IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Општа-Смешна Историја
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Општа-Смешна Историја

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 26>
Автор
Порака
m__g__ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2006
Статус: Офлајн
Поени: 591
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2007 во 22:37

Нашите мили Бугари

Пишува:Јанко ИЛКОВСКИ

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=B43ACA5EAF44924BB1305572ACB46918

...

bla bla bla

Јас искрено сметам дека Бугарите се многу напатен народ, историјата ептен грубо се поигрувала со нив.

....

Бугари, Булгари, Татари, и уште сто имиња за себе и својата земја, тоа е слика на криминалец. Само криминалец има повеќе имиња, само шпиунот постојано си го менува името и идентитетот и ако некој му го открие, ќе биде егзекутиран. ...

Сепак, најтешката работа паѓа на нашите плеќи, оти ние сме родителите на тие залудени деца, ние го имаме наследството на предците и ние сме тие кои мораме да ги истрпиме своите одбегнати синови и ќерки, додека да се вразумат и пораснат, а на кои за жал, не им помогнаа ни жестоките шамари што ги попија во текот на историјата. Мораме со љубов кон нив, оти тие се наши, иако не се свесни.

тенкю пипъл ама нема потребаLOLLOLLOL
се пак един гуш можеEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed

само да допъня - следващите 5 минити ще съм под масата - ако му трябвам на некой - там гледайтеLOLLOLLOL

да да виждам си шравописните грешки ама разбират ече в момента нищо не мога да направя

Изменето од m__g__ - 26.Април.2007 во 22:43
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2007 во 22:40
Се за вас бе напатени душички нашиLOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2007 во 09:18
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 14:45

Чувашки учени ще говорят за древните българи
01.05.2007 15:17

Чувашки и български изследователи и учени ще се съберат във Варна на научно-практическа конференция под надслов “Древните българи прединдоевропейци, потопът в Черно море, Стара Велика България и Волжка България”, която ще се проведе на 7 май в заседателната зала на ул. “Драгоман” 25, информираха организаторите на форума от т.нар. Международна академия по българознание, иновации и култура (МАБИК).

Сред докладчиците срещаме имената на проф. Петко Димитров, акад. Михаил Юхма, Зарема Кипкеева, д.ист.н., проф. Никола Алтънков, Владимир Цонев, Христо Маджаров и др. Темите на обявените доклади започват от “Древните българи – атланти и прединдоевропейци”, “Черно море и потопът”, през “Българите в Централен Кавказ”, “Българо-чувашите”, “Ранносредновековните българи”, “Тракийските музи и чувашките орисници”, “Старият и нов Болгар” и др.

Дни преди конференцията са предвидени и две срещи – в зала “Пленарна” и зала 37 на община Варна, съответно в петък и събота от 18 часа, на които ще бъдат представени книгите “Древните българо-чуваши” на Михаил Юхма и “Златна България” на авторски колектив Христо Маджаров, Галя Колева и Михаил Юхма.

Сите българи - заедноLOLLOLLOL
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 15:38
Ова ми звучи како братството и единството на ТИТО - сите југословени - заедно.Искрено се надевам дека и новата Бугарска федерација нема да заврши како старата југословенска федерацијаWink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 17:08
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Ова ми звучи како братството и единството на ТИТО - сите југословени - заедно.Искрено се надевам дека и новата Бугарска федерација нема да заврши како старата југословенска федерацијаWink

ама гледай - ако видиш да забегваме кон Титова Югославия - обаждайLOLLOLLOL

Сега чекаме Българите от Татарстан да се обадат
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 17:41
Буги гледай какво доживях да видя в Музика -> Българска Музика

Originally posted by sweet esc. sweet esc. напиша:

od deneska ja obozavam ,mnogu mi se dopadna edna pesna od preslava:laja e, cel den ja peam.LOLaj ako nekoj ja znae neka mi go napise tekstot ama original na bugarski!!!!!TU KAKO NE SE RODIV BUGARKA,ha,haLOLLOLLOL

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 17:55
LOLLOLLOLLOLИ јас сакам да сум се родил како Константин ама не сум се родил таков Wink
Кон врв
eagle Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Април.2007
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eagle Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 17:55
Originally posted by m__g__ m__g__ напиша:

Буги гледай какво доживях да видя в Музика -> Българска Музика

Originally posted by sweet esc. sweet esc. напиша:

od deneska ja obozavam ,mnogu mi se dopadna edna pesna od preslava:laja e, cel den ja peam.LOLaj ako nekoj ja znae neka mi go napise tekstot ama original na bugarski!!!!!TU KAKO NE SE RODIV BUGARKA,ha,haLOLLOLLOL

Ще мине време и от темата ще отпадне -смешна. Времето ликува.Просто трябва да мине още малко време.То като гледам в този форум има 5- 6 "македонци".
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 18:07
На война не са важни войниците а войникътWink
Кон врв
eagle Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Април.2007
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eagle Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2007 во 11:21
Originally posted by m__g__ m__g__ напиша:

На война не са важни войниците а войникътWink
С маршалски жезъл в раницата!
Кон врв
TukidiD Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 07.Март.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TukidiD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2007 во 12:11

JAS momce da mi te ispravam deka na forumov si zgresil nesto, IMA OKOLU 5-6 BUGARCETA a ima poveke MAKEDONCI koi nesakaat da vi dokazuvaat zosto se umorni veke gledajki ve so toa ZELKITE sto vie si gi vikate glavi. Glavi ili neglavi mozok imate kolku sto ima stapot u pantaloni.

EDNAS NA FORUMOV IZJAVIV DEKA EDVAJ CEKAM DA DOJDE DENOT KOGA MAKEDONSKOTO MALCINSTVO VO PIRINSKA MAKEDONIJA KE GO RAZVEE MAKEDONSKOTO 16 KRAKO SONCE I KOGA NIE OD VARDARSKA MAKEDONIJA KE OTIDEME NA KAFE VO GORNA JUMAJA

Pozdrav od vasiot TukidiD.
TukIdiD
Кон врв
tanas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 26.Јануари.2007
Поени: 59
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2007 во 12:26
Originally posted by TukidiD TukidiD напиша:

JAS momce da mi te ispravam deka na forumov si zgresil nesto, IMA OKOLU 5-6 BUGARCETA a ima poveke MAKEDONCI koi nesakaat da vi dokazuvaat zosto se umorni veke gledajki ve so toa ZELKITE sto vie si gi vikate glavi. Glavi ili neglavi mozok imate kolku sto ima stapot u pantaloni.

EDNAS NA FORUMOV IZJAVIV DEKA EDVAJ CEKAM DA DOJDE DENOT KOGA MAKEDONSKOTO MALCINSTVO VO PIRINSKA MAKEDONIJA KE GO RAZVEE MAKEDONSKOTO 16 KRAKO SONCE I KOGA NIE OD VARDARSKA MAKEDONIJA KE OTIDEME NA KAFE VO GORNA JUMAJA

Ходи си в Белград нали там ти е татковината. Докато не изгонят всички сърби в Македония няма да се оправите да знаете.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2007 во 12:34
Originally posted by TukidiD TukidiD напиша:

Е па то и сега има едни дето се дакларират като македонско малцинство в Пиринско и го развяват 16кракото сонце - оди да си пиеш кафето с тях

после да разкажеш како сте поминали
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.