|
МИЛЕНИУМСКИОТ КРСТ |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | ||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 21.Март.2007 во 11:29 |
|
Милениумскиот крст се наоѓа на врвот на планината Водно непосредно над градот Скопје Изграден е во 2002 год. Со 66 м ова е највисокиот објект во Македонија. Почнаа да го градат со задоцнување од две години, под изговор дека недостасуваат пари за неговата изградбе. Колку што се сеќавам, недовршен експресно беше пуштен во употреба пред парламентарните избориКакво мислење имате за него? Дали беше потребо на се гради во баш ТОА време? Претпоставката на ова тврдење е: „верските симболи
на другите религии на која не припаѓаш те иритираат и предизвикуваат
нетрпеливост кон нив“. 2. Скопје со крстот над него личи на гроб |
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Крстот треба да остане таму кај што е и да се одржува.
Во време на депресија на македонските држава, народ и на вера, претставува моќен симбол во насока на зачувување на нашето. Денот кога ќе падне крстот ќе бидеме блиску до комплетното исчезнување на македонците. Копилето Ивица Антевски би сакал да биде распнато на истиот тој крст заради текстот во весник во кој што плукаше по него. Кој идиот и со кое образложение му даде на обичен дебил, пардон... „блогер“ да се пењави по колумни во дневен весник? |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па воглавно на повеќето блогови може да се прочита дека, или мислат дека крстот е маркетиншка политичка кампања, или дека е за инает поставен колку да се покажеме доминантни, декмек сме означиле Скопје чие е
Колку на Вас ви пречи или не ви пречи? Колку и дали им пречи на муслиманите? |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mene nemi prechi,...ama,ako mu pomaga na narodot da ja "zaboravi"bedata vo koja shto zivee neka mu bide,...toa mu doaga kako,...nekoj ushte dodeka e ziv ,...si obezbedil se shto mu treba ,...za "posle",....
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Празниот крст е вистинскио симбол на хрстијанството!
Т.е. Христос веќе не е таму... Затоа тој не е симбол на смртта, туку на надежта, на воскресението... Како таков, тој не само што влева надеж, ако човек вистински го разбира, туку не би требало да му пречи на никого... Мене не и пречат ни минарињата, ми пречи само кога им го „силуваат“ слухот на сите во близина... |
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Voopshte nitu mene ne me iritiraat verski simbol
|
||
|
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не ми е целта да бидам мрчатор,
али што фајде имаме од тоа што стои на врв планина? |
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa nekoj sakal da napravi mileniumski krst i napravil...nitu mi prechi nitu me voodushevuva
|
||
|
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
некогаш ве мачело дали е двосмислено?
почна да се гради кога во Македонија односите беа затегнати!!! И на верска и на национална основа.... |
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bas e prekrasen a i Makedonija sekogas bila pravoslavna zemja i takva da ostane so Bozja pomosh,i neka se znaes deka e pravoslavna.
|
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тоа ми беше и суштината
дали со крстот ние МАРКИРАВМЕ нешто дека е наше, православни и точка? |
||
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
taka e strvarno , bas prekrasen e samo da se odrzuva i e preubav.Eve jas ziveam na Vodno i bas mi e merak koga go gledam od dvor , vistinski simbol na pravoslavnite a inece za toa koga e graden pa stoo znam sto da kazam moze i ne e od verska , nacionalna strana gledano... |
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
neli SeXY, ami pomilo ti e da go gledas krstot otkolku dzamiite i mesecinite so zvezdite, ednostavo makedonija e pravoslavna, i takva treba da bide predcite ne ja promenile verata 5 veka, i sea mene da mi smeta krstot, ic ne mi e gajle za muslimanite ako sakat mesecini i zvezdi si ja imaat albanija i arabija...a za onie sto sakat sozivot si imaat dzamii i neka ne se pletkat demk gi bocka vo oci.
|
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
на православните, абе ајде ?
на ХРИСТИЈАНИТЕ што да не се повластени православните на ексклузивноста на симболот? |
||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |