|
ATI VS NVIDIA |
Внеси реплика |
Автор | |
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 29.Јануари.2007 во 09:42 |
Ati versus NVidia!!!
Стара тема со нови размислувања. |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa sto znam izednaceni se, jas preferiram Ati bidejki zasega sum pozadovolen od niv.
|
|
misterhacker
Нов член Регистриран: 14.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ati e dobra megutoa nvidia e podobra spored mene
jas rabotam kako serviser i imam videno mnogu
ima nekoi raboti najmnogu kaj igrite koi ne mozis da gi naprajs so ati
jas imam asusn7600gt grafickata rabotit kako luda nonstop go koristam so overklock i site igri na full performanci nikako da koci
ako si za nova graficka razmisli ubo
|
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Spored mene Nvidia se sekogas cekor pred ati , no ati iako pokasni stignuvaat so pojaki modeli, sepak mislam deka se pokvalitetni, va od sto citam, eve serviserot kazuva drugo, taka da grafickata nemozi da raboti sama, treba ubavo da se iskombinira so drugite komponenti i da vidis sto najpoveke ti odgovara.
|
|
misterhacker
Нов член Регистриран: 14.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samiot treba da odlucis so ti treba
grafickite na Nvidia se malku poskapi od Ati no da znajs deka se pokvalitetni
ako mozis kazimi do kolku pari planiras jas ke ti kazam so da zemis gi znam cenite
i kakva konfiguracija imas
|
|
The*BeST*
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 26.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 63 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od ATi, grafickite sekogas se pokvalitetni, podobri, a i drajverite im se pouspeshni od onie na nvidia.
Btw, da vi kazam, vcera go instalirav najnoviot drajver na ATi 7.2, pa povelete, simnete go
|
|
The*BeST*
|
|
zigi
Група Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 54 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во сферата на елитните графички карти i GK од средна вредност и перформанси секогаш доминира Nvidia. Не само со иновации,дизајн туку и со "зрели" i optimalni driveri.
|
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
N vidia se sekogas poskapi, pomali performansi za poke pari dobivas, inaku N vidia se cekor ponapred od Ati bidejki sekogas prvi vadat pojaki graficki, za kvalitetot neznam ne se zalam,na dvata kom imam razlicni, i zasega nemozam da odlucam koja e podobra
|
|
zigi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Квалитетот не е до Nvidia како таков туку до фирмите кои што ги произведуваат картите pr.GigaByte,BFG,XFX,ASUS itn. Во моментов број еден се нвидиа по перформанcи и по освоен пазар поготово со иновативната SLI технологија. Ати со crossfire закаснаа и се поназад. Изменето од zigi - 25.Февруари.2007 во 14:24 |
|
REBEL CODE
|
|
Sokol
Сениор Регистриран: 25.Март.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 93 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nvidia моментално ги оставија далеку позади себе ATi со нивната најнова графичка 8800 .Штета само што е изгор скапа
|
|
zigi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овој месец треба да излезе директниот противник за 8800(GTS e многу поевтина за разлика од GTX). АМД го купи АТИ па ќе излезе како AMD R600 Graphic engine. Ќе видиме дали ќе ги претекнат Nvidia. Без разлика добро е сигурно ќе паднат цените кога ќе излезат AMD картите. Изменето од zigi - 22.Април.2007 во 02:57 |
|
REBEL CODE
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |