|
Тетоважата како доживотен белег!! |
Внеси реплика | страница <1 910111213 17> |
Автор | |
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
на форумот имаш апаратче и тука го пренесуваш линкот
|
|
Vlad
Група Регистриран: 18.Јануари.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 63 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Тетоважите не и се потчинуваат на модата, тие се доживотни!“.
Neznaes kolku ne si vo pravo. Si bese ednas eden Tribal na mojata desna raka, ama veke go nema, sega e vo kolekcijata na edna doktorka od plasticna hirurgija vo Drzavna Bolnica. E, luznite se FOREVER. Изменето од Vlad - 15.Февруари.2007 во 10:17 |
|
DEO-OPTIMO-MAXIMO-MACEDONIAN
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лоша тетоважа и лош мајстор па си ја извадил,,,, Тоа ти е тетоважа ако ставиш треба да е кај правиот мајстор и секако да има значење за тебе лично
Кога добро ќе се направи и добро ке се сочува нема да сакаш никогаш да ја извадиш!!!!
Ова од искуство лично ти го кажувам
|
|
Vlad
Група Регистриран: 18.Јануари.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 63 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne ja izvadiv deka ne mi se dopagase. Morase da se izvadi zatoa sto organizmot ne ja prifati bojata, i se stvori karcinom. Megudrugoto imam uste 2 tetovazi od istiot majstor, a deckoto se Vika Vojkan, ili mozebi e popoznat kako Oki vo Skopje i vazi za eden od najdobrite vo taa profesija. Sakav samo da ti kazam deka ne se site tetovazi dozivotni. Po toa sto mi go kazaa vo Drzavna Bolnica ,sansite organizmot da ne ja prifati bojata se okolu 5%. |
|
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ова прв пат го слушам,не дека не се согласувам но и нашиве лекари се малку за нигде.Не дека го бранам Оки иако го познавам добро но сепак тетовирањето во Македонија е многу ново и комуњариве доктори кои до вчера видувале само тетоважи од видот на ЈНА немаат поима од боите и колку проценти има шанси организмот да ја прифати или одбие бојата.
Пријателе не секогаш треба да се оди под нож си требал прво да се консултираш со Оки или некој човек што подолго се занимава со оваа работа и добро му се познати овие работи околу боите |
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па јас добро му кажав Можел на крај краева и прекривка да направи....
|
|
Vlad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas imam uste 2 tetovazi od Oki,i nemoj da me svatis pogresno , ne go obvinuvam, zatoa sto ne e negova greska.Ednostavno se slucuva.Ne mnogu cesto, ama sepak se slucuva. A za noz,morase da se odi pod noz, zatoa sto karcinomot pocna da se siri, i ako ne se otsrani , moze da prerasne vo melanoma od koja se umira. |
|
|
|
Vlad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kakva medicina? Neznam za koja medicina zboruvas? Zarem Zdravstveniot sistem vo Mk, moze da se narece medicina.Od 4 doktori sto me pregladaa, 3 nemaa oformeno diagnoza, i mi rekoa da cekam, da vidat kako ke se razviva carcinomot. Ako ne umram, ke bidam ok. Koga me operiraa ,procesot na operacija poveke licese na kolenje svinja otkolku na operacija. Anestezija strogo lokalna, i inekcijata dali bese bajata, dali ne mi ja stavija dobro, ne rabotese ic. Go vidov gospod vo gaki. Zbudalev od bolka. Koncite so koi me sieeja, treba sami da se raspadnat za 10 dena, a moite bea nekoja 6 klasa (zasto nemam rodnini i prijateli na pozicija, a i nemav pari da podmackam za da odi polesno opreracijata) ne se raspadnaa celosno ni posle 2 meseci. Me sutnaa od bolnica istiot den, iako trebase da lezam uste 2 dena. Za ponataka ic ne treba da pravam muabet. Odev na kontrola i skapuvav vo hodnicite na drzavna. Ke dojdev saat vreme pred da otvorat, ke dobiev broj 2 ili 3 a ke dojdev na red posle 5-6 saati. Milion luge vleguvaa preku red. Vo Makedonija, M nema od medicina. |
|
|
|
STRUMF
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 07.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a dali imas nekoja slika od tetovazata sto ja imase i pusti ja ako ne ti e tesko. A moze da gi vidime i drugite. Drugo koga se tetovirase na zabolenoto mesto i koi ti bea simtomite . koga se operirase (period od tetoviranje do operiranje).
|
|
strumf
|
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
вратете се на темата ова не е за тука
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе штрумф завршил типов работа тоа е тоа сега што па и ти кога,каде,како и какво ајде дај некоја от тие сличињата твои пушти да заебеме монотонија |
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тешко сличиња од него Него јас не сум у монотоно расположеније штотуку ја смислив коооооооонечно тетоважата ај комет плис или дајте некои змејчиња на др темаИзменето од SeXY - 17.Февруари.2007 во 23:07 |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еееее имам ја поубави
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |