|
Општа-Смешна Историја |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 26> |
Автор | ||||
TukidiD
Група Регистриран: 07.Март.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Иначе ние македонците расчистивме со србите ако тоа те интересира а тоа што уште имаме србомани не претставува проблем братче. Нашата работа е света и секој тоа го знае само вие и Јужњациве т.е. ХЕЛЕНИТЕ неможете да се помирите со фактот дека Македонија ја загубивте. вас ви е пишано да неможете да не владеете. Пак ке кажам на форумов и ова го кажав дека 1945 г. ги колевте "ВАРДАРСКИТЕ БУГАРИ" т.е. Македонците за кои сега викате дека се Бугари и дека сме биле ЕДИН НАРОД ВЛВ ДВЕ ДРЖАВИ. Епа кој таков лудак ке го признае за брат. Ај ти уби некој романец у северна Бугарија и после син ти нека неговиот си го нарече земјак ??? Па ке те начека негде у Софија и ке завршиш исто како и останатите ваши министри кои ги испотепавте по Софија. Така да НЕ ТИ ДРЖИ МУАБЕТОТ.
Друго, Венелине барем, немој ти да ми се јавуваш во врска со Србите. Расчисти си со вашите бугарчиња кои спијат во најпознатиот парк во Лондон и кои викаат "КЕ ЧИСТАМ ЛОНДОНСКИ ВЕЦИЊА САМО ДА НЕ СЕ ВРАТАМ ВО БУГАРИЈА...." па после кажувај ОК ????
А ти бе СМОТАН ( м_г_ ) барем јас и се кладам уште многу други МОИ МАКЕДОНЦИ имаат потекло од ПИРИН,.... и ДА, сум бил и сум пиел кафе и сум разговарал со тие луге кои ги третирате за ГОМНА и кои ви бараат барем јавни вециња да им ставите па и тоа неќете, и ти пренесувам срдечни поздрави од нив, оти бев во АВГУСТ кога почина мојот ДЕДО, а ти у Бугарија си и не си запознаен. мене повеке ми личи дека сакаш да се конфротираш со нас отколку реално да ги согледуваш работите.
ПОЛИТИКАТА ЕЕЕЕЕЕЕ МОЈ СЕЉАКУ ТИ ГИ МАГЛИ ОЧИЧКИТЕ И НЕ МИ ТИ ДАВА РЕАЛНО ДА ГЛЕДАШ. Ама ние си знаеме какви ви се мислењата оти ве научивме.
..........А и да не заборавам да ти врачам поздрав од еден ЕВРЕЈ, мој пријател на кого дедо му завршил во ТРЕБЛИНКА.
Поздрав, ТукидиД Изменето од TukidiD - 02.Мај.2007 во 16:02 |
||||
TukIdiD
|
||||
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Гледам се за Пирин говориш
ПИРИН - от де иде? Изменето од m__g__ - 02.Мај.2007 во 16:26 |
||||
venstar
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2006 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 93 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тукидид, какво си се напушил?
радвам се, че се сещаш за мен, ама не разбрах в каква връзка, след като не съм писал по тази тема повече от един месец. Напоследък имам много работа. По отношение на коментара ти за българите в Хайд парк. Не разбрах какво лошо има да се чистят тоалетните. Няма срамен труд. Всеки един лев изкаран с честен труд е по-ценен от хиляда изкарани с измама. Според БиБиСи, там живеели заедно българи и румънци. Аз не съм видял репортажа, но четох, че онези българи всъщност били роми, което обяснява съжителството с румънските роми. Не ми се отваря приказка за това колко много и какво работят ромите в България. Онези там събирали стари шишета и желязо за пари, защото по закон не могат да работят на заплата, но пък могат да стоят в страната. Ей такава цигания досега не съм видял от българин. А ти Тукидид би трябвало да правиш разлика между ром/циганин и българин, турчин, македонец или какъвто и да е друг. Някои от тукашните форумци ходят да мърсуват с циганки от България и после се хвалят, че таковали българки за две червени. Супер постижение. Само за хвалба А пък се оказа, че и циганките отдавна не пускат за две червени. Явно това е само във фантазиите на неколцина "супер мъжаги". Освен това БиБиСи после си призна, че преувеличила в репортажа си и интервюираните били подучени какво да кажат. Поздрав, Венелин |
||||
Всичко изпитвайте,
дръжте доброто! (1 Сол. 5:21) |
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Кога ги признале Циганите во Бугарија незнам јас за ова
|
||||
m__g__
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Глупите татари пак са ДЪ БЕСТ
Bulgaria Grabs Gold at Balkan Math Olympics 2 May 2007, Wednesday Bulgaria's national maths team has grabbed the golden medal at the Balkan Math Olympics in Greece. The competition took place from April 26 until May 2. The Bulgarian mathematicians competed against 8 more countries. Another four countries sent their national teams as guests. |
||||
m__g__
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
eeeeeeeeeeee ne moj da e vistina
ВО ДОМОТ НА АРМ ЌЕ СЕ СЛАВИ ДЕНОТ НА БУГАРСКАТА АРМИЈА
Министерството
за одбрана в понеделник ќе го слави денот на бугарските вооружени сили
- 6 мај. За апсурдот да биде поголем, прославата ќе се одржи во Домот
на АРМ, во центарот на Скопје. За Министертвото за одбрана нема ништо лошо во тоа што ќе ја славиме бугарската армија. Во духот на евроатлантизмот и добрососедските односи, Министерството заборави дека Македонија во историјата беше окупирана токму од бугарските вооружени сили. Од таму негираат дека се организатори на забавата и концертот на бугарскиот воен оркестар. Велат дека прославата ја организира бугарската амбасада, а министерството учествува само со салата на Домот на АРМ. - В понеделник во посета на земјата ќе дојде бугарскиот министер за одбрана. Тоа коинцидира со Денот на бугарските вооружени сили, па бугарската амбасада во Скопје дојде до идеја да организира концерт. Ја побараа салата и ние им ја дадовме - велат во Одбрна. На концертот, покрај бугарскиот министер за одбрана Веселин
Близнаков и неговиот домаќин, македонскиот министер за одбрана Лазар
Еленовски, сигурно ќе присуствува и бугарскиот амбасадор Михо Михов.
Останатите поканети го немаат потврдено учеството. (Г.М.) |
||||
m__g__
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
малеее
мислех че македонскиот е лесен за учене - пък то гледай какви казуси имало "Ако сакате да проверите дали треба да се рече плав или син картон ќе се послужите со тритомниот македонско-српски речник и таму ќе видите дека разврска на прашањето нема." каj нас е лесно - нема "плав", само "син" |
||||
TukidiD
Група Регистриран: 07.Март.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Танасе добро е што на мене се сеќаваш, ја еднаш ти кажав дека во споредба со другите твои земјаци на форумов барем си по писмен и по натчитан него неписмениве твои. Да те разбирам кога викаш дека тоа биле само цигани. Искрено незнам јас што се оти не сум у Бугарија. Тоа вие си знаете што се. АМА братче ти сега викаш како што и јас тебе ти кажувам т.е. ЈАС ТИ ВИКАМ КАЈ НАС ИМА МАКЕДОНЦИ КОИ ИМААТ НЕКАВО ПРОСРПСКО МИСЛЕЊЕ ИСТО КАКО И ТИ ШТО ВИКАШ ЗА ТВОИТЕ РОМИ. Неможеш врс основ на неколку поединци во глобала сите да ги именуваш како такви. Е сега јас треба вас сите РОМИ да ве наречам како и вие што нас СРБИ не викате. ТАКА ????? Ама барем јас со главата ЛАДНО мислам И гледам кава е РЕАЛНАТА ситуација а вие ПОЛИТИКАНСКИ размислувате. ЧИТАЈ ШТО ТВОЈОТ ГЛУПАВ ЗЕМЈАК _м_г_ вика, УШТЕ РАЗМИСЛУВА ЗА ОСВОЈУВАЊЕ , за голјама Бугарија и слично ВО 21 век кога таквите работи се надминати. Како некој од ИРАК или од БАНГЛАДЕШ да зборува. така брат нема ни иднина ни НИШТО
Поздрав, ТукидиД
|
||||
TukIdiD
|
||||
m__g__
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
poneze sum glup i nepismen - ne go znam zborot "ЗЕМЈАК" sto znachi da ne e zemljak? Изменето од m__g__ - 04.Мај.2007 во 11:34 |
||||
eagle
Нов член Регистриран: 27.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 0 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Кой измисли "македонската" писменост ?Така да тормози гражданите на Македония. / ' / ако това трябва да е /Ъ/ ,защо не се използва за гр'к и или Арександ'р а се използва за г'з ?Може би защото има и газ? Ако не беше жалко щеше да е смешно! |
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Македонските браќа од Солун,си слушнал ли за нив се викаат КИРИЛ И МЕТОДИ.Типците ги описмениле сите варварски племиња што дошле на балканот па дури и турко монголите на Борис ги описмениле |
||||
m__g__
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
m__g__
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
В Сандански отбелязаха Деня на храбростта и на Българската армия - 6 май
С полагане на венци пред паметника на загиналите във войните, санданчани отбелязаха Деня на храбростта и на Българската армия - 6 май, предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Пирин. Ветерани от войните, представители на Общински съвет - Сандански, общинска администрация и граждани днес около обяд се събраха пред Паметника на загиналите от войните, за да дадат израз на народната вяра и преклонение пред героизма и мъжеството на българското войнство. Слово за храбростта и саможертвата на хилядите войни, загинали по бойните полета, произнесе кметът на общината Андон Тотев. Председателят на Общинското ръководство на ветераните от войните –Димитър Гиздов в своето слово се обърна с призив към младостта и надеждата на Родината със словата на поета: ”Един завет оставили са ни дедите, велик завет, написан с кървав меч - деца на роден край, пазете си земите…” и подчерта, че няма по незавидна съдба от съдбата на безотечественика. Под звуците на духова музика бяха поднесени венци пред Паметника на загиналите войни от представители на ОбС - Сандански, Общинска администрация, Общинския съвет на ветераните от войните, Общинския съвет на запасните офицери и сержанти, учителите и учениците на община Сандански. |
||||
Внеси реплика | страница <1 1314151617 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |