IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Медиуми
  Активни теми Активни теми RSS - Влијанието на медиумите врз младите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Влијанието на медиумите врз младите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 13>
Автор
Порака
gocefbn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2007
Статус: Офлајн
Поени: 270
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocefbn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2007 во 23:37
Originally posted by BiG_kIsS BiG_kIsS напиша:

Може да биде позитивно... Ако гледате Discovery LOLLOL Има многу интересни работи Big%20smile И поучни Big%20smile

- E ima,ama tie ne se interesni za decava,sakaat nesto drugo da gledaat za da se pocuvstvuvaat taka malku povozrasni Wink sto sekako deka ne e za odobruvanje .
Make love and respect your profession

Кон врв
kseni Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 01.Мај.2007
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kseni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 09:34
mediumite se neophodni , a toa sto vrz decata vlijaat negativno vinovni se nivnite roditeli sto im dozvoluvaat da pravat sto sakaat i da gledaat sto treba i sto ne treba.Thumbs%20Up
Mediumite plasiraat dost interesni i poucni rabotiSmile

Кон врв
BiG_kIsS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Регистриран: 01.Ноември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 8373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2007 во 11:01
Originally posted by gocefbn gocefbn напиша:

Може да биде позитивно... Ако гледате Discovery LOLLOL Има многу интересни работи Big%20smile И поучни Big%20smile

- E ima,ama tie ne se interesni za decava,sakaat nesto drugo da gledaat za da se pocuvstvuvaat taka malku povozrasni Wink sto sekako deka ne e za odobruvanje .
Кој ти кажа дека не се интересни? Еве јас сум дете па интересни ми се Big%20smile Не се за сите интересни Big%20smileBig%20smileBig%20smile
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2007 во 15:51
и влиае марче(дајпобрзај) заедно праиме лудории LOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
tuturutka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Април.2007
Поени: 1131
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tuturutka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 15:18
ne mora da znaci deka vlijaat . . . tuku mislam deka mnogu zavisi kako roditelite ke im prenesat za mediumite . . .
Pr. : ne smees da gledas xxl i op deteto od ljubopitnost na xxl . . . LOL LOL LOL
STRUGA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocefbn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 19:43

Originally posted by gocefbn gocefbn напиша:

Кој ти кажа дека не се интересни? Еве јас сум дете па интересни ми се Big%20smile Не се за сите интересни Big%20smileBig%20smileBig%20smile

Ti si samo 1 dete pametno od vkupno 91 . Bravo Tongue
Approve

Изменето од gocefbn - 10.Мај.2007 во 19:44

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocefbn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 19:46
Originally posted by kseni kseni напиша:

mediumite se neophodni , a toa sto vrz decata vlijaat negativno vinovni se nivnite roditeli sto im dozvoluvaat da pravat sto sakaat i da gledaat sto treba i sto ne treba.Thumbs%20Up
Mediumite plasiraat dost interesni i poucni rabotiSmile

Abe mene mie da ne se povredat a ne nesto drugo Ouch

Кон врв
canser Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Мај.2007
Локација: United States
Поени: 61
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај canser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2007 во 21:19
tiiiiiiii sto ste mi cudni pa decata denes se ragaat so fakultet
i zatoa i ona malku sto ne go znaat se nadograduvaat preku mediumite posebno tv Sleepy
Кон врв
nemo84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Регистриран: 24.Јули.2007
Поени: 500
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 03:54
Гледам дека поголем дел од тие што пишаа на темата ссе изјаснија дека медиумите поконкретно телевизијата и интернетот влијаат максимално лошо на децата. Но не ли сметате дека тоа е поради невниманието од страна на родителите.
Се повеќе и повеќе гледам негрижливи и незаинтересирани млади родители кој што главна цел им е или градење кариера или ...не знам но ретко кој од нив го обрнуваат потребното внимание на своите деца-а на децата им треба навистина могу внимание,љубов и грижа.

Кога ова би се елиминирало не би постоел проблем со медиумите-тие во тој случај би биле само за дознавање на нови поими работи и случувања.
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 11:57
слушај го сега овој пример:
пред неколку дена, мислам сабота беше, Канал5 го реемитуваше филмот "Play Misty for me" или на нашки кажано, „Пушти ја Мисти за мене„. рано, околу 7 и нешто. првиот филм во кој Клинт Иствуд се јавува како режисер.
и ај си викам да му покажам на син ми какви мелодии се правеле порано и ја чекавме Мисти, мелодијата за која и се зборува во филмот. арно ама на крајот, кога конечно ја пуштија, типчињата од Канал5, кои беа на смена, дрско ја скратија и си пуштија СуперЅвезда. немам ништо против Дарко, кој ете си прави убава емисија и занимлива за децата. ама таквото прекинување на филмовите ја уништува цела забава.
кој е сега крив, а?
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 12:43
Originally posted by Dogi Dogi напиша:

пред неколку дена, мислам сабота беше, Канал5 го реемитуваше филмот "Play Misty for me" или на нашки кажано, „Пушти ја Мисти за мене„. рано, околу 7 и нешто. првиот филм во кој Клинт Иствуд се јавува како режисер.
и ај си викам да му покажам на син ми какви мелодии се правеле порано и ја чекавме Мисти, мелодијата за која и се зборува во филмот. арно ама на крајот, кога конечно ја пуштија, типчињата од Канал5, кои беа на смена, дрско ја скратија и си пуштија СуперЅвезда. немам ништо против Дарко, кој ете си прави убава емисија и занимлива за децата. ама таквото прекинување на филмовите ја уништува цела забава.
кој е сега крив, а?

Јас лично не го слушнав твојот пример туку го прочитав. Но тоа е најмалку важно, кажи ми како што ви се случило има огромно негативно влијание врз децата?
Кон врв
nas4me Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Август.2007
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nas4me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 22:24
Pak plukajte ja MTV koja dava vo sekoe vreme vo granici na normala se za sekoja vozrast. Duri crtanite filmovi se poucni големо%20гушкањеa ne nasilnicki. Se razbira deka decata treba da se kontroliraat maksimalno, no koga roditelite se od 9-17 na rabota, kolku moze baba da pazi kakov e crtaniot i sl. изненадување
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2007 во 14:06
Originally posted by nemo84 nemo84 напиша:

кој е сега крив, а?

Јас лично не го слушнав твојот пример туку го прочитав. Но тоа е најмалку важно, кажи ми како што ви се случило има огромно негативно влијание врз децата?

па негативно е тоа што филмот го скратија на крај, значи детето може да разбере дека не е културно да го почекаш некој да доврши, па после да почне нешто друго.
не е битна само содржината, туку и формата како тоа се презентира.
ако и таму нема ред, нема смисла.
дали си приметил колку филмови се кратат веднаш кога ќе почне одјавната шпица? па и емисии од секаков вид!
тоа е масакрирање на нечие дело!
кој им го дозволува тоа?
или пренос, почнува на сред химна, завршува на сред статистика!
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2007 во 14:17

Originally posted by nemo84 nemo84 напиша:

кој е сега крив, а?

па негативно е тоа што филмот го скратија на крај, значи детето може да разбере дека не е културно да го почекаш некој да доврши, па после да почне нешто друго.
не е битна само содржината, туку и формата како тоа се презентира.
ако и таму нема ред, нема смисла.
дали си приметил колку филмови се кратат веднаш кога ќе почне одјавната шпица? па и емисии од секаков вид!
тоа е масакрирање на нечие дело!
кој им го дозволува тоа?
или пренос, почнува на сред химна, завршува на сред статистика!

Тука зборуваш за неколку проблематики одеднаш. Ако е за тоа тогаш децата учат лошо и кога идат да чекаат ред на љуљашки и кога доаѓај некој родител со своето дете и кажува ај ние идеме преку ред пошо се брзаме има еден куп такви примери во секодневието, тука телевизијата не го има најјакото влијание.
Како што се изјаснив моето мислење е дека родителите се главните виновници а медиумите само додаваат годриво на огнот, а сега родителите се обидуват да ги обвинат медиумите за нивното неодговорно однесување.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.