|
Наоѓање работа без врски? |
Внеси реплика | страница <1234 21> |
Автор | |||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
интересно е што секоја работа која се наоѓа без врски трае кратко, барем според искуството на trucker, а и на многу други.
дали не се цени многу квалитетот или оние што се квалитетни си наоѓаат подобра работа, а секогаш има таква, не знам. но работа која се наоѓа со врски, па било да е и во јавна институција, во која и нема многу големи плати, се држи многу повеќе. значи што е подобро, да се прави кариера во околина која ви е позната или да се менуваат работни места, колеги од работа, ... кој е интересот на луѓето кои менуваат работа, обично тие бараат работа без врски! Пари? Никогаш нема да им бидат доволни! |
|||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|||
gocefbn
Сениор Регистриран: 13.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 270 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Neadekvatniot "strucen"i zavidliv "kadar",rodnini na direktorot ili na komsijata na direktorot ja pravat situacijata neizdrziva vo firmata a direktorite toa ama bas voopsto ne gi interesira.Niv gi interesira samo parickite od se sto e vlozeno fo tn. organizacija koja lici na prchvarnik so nikakvi rabotni uslovi . |
|||
Make love and respect your profession
|
|||
gocefbn
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Probaj prvo i pocuvstvuvaj kako e a potoa napravi sporedba i dojdi povtorno na forumov da ni go opises filingot |
|||
|
|||
gocefbn
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E pa dobro ajde mozebi e tocno iako ne se soglasuvam 100% no ...malku taka e cudno za ovie prostori.Prijatelite treba da reagiraat i da go postavat vozot na sinite zatoa sto taka ni funkcionira "drzavicevo".Zatoa sto toa e edinstveniot nacin . A ne e loso i da ni ja kazes firmata |
|||
|
|||
gocefbn
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Toa e isto kako da cekas avto-stop ama eve tocno, srekata e vo prasanje |
|||
|
|||
trucker21
Сениор Регистриран: 13.Април.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1609 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pozdrav Dogi,
kaj nas cestoto menuvanje rabota znaci edno - deka ne si kvaliteten. Kaj mene, cestoto menuvanje rabota bese od drugi gluposti. Edniot idiot(t.n.Gazdi) me terase da vozam za Germanija, a vizata mi istekuvase za 4 dena....normalno odbiv i dokumentite vo raka. Zasto da pravam gluposti so mojot pasos i da imam problemi potoa!? ili so avtobusot staven na grupna viza i na vrakanje ne ja ponistuvam vizata za da moze sledniot pat da gi zemam patnicite? Neprijaveno rabotenje...Nosev 50 luge bez nikakvo osiguruvanje!?..vo toj slucaj koj ja snosi odgovornosta?.....prljavi raboti do besvest.
Najtesko e toa, ako se nema ideja za bilo kakva rabota. Imam luge okolu mene koj ne im teknuva da smenat nesto, da odat napred....ako ne mozam da vozam- ke prodavam nesto, ako ne sum za ovaa rabota ke baram nesto drugo - fleksibilnost
|
|||
sex, trucks & drinks!!!
|
|||
zmejko
Сениор Регистриран: 15.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
rabota bez vrski.
kon toa treba da se stremi drzavava
a od druga strana i doverbata i uslugite se eden vid takva vrska, pa ne se stava se vo secii race. Изменето од zmejko - 27.Април.2007 во 10:22 |
|||
OK, let's START NOW
|
|||
gocefbn
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Znaeme nie ubavo sto treba ama problemov e vo toa sto diskriminacijata vladee se poveke . Onoj sto nema pari sega pa ic nema a onie koi imaat pari (a toa se familii vo neznacaen % od koi site imame strav) uste poveke imaat i ziva sila ne e***. Ima da ne zgazat kako mravki . |
|||
|
|||
trucker21
Сениор Регистриран: 13.Април.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1609 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...nikakvo gazenje, just ignore...
Kriva e drzavava sto ne pravi kontroli kako sto treba...ne funkcionirame ....toa e problemot. i ne znaeme da rabotime....
|
|||
sex, trucks & drinks!!!
|
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Bez vrska mozes samo da najdes rabota bez vrska, uplakan i ponizen v kuka da si odis, oti nekoe gomno gazdinsko smeta deka te kupil za nikakvi pari, namesto da gi prikoleme kako svinji, namesto da im zeeme se sto ionaka kriminalno steknale, mozoci da im isturime, nie molcime i kon gospod gledame
|
|||
gocefbn
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako "vie" ili "oni" neznaete/aat togas treba da se dade 5 min na onie inzeneri i sl .koi sedat doma a se "ignorirami" kako sto bi kazale vie pocituvan forumski prijatale .Da ja zememe Irska za primer za ovaa prekrasna i ostvarliva praksa in vivo |
|||
|
|||
sandrica
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ma sto si zapnal za Irska na sekoj zbor.
|
|||
Just love
|
|||
gocefbn
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zatoa sto sum bil tamu i imam kontakti so Irska na privaten i profesionalen plan sekoj bozji den,...zatoa . |
|||
|
|||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Bidejki denes se e privatizirano, vrskite veke ne se potrebni, site pretprijatija , pogotovo onie kade sto se sopstvenicite stranci , sakaat kvaliteten kadar so adekvatno obrazovanie.
Pomalite privatni pretprijatija isto taka gi izbegnuvaat vrabotuvanjata so vrski od pricini sto mnogu lesno mozes da se zameris so bilo koj rodnina ili prijatel vo slucajot koga ti si rabotodavec, a toj vraboten i obratno. Vrski se potrebni ako nekoj saka da raboti vo onie ustanovi koi se pod budzet, e tuka, ne samo vrski, tuku i partiski kniski i zatoa tuka imame najveke fals lugje na rabotnite mesta. Samo temava nekako ne e za da bide vo obrazovanie. Изменето од butel2 - 27.Април.2007 во 16:33 |
|||
Внеси реплика | страница <1234 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |