IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Како да се совлада осаменоста?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како да се совлада осаменоста?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 13>
Автор
Порака
BiG_kIsS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Регистриран: 01.Ноември.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 8373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2006 во 14:04
Originally posted by samanta samanta напиша:

Moze da bides sam, no ne i osamen.
Dokolku osamenosta se odnesuva na nemanje partner, dokolku gledame na partnerot kako na spas od samite sebesi ili od problemite (realni ili izmisleni) togas normalno ke bide da se cuvtvuvame osameni. Togas koga ke vidis deka nikoj ne postoi za nas da ne spasuva, i koga ke najdes partner moze pak da si osamen, zasto prvo takvata licnost ne se zadovolna so samata sebe, ne si e dovolna samata na sebe i ne znae sto da pravi samata so sebe. Mene licno mi bese ubavo odreden perio da bidam sama, posle prekin na edna dolga vrska, no ne bev voopsto osamena, zasto toj period mozev da posvetam na samata sebe, da razmislam navistina sto sakam od zivotot i kako da go postignam toa. Toa sto bev sama me napravi nezavisna i vidov deka samata mozam da se grizam za sebe, i deka ne sum tolku slaba kako sto si mislev.  Vo momentite na samotija (ne mora da znaci i osamenost) mozes da otkries  skapoceni kvaliteti kaj sebe i neverojatna sila, koja ke te napravi posreken i poispolnet togas koga ke najdes partner podocna..
Izborot da bidam sama odredeno vreme bese eden od najdobrite izbori vo mojot zivot..
Zatoa ne ocajuvajte, i samotijata ima svoi dobri strani.....Smile
Sekogas ima sto da pravis i nikogas nema da bides osamen/a ako resis, zatoa zatvoranjeto doma ne e resenie.Wink

ClapThumbs%20UpClapThumbs%20Up
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 11:03
да си купите куче или мачка, идете на аеробик, земете куп книги , куп филмови...направете да ви биде интересно и без маж ...
Кон врв
Sinolicka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2007
Поени: 16
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sinolicka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 13:31
Najiskreno, osamenosta e eden od moite pogolemi stravovi. Covek moze da se cuvstvuva osamen duri i koga e postojano opkruzen so luge.
Mnogu razlicni faktori vlijaat za da eden covek se cuvstvuva osamen, a nekogas toa e i kako rezultat na "losata sudbina"....
Wer nicht liest, der nicht lebt.
Кон врв
ohriganka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Август.2006
Поени: 229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ohriganka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 17:51
Nema losa sudbina, sudbinata ja kroime samoite nie!
Samotijata si ja sozdavame samite nie, nemora da se ima decko maz....za da bides ispolneta, dovolno e edna prijatelka/prijatel, koj ke znae vistinski da te podrzi i bodri i samotijata ja nema....
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sinolicka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 22:01
Nie vo nikoj slucaj ne sme krojaci na sopstvenata sudbina....
Sto sami da ne odlucuvame kade ke se rodime i koj ke ni bidat roditeli itn...
Toa deka mislime deka sme samite krojaci e samo ednostavno covecka zelba za da se ima kontrola na rabotite.

A osamenosta nema nikakva vrska so imanjeto ili nemanjeto na decko ili soprug! Neznam zosto site ja povrzuvate so toa? Mnogu pricini mozat da dovedat do osamenost, bolka i taga...
A kako da gi izlecime, e za toa treba mnogu vreme da pomine i da se ima mnogu trpenie..
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 22:26
да во право си кога велиш дека осаменоста не ја надоместува само присуството на маж...може да имаш 100 луѓе околу тебе и пак да се чувствуваш осамен...кое е решението за ова????
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 22:30
Covek sto te razbira?
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 22:36
osamenosta kako period od zivotot pominuva bez tragi ama ako e hronicno togas i ne e bash najdobro pa preminuva vo fobija a toa pak narushuvanje na psihickata sostojba, moze vaka da se svati...ili pak...
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 22:37
се сложувам..некој со кој што сте на слична фрекфенција...
но, ако јас сум осамена и депресивана , значи мене би ме разбрал некој осамен и депресивен...па заедно ке си ја продолжиме агонијата LOL
ова е шега..сепак мислам дека на луѓе што страдаат од депресија и кои се чувствуваат како out of this space им треба стручна помош
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 22:40
Mislam deka tokmu na takvite im treba nekoj koj ke gi razbere, namesto nekoj "strucnjak", zosto obicno problemot e vo dushata. A moze da ti pomogne samo toj sto ke ti ja vidi dusata.... No, ne bese toa temata.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2007 во 22:43
Originally posted by sensei sensei напиша:

Mislam deka tokmu na takvite im treba nekoj koj ke gi razbere, namesto nekoj "strucnjak", zosto obicno problemot e vo dushata. A moze da ti pomogne samo toj sto ke ti ja vidi dusata.... No, ne bese toa temata.
donekade si vo pravo ama, ima granica do kade i kolku ...
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sinolicka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2007 во 22:01
Najdobar lek e da se naucime da se prifatime samite sebesi kakvi sto sme, so site mani i nedostatoci. Ako sme iskreni sprema sebesi, togas takvi ke bideme i so lugeto sto ne opkruzuvaat i site poveke ke ne cenat. Na toj nacin se steknuvaat vistinski prijatelstva, koi sto traat i cel zivot.

Кон врв
K.Natasa Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Март.2007
Поени: 22
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај K.Natasa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2007 во 23:07
Па нема баш некој лек. Но сите во животот имаме периоди кога сме осамени помалку или повеќе од другите..

Но како што викаме постојано ќе помине и тоа како што поминало и се друго Embarrassed

Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 10:44
Со многиу дружење и активности
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.