IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Zosto FOTOGRAFIJA
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Zosto FOTOGRAFIJA

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
vlatko_sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 126
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vlatko_sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Zosto FOTOGRAFIJA
    Испратена: 08.Мај.2007 во 14:49
Bi sakal da znam zosto i kako ste pocnale da se zanimavate so fotografija i kade se gledate posle 5-10godini???

Eve jas prv ke pocnam:

Mene me zarazi tatko mi koj postepeno me ucese za fotografijata dodeka bev mal.Prviot aparat sto go drzev vo raka i so koj osvoiv nagrada bese Minolta SRT 101.Imav eden period na zatisje,kade sto voopsto ne me interesirase fotografijata.No,so zemanjeto na Canon350D se otvorija novi moznosti.Pocnav pak da skrapam i da razmisluvam.Po sredbata so L.S se otvori nov prozorec za mene bidejki doznav deka mozelo i dobro da se zarabotuva od fotografijata.

Fotografijata e za mene beganje od realnosta,od site problemi,ednostavno opustanje....Denes slikam samo stock,a ponekad nesto art.
Bi sakal da se vidam za edno 5 godini kako uspesen stock fotograf,so full frame DSLR.

Se nadevam deka temava ke ostane podolgo i deka ke se razmenat razni zivotni prikazni.

Pozdrav
Кон врв
dejan13 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Март.2007
Поени: 122
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejan13 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2007 во 18:04
Блазе си ти, јас сум "бебе" во светот на фотографијата и сега гледам дека сум пропуштил многу убави работи во животот и ако продолжам со овакво темпо без разлика дали ке ми биде хоби или професионално ќе се занимавам, фотографијата станува голема страст за мене.
Не знам кога и како ќе кулминира ама дефинитивно останувам засекогаш во тој свет.
браво за темата  
Кон врв
Sanja84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2007
Поени: 643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2007 во 02:41
I jas sum taze,1 godina eve tocno od maj lani do sega.
Onaka slucajno,zosto da ne Smile
Ne planiram da se zanimavam so toa profesionalno si imam druga profesija koja si ja sakam i hobi sto uste poveke ke si go sakam dokolku mi ostane hobi Smile
Кон врв
itan14 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јануари.2007
Поени: 545
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај itan14 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2007 во 06:31
Чисто од хоби, затоа што секогаш ме импресионирале фотографија и видео.
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2007 во 14:59
Imase perod vo gimnaziskite denovi koga me interesirase fotografija i non-stop ja vlecev Smena-ta so mene. Potoa eden dolg period imav zatisje i voopsto ne facav aparat vo raka do pred 10tina godini koga povtorno pocnav da strakam turisticki fotki.

Koga mi se rodija klincite, konstatirav deka so Zenitot nemozam da gi  "dokacam" otkako proodea, pa kupiv SLR Minolta Dynax60 i tuka vleze civijata.

Aktivno se zanimavam so fotografija (kako hobi) priblizno 4-5 godini. 
Osnovite gi podnauciv na fakultet (se uci ponesto od predmetot Kriminalisticka tehnika), no najmnogu vo poslednive 4 godini po forumi, internet statii, knigi i sl.

Nikogas ne sum osetil zelba da zarabotuvam od fotografija (imam sosema drug tip na profesija) i ova mi e ednostavno uzivanje i ventil.
Kade se gledam posle 5-10 godini ... vo Mala Stanica vo sreda vo 20:00, ili na nekoe foto-safari LOL LOL LOL... nisto povece.
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
ARI(c) Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Март.2007
Локација: Greece
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ARI(c) Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2007 во 17:13
Kesh i Avantura.

Nuke
Agencija za Razmena na Informacii (ARI)
Кон врв
Александар_А Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2007 во 17:22

Ари,

Многу си радиоактивен! WinkLOLLOLLOL
Кон врв
aboskovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Октомври.2005
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aboskovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2007 во 17:40
Poodamna, strakav mnogu retko, onaka turisticki. Sega strakam mnogu, pak turisticki. Sajtov e vinoven - me navlekovte! Eeee, sega ke morate da me trpite, samite ste si krivi.Big%20smile
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2007 во 19:27
Hehehe, bi se nasekiral dokolku ne oslobodis od tvoeto prisustvo. Dodeka treba da te trpime nema problem Wink
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
zatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Australia
Поени: 388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 11:53
Interesna tema,po ona sto mozam da vidam a i nekolkumina sto gi znam jas sum eden od postarite mislam po godini,prasanjeto zosto fotografija???
he he, pa od koga sum roden sum so fotografija ne po moja volja,bidejki tatkomi bese fotograf,no nemojte pogresno da me svatite mozda vo tinejdzerskite godini mu prkosev na tatkomi deka fotografijata ne e se vo zivotot deka ima i povazni raboti pa zatoa studirav istorija(mojata vtora ljubov)no denes svakam deka bez fotografijata ne mozam deka e del od mene ,mojot zivot i mojata idnina,denes koga veke imam probano se i sesto mislam na fotografija(studiska,novinarska, umetnicka,press,moda,svadbi itn)
svativ deka vo idnina ke fotografiram samo ona sto me ispolnuva a toa se zavisi od denot,momentot,raspolozenieto.
sum rabotel vo sredinata na osumdesetite vo makedonija kako press fotograv,pa zaminav niz evropa kako fotograf za agencii(freelens photgrapher)i se skrasiv vo pocetokot na devetesetite vo Avstralija
Otvoriv svoja kompanija,pa naskoro i svoe studio i rabotev se sto e povrzano so fotografija i video produkcija.
Denes se uste ja imam kompanijata no se pomalce rabotam proekti kako sto rekov rabotam samo ona sto me ispolnuva,ete toa e toa nakratkoWink

http://www.blissvp.com
www.blissvp.com
Кон врв
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 16:32
a zatoa ti mene onaka poznat mi se stori, a tolku vreme se mislev kako da te prasam. sega veke se mi e jasno Big%20smile, pozdrav
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
zatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Australia
Поени: 388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 16:38
www.blissvp.com
Кон врв
coolio Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Февруари.2007
Поени: 129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај coolio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2007 во 00:48
eh zosto fotografija... znaes od koga ke pocnes da pisuvas za ova ne znaes od kaj da pocnes, nekoi za pari nekoi od hobi, a nekoi radi profesija, jas ne sum profesionalen fotograf, nikoj ne e profesionalen fotograf ima edna pogovorka veli  NEMA SOVRSENI NESTA, ima SOVRSENI CELI , taka da luge vasite celi ako bidat sovrseni sigurno deka i fotografijata ke bide takva, od moja gledna tocka fotografijata e odslikuvanje na mojot zivot, ponekogas ne mozes da se setis na nekoi momenti koi se bitni vo tvojot zivot, zatoa gi otslikuvas i ti pomagaat da go prebolis minatoto,fotografijata od samiot moment stanuva minato,od koga ke go otslikas momentot,se nadevam so vasa i moja pomos nekoj den ke napravam izlozba od mojata galerija od koja sum gi otslikal moite najposakuvani momenti od mojot zivot, i se nadevam na nekoj nacin i toa ke go spodelam so vas ,i se nadevam deka site vie ke gi ostvarite vasite planovi so fotografiranjeto, treba da gi delime rabotite od politicki , nacionalen i verski aspekt, fotografijata nema nikakva vrska so tie raboti,neka bide fotografiranjeto samo po sebe fotografiranje, neka bide fototo samo po sebe foto nezavisno od nieden politicki,verski,i nacionalen aspekt, neka ima svoj naslov kakov sto avtorot saka da go narekuva i zosto da ne go cenime nie site toa, dodeka ovie raboti ne se odelat kaj nas nema da postoi fotograraf , nema da postoi vistinski fotograf, vo svetski ramki, so ova ne sakav nikogo da navredam, nitu pak da kritikuvam, samo sakav da gi usovrsam moite celi , bidete pozdraveni site moi prijateli, neprijateli , amateri ,profesionalci idninata e vo vasi race cao.
Sega znam deka nisto ne znam (sokrat)
Кон врв
ARI(c) Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Март.2007
Локација: Greece
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ARI(c) Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2007 во 03:23
Originally posted by Александар_А Александар_А напиша:

Ари,

Многу си радиоактивен! WinkLOLLOLLOL

Normalno deka zracam WinkLOLLOL
Ali ti zosto fotografija ? Big%20smile
Agencija za Razmena na Informacii (ARI)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.