IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 84>
Автор
Порака
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 14:24
може е безвезе прашање Cry ама познавате ли некој што се самоубил, или пробал?
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 19:33
Ne,ne e bezveze.
Immeno se ubi odnosno se obesiConfused maz na edna moja poznata.
Se simnal vo podrum i.....go najdoa posle nekoe vreme.
Ostavi dve mali deca i zena za koja mislese deka mu e neverna.
Vsusnost nie mislime deka i poradi toa se ubi.
Ne nalikuvase na nekoja mentalno labilna licnost ama.....
Zenata posle taa slucka ne ja sretnav,slusnav deka normalno prodolzila so zivotot cuvajki si gi decata.Kako nim im objasnila zosto tato go nema-neznam!!ShockedShockedShocked

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 21:55
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

Poznavav...Cry
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 22:33
јас познавам луѓе што пробале да се самоубијат, најчесто заради банални работи...која е смислата да се самоубиеш само затоа што ти раскинал дечкото?????
ама во тие моменти веројатно им изгледало дека тоа е крај на се...
знам за една жена од местото кајшто потекнува мајка ми...жената ја мажела керката, но и било срам дека не можела да и направи убав чеиз..и ден пред веридбата се обесила...значи причините за некои самоубиства нас ни изгледаат толку банални, а пак за тие луѓе биле трагедија...
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 22:46
Originally posted by beleg beleg напиша:

Poznavav...Cry

premnogu skoro bese nema 1 mesec i jas poznavav CryCryCryCryCryCry i maka mi e so nemozev da i pomognam i da ja utesham....sigrna sum deka kje vliaev....mnogu mi e maka....

Изменето од belichka - 27.Март.2007 во 22:47
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2007 во 17:27
за жал... познавам една која се обиде да се самоубие... ама не и успеа, можеби повеќе сакаше да направи драма...

И познавам (индиректно), значи не директно, 2ца кои се самоубија... Татко на една пријателка (не го познавав) и еден пријател на мој пријател (пак не го познавав лично...)

Колку е голема трагедија за оние кои се самоубиле, ми се чини дека уште поголема е за оние кои остануваат... понекогаш...
Кон врв
sandrica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sandrica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 13:53
Originally posted by boli glava boli glava напиша:

dali samoubistvoto e izlez vo slucaj na nuzda ili ne....
  Treba li za toa hrabost,ili se tragicna zabluda na slepata sudbina?

Samoubistvoto ne e izlez tuku beganje od problemite i znak za nestabilna licnost. Nisto tolku 'bolno' da si go odzememe zivotot koj ni bil podaren.
Just love
Кон врв
Drlja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Октомври.2006
Поени: 3373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Drlja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 14:35
Motiv za samoubistvo ili ubistvo - takvo nesto ne postoi!Angry
Pred 3 godini odev so edna devojka okolu 3meseci i kao se bese ok se dodeka ne mi ispada da odam za Kipar na 3-4 meseci...leleee...abe tipkava me izvrgoliConfused pocna da mi pravi filmovi, kao demek ako otidam koga ke se vratam nea ke ja nemalo (megu ziviteShocked) pa mi se javuvase po telefon so namera da me razubedi a koga toa ne i uspea vikase deka ke ispie celo sisence valium ili diazepam ili deka ke se vrli od terasaDeadDeadDead na kraj mi sk*rci pa i rekov: "Pa ubij se, tvoj zivot, da ne mislis deka ke te imam na sovest zatoa sto si nenormalna, ajde ubij se! Ama da znaes za ova ke te kazam na majka tiLOL" -posle toa curata se predomisliBig%20smile so ova sakam da kazam deka ne treba da se obiduvame da gi sprecime, tie sto imaat namera da se ubijat ke go napravat toa sekakoWink
Big%20smile
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 14:42
и дрља, уште си со неа? Big%20smile
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 14:54
Originally posted by beleg beleg напиша:

Poznavav...Cry

Dechkoto koj go poznavav so nishto nikogash ne pokaza deka ke se samoubie.....toa beshe golem shok za site
Кон врв
Drlja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Октомври.2006
Поени: 3373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Drlja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 15:13
Uf, da be, zaboraviv da kazamBig%20smile i raskinav koga se vrativ od KiparBig%20smile, pa ne smeev pred toa za da ne se zamaram so labilni luge kako sto bese ona dodeka sum na plaza na ostrov prepoln so preubavi i normalni pred se devojkiWink kapis
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 15:19
A koj bil toj sto pokusal da se samoubie so krastavica u g'z, navodno u drzavna mu ja vadele?
Кон врв
baby_bo Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Март.2007
Поени: 14
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај baby_bo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 16:53
ne e izlez od problemite tuku mozes da si stvoris uste pogolemi a baska ti e ozboruvanjeto
boki
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 21:40
Originally posted by baby_bo baby_bo напиша:

ne e izlez od problemite tuku mozes da si stvoris uste pogolemi a baska ti e ozboruvanjeto

problemite sekako kje si gi ima i pred i posle bolkata sto ja nanesuvas na najbliskite, duri i toa so vrmeme se ublazuuva...
ozboruvanjeto i ne e nesto kojznae sto, sekoe cudo za tri dena...ama licnosta nikogas povekje nemoze da vide izgrej sonce, prolet, da slusne muzika, da se nasmee, da gusne, da bakne....i uste mnogu drugi raboti, prekrasni........
najseriznoto e sto sama si go odzema zivotot i e smrten grev...

Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.