|
Бугари во Македонија |
Внеси реплика | страница <1 23456 29> |
Автор | |||
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Испратена: 23.Февруари.2007 во 08:10 | ||
не бе Буги не е това проблема. В БГ почт всеки има рода от всякъде. Ми как да го наречеш тоз човек? Трако-мизо-маке-незнамсикакъвоще произход Речи му българин пък ако искаш уточнявай от къде точно са му прадедите |
|||
tanas
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 59 |
Испратена: 23.Февруари.2007 во 09:14 | ||
Boogie а ти много май се интересуваш от българска история и етнос. Това е похвално. Всеки трябва да знае от каде е дошъл. Не мога да разбера само защо този форум е изключително насочен против България. Какво толкова сме ви направили. Аз мисля че от както сте независима държава само ви помагаме. А в Македония някои хора се занимават само с това как да плюят по България. От къде толкова омраза? Прави впечатление че са точно определени хора, в никакъв случай не е масово явление. Напротив повечето македонците са много приятелски настроени и добронамерени.
Каква е тая прослойка от няколкостотин човека дето хич не обича България не мога да разбера. А може би трябва да питам в Белград.
На сърбите никога не им е харесвало че населението в Македония има определено българско етническо самосъзнание и доста успешно по време на комунизма успя да промие доста мозъци в Македония. Явно влиянието и още е доста силно спрямо определени хора!
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Испратена: 23.Февруари.2007 во 11:56 | ||
Ајде ајде немој да плачеш ке помислам дека за се што се случува лошо во Бугарија ке почнете Белград и Скопје да го кривите.Незнам зошто ви е криво што има Македонци,посоиме сме постоеле ова не е само во последните 1000 год. туку многу повеке
|
|||
tanas
Испратена: 23.Февруари.2007 во 12:15 | ||
Сърбия май ти е по симпатична. Няма лошо. Ама добре че не всички македонци мислят като теб!
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Испратена: 23.Февруари.2007 во 12:18 | ||
Мене колку Србија ми е симпатична толку изгледа на тебе Турција и Татарстан ти е симпатичен ама како што напиша нема ништо лошо тука среќа што сите Бугари не се како тебе
|
|||
tanas
Испратена: 23.Февруари.2007 во 12:25 | ||
Сите како тебе са маскари! И некой да отиде в музея да обърне битолската плоча наобратно да може да се чете , че сега сте я завъртели с надолу главата. Да не би някой праворен македонец да се усъмни в сръбската версия на македонската история! |
|||
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Испратена: 23.Февруари.2007 во 12:27 | ||
ее към турция и към татарстам отношението ми е съвсем динстинктивно евидентно е дека немой да компарираш |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Испратена: 23.Февруари.2007 во 12:28 | ||
Пак ке објаснуваш со свои зборови верзии за Македонската историја.Абе историјата Македонска е на Македонскиот народ и држава исто како што вашата историја е Бугарска а не Македонска
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Испратена: 23.Февруари.2007 во 12:29 | ||
Тоа беше моја компарација колку ги сакам Србите сега мислам дека е појасно Благодарам |
|||
tanas
Испратена: 23.Февруари.2007 во 12:34 | ||
Народ дето пише в документите за български пасоши че ДЯДО МИ Е БЪЛГАРИН БАЩА МИ Е БЪЛГАРИН И АЗ СЪМ БЪЛГАРИН ми се струва че има само една версия за историята. Ти ще напишеш ли такова нещо някога , и ако не защо другите пишат- те по малко македонци ли са от тебе?
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Испратена: 23.Февруари.2007 во 12:40 | ||
Па ти самиот напиша дека се Бугари сега каква врска имаат со Македонци |
|||
tanas
Испратена: 23.Февруари.2007 во 12:43 | ||
Е ми те повечето дето го пишат са родени в Скопие Битоля Охрид и т.н се градове от Македония
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Испратена: 23.Февруари.2007 во 12:56 | ||
И ако се родени и у Њу Јорк пак ке бидат Бугари нели исто како што има и Македонци кои се родени во Њу Јорк,Софија,Белград
|
|||
tanas
Испратена: 23.Февруари.2007 во 13:03 | ||
Е даже един от тях стана министър председател на Македония- Любчо Георгиевски, а един бивш президент на Македония пък се оказа че се отрекъл овреме от българското си потекло. Е щом най - важните ви хора са Българи какви са останлите в Македония.
Тя май и Доста Димовска ще се окаже българка!
|
|||
Внеси реплика | страница <1 23456 29> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |