|
Svadbarski fotografi |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 19.Март.2007 во 01:45 |
Chovek ne znae dali se se pukne od smea ili od plachenje...tragedijata e deka seto onoa sto ke go vidite e VISTINITO!
http://www.videobycarol.com/Home_Page/MissionNotImpossible.html Изменето од bobicar1 - 19.Март.2007 во 09:24 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahahhahahhahhah
so da ti kazam zoki ,,,,,,, takvi ste hahahahhahah |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zatko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Odlicno sto si go postiral ova,vakvite ne treba da se sudat tuku odma na besilka,dali mozete da gi zamislite madozencite koga go videle ova,a da ne zboruvam kako e oblecena fotografkata bez nikakov respekt.
http://blissvp.com |
|
www.blissvp.com
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako sto rekov, tragedijata e sto ova e vistina...
Ne ednas sum moral da rabotam so takanarecheni "profesionalci", "dokumentarni fotografi"...so "originalen pristap" koi mrazat "poziranje" i ljubat da go zabelezhat "momentot kakov sto e"...i shtrakaat kako ulavi po 1000-2000 fotografii po svadba i se gordeat so toa...pa uste koga ke ti dojdat vo tandem kako sto mozhes da vidish na videoto (demek dvajca se podobro od eden), da ti se plache...chesto ke im recham "kako ne dojdovte desetmina, a ne dvajca, ke bese uste podobro"...tragedii. Ova se lugje koi pretendiraat deka se profesionalni fotografi, rabotat za mizerni pari, ja unistuvaat svadbata, proizveduvaat nikakvi fotografii, gi razocharuvaat nevestite, go unistuvaat renometo na profesijata i pravat nepopravliva shteta na SITE! Po nekolku sezoni si gi sobiraat partalite, ischeznuvaat, no zad sebe ostavaat PUSTOSH! Ke se prashate zosto se javuvaat vakvi karakteri? Ima nekolku faktori od koi dva se najvazhni. Prviot e sto sekoj koj ke kupi kamera misli deka e fotograf, a vtoriot e nerazumnosta na nevestite i nivniot nezasiten apetit za baranje i dogovaranje na NAJNISKA mozhna cena za zabelezhuvanje na NAJVAZHNIOT den od nivniot zivot. |
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Затко многу си суров, па ти одма да ги бесиш. Зоки ќе го коментирам последниов пасус. Мислам дека од ова што го кажа, да така е, но мислам дека повеќе е во прашање вториов дел
*a vtoriot e nerazumnosta na nevestite i nivniot nezasiten apetit za baranje i dogovaranje na NAJNISKA mozhna cena za zabelezhuvanje na NAJVAZHNIOT den od nivniot zivot*
кога ќе почнат да се ценкаат и да гњават, човек што е со помало трпение (и да е одлчен фотограф) може да го нанервираат, па да фати и само да ги исштрака.
Знам случаевеи каде што професионалци замолени од нивни колеги да превземат работа, а откако ќе ја завршат работата како што треба, кога ќе дојде време за наплата да им е скапо (мислам на младоженците) 50 евра за да ги добијат фотографиите на ЦД со фул резолуција.
А што ќе кажете за тоа?
|
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво! Пак јас. Ги прегледував повторно материјаливе што им се закачени за презентација. Приметив драстична разлика во квалитетот помеѓу видео записите и фотографиите. Со фотографииве можам да кажам дека се тука негде со нашиов пазар (мислам општо) не ни бегаат ич, но во однос на видео записите мислам дека се далеку понапред барем во однос на оние кои ги имам гледано кај нас и тоа во 95% од сучаевите. Чудна работа но имам впечаток како да се работи за две сосема различни екипи, продукции.... незнам како да ги наречам.
Ако сте го погледале видео делот баш ме интересира вашето мислење, ако не сте го погледале ѕирнете го па кажете ги вашите впечатоци.
Поздрав!
|
|
zatko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ace kako surov pa ti ne si svesen,mislam Zoran go ima toa doziveano,ke mu kupi tato aparat i toa eden od podobrite i toj misli deka stanal fotograf i da gi vidis kako se odnesuvaat nebare se spilberk ilukas zaedno more ne besilka za takvi zivi vi ogan ni ja stramat profesijata,neznam za drug ama nesto so godini ke gradis a nekoe razmazeno tatini detiste da ti ja zaebe rabotata e ne odi taka
http://blissvp.com |
|
www.blissvp.com
|
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Затко друже, мислам дека не е проблемот тоа што се размазани, туку тоа што неможат да понудат квалитет. Тоа порано или подоцна се открива но проблемот е поголем за оние кои што ги најмиле. Е кога ќе се изгорат џабе више свадба неможат да повторат. (освен ако не се премажуваат или преженуваат) |
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OSTAJ SE, KAJ NAS IMA LUGE STO IM GI PUSTAAT PRVITE SVADBI NA VTORITE ZENI ZA DA IM POKAZAT KAKO BI TREBALO DA SE OBLECAT I KAKO DA SNIMAAT I SLIKAAT FOTOGRAFITE :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
SUM BIL SVEDOK I NA TAKVI RABOTI , A I NA SLICNI KAKDE STO JA PUSTA EDNATA SNIMKA OD PRVATA SVADBA , ZA DA MU DOKAZE NA MAZOT DEKA OVAA SNIMKA E PODOBRA OD ONAA KOGA PRV PAT SE MAZELA |
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
moz pos
Сениор Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prasanje :)
kako se formira cena? Dali za nekoja niska cena (za koja ste se soglasile) bi fotografirale pod nekoj vas kvalitet samo kolku da ja imate rabotata, ili kje gi posluzite so vasata kreativnost zatoa sto sakate se' sto kje prizleze kako vas produkt da bide TOP? I vo toj slucaj sekako ste odgovorni za vasiot produkt i sekako stoi vaseto ime... E sega zarem mislite deka site ne mnogu kvalitetni produkti se max... Jas mislam deka lugjeto si dobile toa sto si zasluzile (kolku pari tolku muzika) 1. stilot na fotografot ...sigurno fotografot izgledal(bil oblecen) taka i koga naracuvale mladozencite..i nesomnneno bile zadovolni od nekoja predhodna rabota sto ja imal zavrseno...Taka da "mozebi" izlezeni se fini fotografii 2.videografot... po se mi izgleda deka ne se od ista produkcija , od isti tim fotografot i videografot....toa zasluga na mladozencite ..SEKAKO tie go napravile takviot izbor (bez da znaaat, poradi nivnoto "iskustvo" vo svadbi, deka mora vo takvata situacija da ima timska rabota ) P.S. Ova mi izgleda kako da gledam vesti....tie od MTV so kamera gi fakjaat vo kadar fotografite od dnevnite vesnici :))) Pozdrav |
|
Spirt
Нов член Регистриран: 30.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
моз пос и јас мислам дека тимов не е од иста продукција. Т.е. дека се два тима од кои едниот (по мое мнение )многу добро си ја врши работата. Мислам на видео делот. Чекам да видам што ќе кажат/мислат и другите. (нека не ве мрзи ѕирнете ги видео презентациите)
моз пос, луќево снимаат со повеќе камери, најмалце две, а во монтажа веројатно ги тргаат деловите каде што им влегуваат во кадар, така да ова што е оставено на убрзанава снимка да се гледаат фотографите мислам дека е намерно. Изменето од Александар_А - 19.Март.2007 во 14:34 |
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.metacafe.com/watch/479901/russian_wedding_catfight/ E OVDE IMATE DOOOOOOOOOOOOOOOOBRO SVADBARSKO VIDEO
Изменето од bobicar1 - 19.Март.2007 во 22:52 |
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе Јане јас реков си ставил стварно некој добар линк а ти се зафкаваш. |
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |