|
Совршенство |
Внеси реплика | страница <1 678910 32> |
Автор | ||
Cvekence
Сениор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2509 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
inace samo da dopisam sea so mi rece edna tipka...deka nema niso sovrseno na planetava a i da ima nie lugeto sme za nigde i odma maana ke mu najdememene ova mi e mnogu tocno i vistinito...alal da i e
|
||
respect my authoritaaa
|
||
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
у право и за овоа.луѓето се чудна раса
|
||
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
||
Bufce
Група Регистриран: 12.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kako be nepostoi sovrsenstvo! se funkcionira sovrseno samo mozoite na lugeto po nekogas ja opleskuvaat!
|
||
put crepe bows round the white necks of the public doves...
|
||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
светот е совршен...луѓето не се...
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
svetot ne e sovrsen
lugjeto ne se no mnogumina si se sovrseni sami za sebe ako se realni ili ako voopsto ne se realni sovrsenstvo neznaci nedostizno dovolno e vo momentot da si zadovolen togas si sovsren so pa mora nebesno kriteriumi da postojat |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
chuchuliga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
по мене тоа Е показател дека светот
Е совршен
тој Е и не се прашува ништо...
а човекот е оној кој ги прави сите компликации...
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zal?
nema vrska sovrsen covek e mrtov covek nesmeta nikomu |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
chuchuliga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
друго,
прашање е што значи да бидеш задоволен?
да си најаден, напоен и си пред дремнување?
да си полн со пари после некоја добра зделка?
да ти е полна душата поради тоа што сонцето на крајот од денот ги облева зелените полиња и им дава златна патина?
или поради некоја прекрасна мелодија, можеби хармонија?
Кое задоволство?
и кое задоволство не прави совршени?
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
KAKVO E TOA PRASANJE? PA SEKOJ SI E ZADOVOLEN SO SVOITE ZELBI I ZAHTEVI I AKO MU E HEJ TOJ ZA SEBE SI E SOVRSEN NEMA TUKA GOLEMA DIJALEKTIKA OVA E PROSTO KO PASULJ VIKAT NEKOGASNI BRAKJA |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da be
ako se razbudis i kazes DOBRO UTRO SONCE SREKJEN SUM STO SUM I DENES NA OVA PLANETA znaci vcera si bil sovrsen |
||
|
||
chuchuliga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има разлика меѓу тоа што се желби, а што потреби. Има разлика што е задоволство, а што исполнетост.
има разлика што е тоа да бидат нагоните задоволени (глад, жед, секс) од една страна и мечтите за животот од друга.
познавам многу кои се имаат себе си за совршени, но тие се многу далеку од тоа...и прашање е што тие (или ние) подразбираме под тоа.
никој на светов не може СЕКОЕ утре да биде светол и позитивно да делува на околината. тоа не е во природата на нештата. еден ден е сончев, еден е облачен...прашање е дали и како може да се владее со тоа...
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
voopsto ne e bitno kolku nivnoto sovsrenstvo e daleku od kvoite kriteriumi bitno e kolku nivno sovrsenstvo e blisku do nivnite kriteriumi (za sovsrenstvo) Изменето од anakin - 09.Март.2007 во 01:41 |
||
|
||
chuchuliga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е тука не се сложуваме. многу е просто:
може некој да е криминалец, па да се има за совршен.
може некој да е митоман (да лаже, нели) и да се има за совршен.
може да биде некој кој нема еден пријател или соработник, бидејки е неподнослив за комуникација или сораборка (егоцентрик, арогантен, надмен, без емпатија, без уво за друг) и да се има за совршен.
Многу од диктаторите во историјата на човештвото се имале за „од Бога дадени“....
Така да, не ти држи ова баш....
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hahahhahahha
joj prosto e sekoj si ima svoj kriterium za toa a toa e toa sl*gala se ti ili ne diktator si e za sebesi sovsres i e srekjen i toa e negovo pravo koj dava za pravo da postavi kriteriumi zaa sovrsenstvo nikoj edino pravo ima sam na sebesi toa e fakt toa e toa i drugo e samo estetsko polemiziranje |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 678910 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |