IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 32>
Автор
Порака
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2007 во 16:15
Алах е најадекватно и вистинско име на Бог.

Originally posted by аџија аџија напиша:

Христос не е Господ

Да секако, Христос НЕЕ Бог.

нема ТРОЈСТВО

Нема Тројство, Да.

„своја“ Библија која е изменета од оригиналот да ги задоволи нивните догматски потреби...

Мислиш ВЕРЗИЈА на Библијата? Зарем не настојуваше дека има Една Библија? Гледаш, самиот потврдуваш дека има повеќе ВЕРЗИИ на Библијата!
Благодарам што се изјасни за Верзиите на Библијата.

Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2007 во 17:39
мист, аџија коментира за Јеховините сведоци (секта) и нивното ‘толкување‘ И ‘верување‘
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2007 во 17:58

...onie Jeh.Svedoci koi go ocekuvale Armagedoni rajot na zemjata  koj sledel po nego, vo 1929 godina vo San Diego, Kalifornija sogradile dvorec narecen "Bet Sarim" sto na evrejski znaci "dom na knezovite".
Vo toj dom kje ziveele po voskresenieto starozavetnite pravednici pa da mu pomaga na Jegova vo obnovata na novata zemja. Do ocekuvanoto voskresenie vo toj dom ziveel Ruterford se do vojata smrt 1942. Po negovata smrt go predavaat, i duri deneshnite svedoci neznaat deka takvo nesto i postoelo...podocna otkako rakovodnata korporacija na Strazarska Kula dobila konecno konkreten datum na Armagedon 1975...i kako i obicno lugeto prodale se za da go doziveat Armagedonpak promasen datum LOLLOLLOL

"Ako prorokot govori od imeto na Gospodovo, i zborovite ne se zbidnat i ne se ispolnat, togas Gospod ne gi kazal tie zborovi, tuku gi kazal prorokot po svojata gordost" (5.Mojsej 18,22)

Изменето од belichka - 09.Мај.2007 во 17:59
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2007 во 18:09

ZA STO SVEDOCAT JEHOVINITE SVEDOCI

VO POSTOEENJETO NA HRISTIJANSTVOTO SE POJAVILE EDEN KUP ERESI, KOI JA IZOBLICUVALE VISTINSKATA VERA VO EDINOSUSHNATA I NERAZDELNA TROICA, GOSPOD ISUS HRISTOS.
UNIKATNOSTA NE SEKTATA JEH.SVEDOCI SE SOSTOI VO TOA STO TAA VO SEBE SOBRALA ISTOVREMENO POVEKJE ERESI I LAZNI UCENJA. BIBLIJATA SAMI JA PREVEDUVAAT NEKOLKU PATI SO KONECNO DA VO 1960 JA PREVEDAT BEZ NIEDEN POZNAT EGZEGET ILI POZNAVAC NA GRCKIOT I STAROEVREJSKIOT JAZIK...

PRASHANJETO VO STO  POTOCNO NEVERUVAAT:

- NEVERUVAAT VO EDNOSUSHNATA TROICA
-NE JA PRIZNAVAAT BOZESTVENOSTA NA ISUS HRISTOS I SV.DUH
-NE GO PRIZNAVAAT FIZICKOTO VOSKRESENIE NA HRISTA
-NE PRAZNUVAAT  HRISTOVATA PASHA
-JA OTFRLAAT BESMRTNOSTA NA DUSHATA, I POSTOOWETO NA PEKOL.

I NA KRAJ DOKTRINATA ZA ARMAGEDON I ZA NASTANUVANJETO NA RAJSKI ZIVOT  NA ZEMJATA  RAKOVODENA POD:PRAVEDNA UPRAVA" KOJA E PROPOVEDANA OD SVEDOCITE POVEKJE POTSETUVA NA MARKSISTICKA IDEOLOGIJA OTKOLKU NA HRISTIJANSKI SVETOGLED.

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 10:59
mist ne me iznenaduva toa sto se slozuvas so Jeh. Svedoci... Vsushnost, Jeh. Svedoci se moderna verzija na Arijanskata Eres... A Islamot e isto takva eres, bidejki e poznato deka Mohamed svoite ucenja gi dobil od eden Arijanski ereticki monah...

sabina
факт е дека Римјаните распнувале на најразлични форми на дрво (крст, X, stolbovi, дури и на живи дрва...). Но да се прави цела ДОГМА, цело УЧЕЊЕ, од фактот каква била формата, е многу примитивно...

Никој не може да знае со 100% сигурност, каква форма било дрвото. Тоа не е ни важно, важно е што стои зад учењето за крстот...
Кон врв
MisIcA, Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Регистриран: 01.Мај.2007
Поени: 1089
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 12:13
Originally posted by belichka belichka напиша:

nikoj ne rece deka se loshi,

naprotiv odlicni se, prepredeni me zastanuvaat na pat i mi vika dobarden dali mozam da ve prasham sto mislite za javnoto preslushkuvanje....i drn drn za na krajot da mi izvadi strazarska kula i poveli pfff.......

ne se losi da NAPAST ziva se, setaat od vrata na vrata, abe aj me poulavea, vo svoja kuka nemam mir i toa zatoa sto fino kulturno gi islucav i sea mislat kao "me zavedoa" gotovo otidov kaj niv sekoja sabota ili osobeno koga imat nekoj sobiri masovno setkaat so toa tashnite polni so nekoj livcinja nekoi brosuri kao da gi narecam.Dali ovie imaat vera nekoja za vas???SEKTA se! nisto nemat HRISTIJANSKO.I najvazno znaat poveke jazici (odat na k*rsevi da nauci makedonski, srpski, ruski) gi zaveduvaat kao oni sto mislat "primitivnite" dosljaci vo nivnite zemji osobeno od bivsite yu republiki i bivsiot sssr

Изменето од MisIcA, - 10.Мај.2007 во 12:15
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 12:27
ауууууу ако ти досаѓаат избркај ги слободноLOLLOLLOLвалда не е грев да им кажеш слушај ги прочитав вашите книгички и мислам дека сте апсолутно во заблуда...и не ме вознемирувајте веќеWink
Кон врв
MisIcA, Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Регистриран: 01.Мај.2007
Поени: 1089
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 12:32
mi e nezgodno, kao da gi izbrkam ke probam so ubavo vajda ne e grev .
vo maka sum ,vie ne mi veruvate koga bi doznal mazot mi nema da e ravnodusen za ova zasto toj e golem vernik, vo nekoi svakanja e ogranicen osobeno okolu verata i nacinot na zivot.jas ne , no se usoglasuvame,vo brak sme detence imame

Изменето од MisIcA, - 10.Мај.2007 во 12:33
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 12:36
море ако ти досаѓаат гајле да намаш...вера не се шири со сила,надно однесување и досаѓање.Јас сум многу толерантна ама некој да ме масира....Angry
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 13:45

„своја“ Библија која е изменета од оригиналот да ги задоволи нивните догматски потреби...

Мислиш ВЕРЗИЈА на Библијата? Зарем не настојуваше дека има Една Библија? Гледаш, самиот потврдуваш дека има повеќе ВЕРЗИИ на Библијата!
Благодарам што се изјасни за Верзиите на Библијата.

Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

мист, аџија коментира за Јеховините сведоци (секта) и нивното ‘толкување‘ И ‘верување‘

и нивната Верзија на Библијата? може и ова да се додаде во твојот коментар?
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 14:11
тука се преместени постовите за јеховините сведоци Smile
Кон врв
Studentski Klub Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Февруари.2007
Поени: 272
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Studentski Klub Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 14:45
Еврејско дело.
Секта, една од многуте, кои имаат за цел да го раздвојуваат народот од вистина и да ги скршнуваат во заблуда.
Со своето извештачено однесување многу се препознатливи меѓу луѓето. Не знаат повеќе од она што им е потцртано во Библијата (не се мешам во тоа која и чива), па кога ќе ги ставиш во тесно, велат: -Повелете кај тутунскиот комбинат, во нашите простории, таму ќе ви дадат одговор. - и така кутрите се повлекуваат....

Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 14:58
Originally posted by belichka belichka напиша:

PRASHANJETO VO STO  POTOCNO NEVERUVAAT:

- NEVERUVAAT VO EDNOSUSHNATA TROICA 

Za coveckiot razum neobjasnivi se mnogu Bozji promisli...Otkrovenieto za  Svetata Troica Bog-Otec, Bog-Sin, Bog Sv.Duh bilo dadeno uste vo pocetokot na prorokot Mojsej uste vo prvata glava na Mojsej-Bitie.

,,Potoa rece Bog: Da sozdademe covek spored Nasiot obraz i podobie.. (1Mojseeva kniga 1,26)

Takva, bi se reklo gramaticka nesoglasnost vo vid na soedinuvawe na na gramaticki broevi ednina i mnozina vo odnos kon Boga tocno svedoci za toa deka Bog e eden no vo tri ipostasi-lica.

Kolku sovrseno ni e dadeno samo treba da se svati, sekoj zbor vo Biblijata ne e samo da se procita tuku da se vleze vo sushtinata na celta so koj e napisan, tokmu vo ovoj citat ni e objasneta Svetata Ednosushna i Nerazdelna Troica.

,,Zasto Mladenec ni se rodi-Sin ni se dade;vlasta e na ramenjata Negovi i ke go narecat: Sovetnik, Cudesen, Bog silen, Otec Vecen,Knez na mirot,, (Isaij9,16)

Za Bogovoplotuvaweto zboruva i Angelot Gospodov,
 ,,A angelot im rece... deneska vi se rodi Spasitel, KOJ E HRISTOS GOSPOD,,(Luka2,10-11),

Za ragaweto na Jovan Krstitel apostol Luka veli ,,a ti mladence, ke se nareces prorok na Sevisniot Oti ke odis pred liceto na Gospoda za da Mu gi prigotvis patistata negovi,,(Luka1,76)...........

I samiot Isus Hristos veli ,

,,Vistina, vistina vi velam: Jas postojam uste pred da se rodi Avraam,, (Jovan 8,58)

,,Filip mu rece:
Gospodi pokazi ni go Otecot, i dosta ni e ! Mu odgovori Isus: Tolku vreme sum so vas, i ne si li me poznal, Filipe?
KOJ ME VIDEL MENE, GO VIDEL OTECOT,,(Jovan14,8-9) ...

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 15:00
belichka само за Светото Тројство ги копира коментарите по 100 пати на 100 теми! само тоа ли знаеш за Јаховините Сведоци?

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.