|
Родителите одговорни!!! |
Внеси реплика | страница <1234 17> |
Автор | |
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека се потекнува од домашното вопитување па ова ако стапи в о функција мислам ке се подобри ситуацијава и ке има едноставно страв кај ецата почитт кон родителите , затоа што за секој нивен престап нема да се тоооклу самостални па да мора се сами да прваѓаат , туку ке треба родителите а за тоа мислам дека и нема баш секаогаш да се осудат , сепак има некоја страв...
|
|
Bufce
Група Регистриран: 12.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cim deteto zabeguva toa znaci deka roditelite gi ispustile koncite. Jas za se gi obvinuvam nif...nemoze da go pustat deteto i da ja drgnat grizata zosto deteto im bilo u skolo...treba da se interesiraat za se povrzano so zivotot na nivnoto dete dodeka e vo razvoj. Koga ke go nasocat i ke se potrudat da gi eliminiraat site greski togas veke e drugo. KOga ke bidam roditel mislam deka ke go sledam sekoj cekor na moeto dete se razbira nema da go ugusam i da mu dosaduvam..treba decata da bidat slobodni vo svoite cekori no treba roditelite da se zapoznaeni so nif
|
|
put crepe bows round the white necks of the public doves...
|
|
Bufce
Група Регистриран: 12.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i za da se postignat rezultati mislam deka stravot vo nikoj slucaj ne e pozitiven... jas bi rekla deka DOVERBATA na decata kaj roditelite e glaven motiv za dobra vrska roditel-dete!
|
|
put crepe bows round the white necks of the public doves...
|
|
black-eyes
Сениор Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mene mi se uvrtelo vo glava da gi prakame decata na uciliste direkno od porodilno sekako deka tie kompetentnite znaat mnogu poubavo i polesno da g obrazuvaat decata sto pomali-od mali noze t.e od peleni....
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Навистина, дај му чанта и пушти го во школо |
|
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
angied
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Наставниците го надополнуваат стручното знаење на децата
а родителите се тие кои треба да ја имаат најголемата одговорност
за домашното воспитување на своите деца.Домашното воспитување децата го носат со себе каде и да се:на училиште,на улица,во кафиќ...
Кога пред две недели бев на родителски состанок се спомна дека
има родители кои четири години не се дојдени на ниту еден состанок
и тоа на деца со послаб успех. И тоа не го бива-деца оставени сами на себе.
Лично го немам прочитано новиот закон но мислам дека казнените одредби ќе ги опфатат токму овие родители кои не се грижат за
своите деца.
|
|
sandrica
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секако најзаслужни се родителите за поносот на децата. Но сепак удел имаат и професорите,тоа е и воспитна установа,а не само образовна.
|
|
Just love
|
|
Pimp Daddy Manev
Сениор Регистриран: 15.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 2057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
во последно време...како што стојат работитепомеѓу професорите и учениците не би рекол дека имаат удел професорите...
|
|
Better watch how you talk, when you talk about me...Cause I'll come and take your life away!
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Drago mi e ako zakonot gi opfati samo onie roditeli koi ne se grizat za svoite deca. Zar ima takvi?? I jas odam na roditelski sostanoci samo ednas do dva pati godisno,poveke nemam potreba(na prviot obavezno baraat pari za participacija,a na drugiot ti kazuvaat deka treba da se davaat pari za eksk*rzii...i toa e se) no ne znaci toa deka ne se grizam za svoeto dete. |
|
angied
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Drago mi e ako zakonot gi opfati samo onie roditeli koi ne se grizat za svoite deca. Zar ima takvi?? I jas odam na roditelski sostanoci samo ednas do dva pati godisno,poveke nemam potreba(na prviot obavezno baraat pari za participacija,a na drugiot ti kazuvaat deka treba da se davaat pari za eksk*rzii...i toa e se) no ne znaci toa deka ne se grizam za svoeto dete. [/QUOTE] Ima roditeli koi "visat" vo ucilisteto i po profesorite non stop.
Ima roditeli koi voopsto ne se dojdeni i ne gi interesira ili nemaat vreme za
svoite deca.
Gledajki gi kontrastite okolu mene jas se naogam nekade nasredina: i jas odam samo na tie dva do tri roditelski sostanoci i tolku.Najbiten mi e kontaktot so decata doma,zatoa sto imam komsivki "profesorki"(vistinski)
koi so svojot avtoritet gi pominaa decata do fakultetsko obrazovanie.Megutoa ona sto se slucuvase vo nivnite "domovi":nemoj da mi nosis deca ,ne se druzi so onoj/onaa.....dovede do toa da tie "deca"ne mozat da se snajdat vo okolinata,nemaat drugar i nikoj ne gi prifaka.
Ako od doma deteto pravilno se usmeri ke nema problemi i zatoa i jas grizata za moite deca ja pravam doma.
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za postot nad mene |
|
marence
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако децата не ги почитуваат постарите тоа значи дека родителите се одговорни, треба да се постават во однов дете возрасен да се знае на кој кај му е местото а не на часеви зборуват со мобилен, се лигават тешко на наставници е
|
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да но секогаш и криви не се родителите???
|
|
Внеси реплика | страница <1234 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |