IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео > Камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Камера и видео.
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Камера и видео.

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 8>
Автор
Порака
ARI(c) Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Март.2007
Локација: Greece
Статус: Офлајн
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ARI(c) Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2007 во 16:42
Sony HVR-V1U 3-CMOS 1080i - Sto ke kazes na ovaa Ace.

Sega se podgotvuva digitalizacija na MTV taka da direktno bi trebalo da odat na HDto. Lugeto ke osetat sto e kvalitet.

Kriteriumot na lugeto e nizok sega za sega.
Agencija za Razmena na Informacii (ARI)
Кон врв
Александар_А Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2007 во 17:09

Ари оваа е истата камера како и FX7, исто како што и FX1 како полупрофесионален има еквивалентен модел т.е. Z1 во професионално пакување. Истите чипови истата електроника (хардвер) истата оптика со малце проширен софтвер и глава со повеќе работни часови. Инаку од тестовите досега направени има многу послаби карактеристики од Canon-овите модели, помала резолуција, помали чипови, помала осетливост при слаби светлосни услови... а и нема ултра брз автофокус. Мислам дека комплетно како модел е далеку послаба скоро во се од Canon-ot XH A1 и XH G1 а со цената се тука некаде.

Кон врв
zatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Australia
Поени: 388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2007 во 17:27
Ari taa kamera sto ja kaza e za domasna upotreba daleku e od profesionalna kamera.
Ace ako sakas da ja sporedis Canonovata kamera togas sporedija so
Sony HVR Z1P HDV Camcorder pa ke vidis razlika,Canon fotografija da
Canon video neWink

http://blissvp.com
www.blissvp.com
Кон врв
KoKi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KoKi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2007 во 18:47
Originally posted by ARI(c) ARI(c) напиша:

Sega se podgotvuva digitalizacija na MTV taka da direktno bi trebalo da odat na HDto.

ahahahhahahhahahhahhahahahahaaLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

koga vrbata ke rodi grozje?Dead

ako toa se realizira... smejte mi se kolku sakate! (dajboze)

Кон врв
KoKi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KoKi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2007 во 18:48
cekaj, mtv kako makedonska televizija ili music television? (oni se veke digitalni...)
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2007 во 10:11
Originally posted by zatko zatko напиша:

Ari taa kamera sto ja kaza e za domasna upotreba daleku e od profesionalna kamera.
Ace ako sakas da ja sporedis Canonovata kamera togas sporedija so
Sony HVR Z1P HDV Camcorder pa ke vidis razlika,Canon fotografija da
Canon video neWinkhttp://blissvp.com

Затко ја проверував и споредував и со Sony Z1, и дефинитивно мислам дека Canon-от е за многу работи подобар и од овој модел. Ако ве интересира можам да ги побарам пак и да ви ги оставам адресите (линковите).
Sony-то е понобра затоа што подржува и PAL и NTSC системи за разлика од канонот и има декларативно осетливост подобра за 1 лух ама за се друго мислам дека е далеку послаба. Ги симнав дури и упатствата за двете камери така да горе доле (од тоа што сум запамтил) знам и како работат. Т.е. кои подесувања ги нудат.

Изменето од Александар_А - 26.Март.2007 во 10:14
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2007 во 10:51
Ace gi imam i dvete kameri,i da ti kazam pravo Canonot eve veke nekoj mesec nikoj nejke da go upotrebuva od kamermaniteConfused

www.blissvp.com
Кон врв
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2007 во 11:00
A I VEKE < DA SE NADOPOLNAM> RAZLIKATA MEGU PAL I NTSC E ZANEMARLIVA BIDEJKI KRAJNIOT PROIZVOD KOJ BI BIL NA DISK KE GO VRTAT 98% OD PLEERITE NA PAZAROT. TAKA DA VEKE E NEBITNO...
A EDNO VREME SE PRAVEA PARI SO PRENOS NA NTSC NA PAL, PA SE KUPUVASE PANASONIC AG-w3 ILI SLICEN NA NEGO MULTISISTEM VIDEO REKORDER I SE KONVERTIRAA KASETITE OD USA I AUST. KOI IM GI PRODAVAAA ZORAN I ZATKO NA NASITE CRNCI, A TIE NI GI PRAKAA VO MKD ZA DA NI SE POFALAT SO SVADBATA STO JA NAPRAVILE ILI DEKA KOGA KE SE VRATAT OD VORKOT KE ISTAAT EDNO CHIKEN OD FRIZO I KE GO OPECAT VO MAJKROVEJVO I KE GO SERVIRAAT PRED COLOROT TV VO BOJA
LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

EEEEEEEEEEEEE, DOBRI VREMINJA BEA TOAClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClap
STO BI REKLE: "THOSE WAS A DAYS" Big%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smile
LOLLOLLOL
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2007 во 11:04
ILI " THOSE WERE DAYS MY FRIEND"
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2007 во 11:35
Originally posted by zatko zatko напиша:

Ace gi imam i dvete kameri,i da ti kazam pravo Canonot eve veke nekoj mesec nikoj nejke da go upotrebuva od kamermaniteConfused

Затко кој модел од Canon го имаш? Ако не е тајна.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2007 во 12:56
Canon XH G1Confused

www.blissvp.com
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2007 во 13:03

Многу фино камерче. Искрено ме изненадуваш зошто не си задоволен со него. Ако не ти е проблем и тешко би те замолил да елаборираш зошто не ти прави ќеиф (многу ќе ми значи). Мислам дека обично кога некој ќе се навикне на некој производител избегнува да менува, (да не е тоа работата?) знаеш навика си е навика. Не сум имал прилика практично да ги истормозам за да имам некои мои лични впечатоци но по она што сум го видел...... баш ме чудиш со твојот коментар.Confused

Поздрав!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2007 во 13:10
Ace mene ne mi smeta ,poveketo jas samo editiram na kompjuter,te go doteruvam finalniot produkt,kamermanite gi gledam deka koga ke treba da odat na snimanje site se fakaat za sony,a iskreno da ti kazam i koga montiram nekako slikata mi e po ostra,po osetliva na svetlina,sto neznaci deka ne e dobra daleku od toa ama veke koga bi biral za parite a ovde im e tuka cenata,duri Canonot e malku poskap bi ja odbral Sony,i iskreno da ti kazam koga kupuvav novi kameri se zeznav bidejki slusav luge demek canon e top i taka ntaka
Wink

www.blissvp.com
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2007 во 13:16
Затко е кај нас можда за чудо ама Канон-от е поефтин и тоа бајаги од Сони. Додуша мојата споредба се однесува за XH A1 i Z1.Smile
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,217 секунди.