|
Секти |
Внеси реплика | страница <1 34567 14> |
Автор | |
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sakas da kazes deka Gospod,Hristos se biblijata deka ako ja citas biblijata i ako si bezgresen si poblisku do duhovniot mir i gospod.
Jas mislev deka glavnata odlika na Hristijanstvoto voopsto e Ljubovta i Prockata,mislev deka site onie zaostreni principi se za svestenicite i lugjeto sto moze da ziveat takov zivot,pa ti se molam koj deneska ne izlazal ili nemal losa misla vo glavata so nacinov na zivot vo 21 vek. Denes gledam sekoj posti i se procistuva no za zal toa e moderno i zatoa go pravat a ne poradi vistinskata vrednost na postot i procistuvanjeto. Sekoja vrednost vo zivotot netreba da se vodi spored religijata,barem po moe mislenje i ne deka 99% od pravoslavcite se losi a 99% od katolicite i drugite se dobri,prosto razmisli vaka - covek e covek i kako covek sposoben e i za losi i za dobri raboti vo zivotot no spored mene tradicijata i harmonizacijata na takviot nacin na pocituvanje na tradicijata e samo eden patokaz kon podobriot nacin na zivot. |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
никој не рече дека православните се лоши... ама македонското општество е ВО РАСПАД... човек стварно треба да биде наивен националист да не го сфати тоа...
мојата поента беше, дека еве, дури и самиот се вклопуваш во тоа сивило, велиш зошто да не се лаже или да се има лоши помисли, итн., работи што се косат со христијанската етика. Епа не може ние да си бираме што ни одговара, а што не, токму заради тоа и е духовноста во распаѓање, бидејќи имаме еден неверодостоен и нелогичен верски систем. една членка тука на форумот ми вика јас верувам во црква, велигден и јајца, ама НЕ ПОЧИТУВАМ попови, не верувам во воскресение и не верувам во Библија... Замисли? Каква глупост! Како ќе имаш велигден и црква, без воскресение и Библија? МИслам тоа е „нашата“ вера модерно-македонска, со здрав памет се коси... И логично на тоа е дека немаме ниту ќе можеме да ги имаме истите вредности како нашите „предци“, кои верувале во светогледот на христијанството... |
|
Hacker
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 11.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo gostivar ima da ti kazzam
|
|
Proctaj...
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ни едно ни друго чиста заблуда
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako ima seks droga i alkohol odma se priklucuvam
|
|
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zbunet nema takvi da najdesh
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
PIKAVCI
Нов член Регистриран: 25.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a be sektite se grupa od luge bez cel vo zivotot koi se upadnati vo nekoj drugacij film od nasiot.Imat svoi pravila koi e malku tesko da gi svanes a na mene licno najtesko mi e da svatam kako mozat da se pretstavuvat kako antihristijani koga se krsteni vo crkva(pa bas zatoa nikogas nema da go docekat nivniot vodja-satanata)
|
|
NE GI FRLAJTE PIKAVCITE,KE VI SE NAJDAT!
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bas naprotiv, poveke od 50 % od sektite veruvaat vo Gospod i se deklariraat kako hristijani, so toa sto liberalizirale mnogu strogi pravila propisani od crkvata. Znaci sekoj eden so malku poveke klikeri i so nekoja harizma vo sebe moze da oformi edna takva sekta i da bide lider, a sekogas ke se najdat takvi koi ke mu se priklonat.
|
|
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ok butel ama za sektite mozat onie koj ne vervaat vo Hristos da otvorat sekta oti ja nemaat stravta od Boga .a nemozish da rechish oti 50%hristiani se taka.ama aj za ne vernicite da kazime oti 100% od nevernicite vo Hristos se deca na gjavolot bez da znaat oti ako nese deca na Bog Hristos se na gjavolot.e taa je bash najgolemata sekta .
|
|
|
|
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dal da se uklucam vo muabetot i da vlezam vo konflikt ili......
Ne ....ke si molcam...ama.. |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka ke te poslusam!! ................... Ama ne mi dava srce-moram da kazam nesto. Sinot na eden moj blizok prijatel pred nekoja godina se obesi. Tatkoto potoa dozna deka bil vo nekoja sekta. |
|
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mama da ima sekti vo svetot pa zatoa treba chitanje Biblijata za da mozime da razlichime koj kako lazi ili dali je vistinata shto ja kazvaat.sekade ima luge koi sami se otepvaat teshko na fam ama ne je Bog kriv za toa.sam si se reshil chovekot od nekoja maka ili pesna ili drugi raboti.
|
|
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Rome sto so onie koi ja citaat biblijata , a sepak se sekta?
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |