IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Духовното пред материјалното  ДА или НЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Духовното пред материјалното ДА или НЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 8>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 01:13
mir vo sebe si e mir vo sebe
toa neznaci deka taka smirena nemozes da mirisash po chanel 5

Изменето од anakin - 19.Февруари.2007 во 01:14
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 01:23
да,
ама ако го немам шанел 5 нема да побудалам по него
нема да ми недостасува
наместо да се трескам од земја за да го добијамBig%20smile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 01:27
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

да,
ама ако го немам шанел 5 нема да побудалам по него
нема да ми недостасува
наместо да се трескам од земја за да го добијамBig%20smile

ClapClapClap
nitu da se treskas
pa nitu na sipka da igras ClapClapClap

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 01:29
ке го сватам тоа со играњето на шипка како шегаBig%20smile
се надевам дека тоа и ЕSmile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 01:30
ne bre sega
ozbilno mislev
ne se isplakja za nesto sto posakuvas da igras na sipka radi toa
abe mrtov ozbilen bev

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 01:32
има и други начини да дојдеш до тоа што го сакаш
НА ПРИМЕР ДА СЕ ФАТИШ ЗА РАБОТА
и поштено да си го купиш шанел 5
а ако е купен со играње на шипка, налет и парфем и СЕBig%20smile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 01:34
e gledas kako se razbravme
nalet
a zamisli nekoj pisuval igranje na sipka e hobi
pa na nekoja em chanel 5 em kjef od hobito

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 01:37
ако ова е за мојот пост на таа тема
тоа беше шега
ама кој како сватилWink
а ако нема врска со тоа ....сориTongue
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 02:01
ne znam civ e
ne vodam beleski
no mi se dopadna pomisla hobi na sipka
hahahhahahhahahaha
i so ni bese muabetov?

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 09:28
Материјалното пред духовното?

Ап. Павле ќе каже, „ја открив тајната, да бидам задоволен и во многу и во малку“... Се разбира тајната е токму во духовното, кое како привлечен магнет ги разбиструва сите наши вистински потреби, кои не се потреби по шанел 5, туку многу повеќе по љубов, по нишка кон Творецот, по смирение на страстите, и мир во душата.

Многу повеќе копнеам да ги достигнам овие духовни вредности, отколку телесните, кои никого досега не му дал мир и среќа.
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2007 во 10:57
потреба од материјално задоволство барем кај повеќето луге од мојот круг беше очигледна за време на средно и малку потоа, сакаа сите да носат марка, а
тој/таа што неможеше да си дозволи беше игнорирана како помалку вредна
некои сеуште останаа алчни и опседнати со дизел, фард,и енерџи,
ама повеќето мутираа во нормални луѓе
поентата ми е дека средното школо знае малку да ги измести вредностите

Изменето од ACELERA - 19.Февруари.2007 во 10:57
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2007 во 22:12
Vo deneshniot svet lugjeto koi poveke preferiiraat duhovnost od materijalnost redovno se nesfateni od okolinata...
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2007 во 23:01
Не во денешниот свет, туку во секое време биле несфатени...

Ама менува тоа нешто? МИслам дека не, бидејќи тие ја пронашле тајната на задоволно постоење...

Баш супер што те има пак белег...Big%20smile
Кон врв
angelmk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Декември.2006
Поени: 135
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај angelmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2007 во 04:22
духовно увек било и ќе остане пред материјалното.внатрешната среќа е многу побитна од сите материјални задоволства.спиритуалната сатисфакција ја крева душата на повисоко рамниште,кога си исполнет духовно се чуствуваш како да си најбогатио човек(добро де, мош не како бил гејтс..али)
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,218 секунди.