|
Духовното пред материјалното ДА или НЕ |
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mir vo sebe si e mir vo sebe
toa neznaci deka taka smirena nemozes da mirisash po chanel 5 Изменето од anakin - 19.Февруари.2007 во 01:14 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да,
ама ако го немам шанел 5 нема да побудалам по него нема да ми недостасува наместо да се трескам од земја за да го добијам |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nitu da se treskas pa nitu na sipka da igras |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ке го сватам тоа со играњето на шипка како шега
се надевам дека тоа и Е |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne bre sega
ozbilno mislev ne se isplakja za nesto sto posakuvas da igras na sipka radi toa abe mrtov ozbilen bev |
|
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
има и други начини да дојдеш до тоа што го сакаш
НА ПРИМЕР ДА СЕ ФАТИШ ЗА РАБОТА и поштено да си го купиш шанел 5 а ако е купен со играње на шипка, налет и парфем и СЕ |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e gledas kako se razbravme
nalet a zamisli nekoj pisuval igranje na sipka e hobi pa na nekoja em chanel 5 em kjef od hobito |
|
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако ова е за мојот пост на таа тема
тоа беше шега ама кој како сватил а ако нема врска со тоа ....сори |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne znam civ e
ne vodam beleski no mi se dopadna pomisla hobi na sipka hahahhahahhahahaha i so ni bese muabetov? |
|
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Материјалното пред духовното?
Ап. Павле ќе каже, „ја открив тајната, да бидам задоволен и во многу и во малку“... Се разбира тајната е токму во духовното, кое како привлечен магнет ги разбиструва сите наши вистински потреби, кои не се потреби по шанел 5, туку многу повеќе по љубов, по нишка кон Творецот, по смирение на страстите, и мир во душата. Многу повеќе копнеам да ги достигнам овие духовни вредности, отколку телесните, кои никого досега не му дал мир и среќа. |
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
потреба од материјално задоволство барем кај повеќето луге од мојот круг беше очигледна за време на средно и малку потоа, сакаа сите да носат марка, а
тој/таа што неможеше да си дозволи беше игнорирана како помалку вредна некои сеуште останаа алчни и опседнати со дизел, фард,и енерџи, ама повеќето мутираа во нормални луѓе поентата ми е дека средното школо знае малку да ги измести вредностите Изменето од ACELERA - 19.Февруари.2007 во 10:57 |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo deneshniot svet lugjeto koi poveke preferiiraat duhovnost od materijalnost redovno se nesfateni od okolinata...
|
|
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не во денешниот свет, туку во секое време биле несфатени...
Ама менува тоа нешто? МИслам дека не, бидејќи тие ја пронашле тајната на задоволно постоење... Баш супер што те има пак белег... |
|
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
духовно увек било и ќе остане пред материјалното.внатрешната среќа е многу побитна од сите материјални задоволства.спиритуалната сатисфакција ја крева душата на повисоко рамниште,кога си исполнет духовно се чуствуваш како да си најбогатио човек(добро де, мош не како бил гејтс..али)
|
|
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |