, Хам, Јафет) настанал кој народ. Значи имаше и поблиски (брат-сестра) инцеси.
Како и да свртиш инцесот е почетокот на човештвото Спрема библијата. |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za megjusebno razmnozuvanje...pa site kralski semejsta vo Evropa se megjusebno razmnozuvani
|
|
|
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kралските семејства не се размножуваат меѓу себе во склоп на поблиско семејство (брат со сестра) или први брачеди. Тие најчесто се женат и мажат со припадници на други кралски семејства (Австриски со Француски, Српски со Грчки, Англиски со Француски.... како и со припадници на “пониски“ благородници па дури и со “обични“ смртници. Али и тоа не е толку битно пошто не знам зошто би се правдала идејата на Бог да со инцес ја настани планетата само затоа што можеби во некое село во Луизијана некој брат и сестра имаат деца?
Изменето од Чорбаџија - 11.Мај.2007 во 22:37 |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AAAAAAAAslabo ti odi ovaa tema
|
|
|
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јок мене
Факт е дека во библијата убаво пишува како настана првото (а и второто) човештво. Со размножување на меѓусобно блиски роднин (брат со сестра први брачеди...) Е сега који европски династији на таков начин се “размножуваат“ и каква е врската на европските кралски семејства и Божијот начин да ја наполни земјатра со инцест... не знам. |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јок мене
Факт е дека во библијата убаво пишува како настана првото (а и второто) човештво. Со размножување на меѓусобно блиски роднин (брат со сестра први брачеди...) Е сега који европски династији на таков начин се “размножуваат“ и каква е врската на европските кралски семејства и Божијот начин да ја наполни земјатра со инцест... не знам. |
|
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
темава е промашена као може ме да прашаме што биле ада и ева кога биле само они двајца
|
|
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од khaleefah - 21.Мај.2007 во 16:29 |
|
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa tie ne bea nikakva nacija oti drzavite nepostoele.po moja misla bile earthlings i na gospo dar oti Gospo go napravi adam za negovo raspolozenie.a eva za pomoshnik i drushka na adam. znacii ne postoea togash nacii i ne bi trebalo i na deneshen den da imame omraza koj druga nacija oti site se cheda na Bog.ama mnogu luge imaat duhovna omraza kon drugi nacii oti gavolot nesaka da se sakame kako braka i sestri od Boga i stvoreni od eden tatko.
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |