|
ВТОР ПОГЛЕД II |
Внеси реплика | страница <1 45678 105> |
Автор | |||
vlatko_sk
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 126 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ova Vladimire kako da ti se isturilo seto mastilo vrz slikava, a ti si uspeal da ja ischistish samo crkvata...
Pa, sega ako tebe taka poveke ti se dopagja so mene e OK... |
|||
dejan13
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 23.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вчера поставив прашање до Боби што стана со страницата за фотографија и фотошоп, а денес ја отворив и закачив тројанец. Нека провери Боби што е проблемот. |
|||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Heh, za trojanecot ne znam, no stranicata stagnira, nitu Bobi se faca za tehnickiot del na izvedbata, nitu jas sednuvam da napisam nekoj nov tekst.
Da ne vetuvam nisto, no se nadevam deka naskoro ce najdam vreme. Vo moja odbrana, tukusto se nafativ da sortiram i spremam za printanje priblizno 600-700 fotografii (bruto, okolu 1000 fotki), bas poradi nedostatok na vreme. Da se raspletkam so niv i da napravam back-up (pred da nastane nekoja havarija), pa ce se obidam da sostavam uste po nesto |
|||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Deni, ova e verojatno pokratkiot nacin da prikazam kakvo kadriranje bi bilo po soodvetno na situacijata. Svetloto e malku poteska zadaca, no se se pravi i docekuva. Vo osnova direkcionalno svetlo, zalez ili izgrejsonce, e najpozelno, no nekakvo pomosno osvetluvanje ne e nisto nevoobicaeno ... nesto sto bi gi istaknalo cvetovite nsprotiv pozadinata.
Vo osnova se se sveduva na izbiranje na agol na snimanje (licno bi slikal od ponisko), pravilno pozicioniranje na glavniot subjekt (vo slucajov cvetovite od levo, koi bi trebalo da bidat priblizno na 1/3 od levata ivica na kadarot) i kontrola na svetloto (sto i kolku ce bide osvetleno. Eve gi edno do drugo originalot i obrabotkata, sto mislam deka najslikovito ce go pretstavat ona za sto zboruvam: Originalot: I obrabotkata: Se nadevam deka ova pomaga |
|||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|||
ancevski
Нов член Регистриран: 27.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Eve i od mene eden vtor pogled :)
Pozdrav, Dragan |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
neee so kamenjata podobro e pointeresna e kompozicijata :)
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e ne e
|
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
ancevski
Нов член Регистриран: 27.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e, e! hehehehe |
|||
slavicca
Група Регистриран: 22.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 42 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e ne e hahaha:)) |
|||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e, e! PS Ama treba da se malku pogolemi (od poblisku slikani) |
|||
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E NE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
|
|||
|
|||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dobro be, ne vikaj
|
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 45678 105> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |