IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Медиуми
  Активни теми Активни теми RSS - Влијанието на медиумите врз младите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Влијанието на медиумите врз младите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 13>
Автор
Порака
BiG_kIsS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Регистриран: 01.Ноември.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 8373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2007 во 18:52
Точно е Мона Thumbs%20UpBig%20smile
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2007 во 08:04
taka e BiG KisSce Tongue  ela da mi te gushnam Hug Hug Hug

A posto gledam nikoj ne se sprotivstavuva na ona sto go kazav, znaci deka sum vo pravo ( kako i sekogas) Big%20smileBig%20smileBig%20smile
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2007 во 11:33
Да ги следиш сите политички емисии, дневни вести, документарци итн..ќе се наиде на многу контрадикторности, многу негативности, многу табуа, многу расплинување на се и сешто во етер..
Мене лично ми смета помпезноста која ја прикажуваат..
Не е во ред на секој ударнио вести да кажуваат овој вака овој ваму, што чекаат ц ц ц да кажам матер ви лоповска или да дадам аплауз браво работите..Зашто помпезност, зашто негативности?? Ретко гледам некој нешто да пофали, да каже и прикаже награди, донации дела..
Само карање, препуцавање, крадење, негативизам до крај..
Како да не влијае??
Емисии со вулгарна содржина, филмови со грозни убиства, премногу крф мремногу педофилии, премногу силувања..
Не е дека не треба сите да ја видиме објективната страна на земјава..
Сепак не е за сечија психа, да напоменам..

Кон врв
eKarta Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eKarta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2007 во 14:26
влијаниево е премногу големо
не  се трпи веке
некој новинари само гледаат да направат етми кој ни малку не се реални  а се доста интересни па сето тоа влијае на младината

ЈАс искрено не гледам телевизија (премногу ретко и се нервирам на повекето работи)

корисни и релаксирачки програми ми се eurosport,  fashion i dicovery сепак ке се научи нешто нема да гледаш како теле да се смешкаш и да викаш браво како го зафркна или колку е паметен гостинов (додека ти затупавуваш и ти се наметнува мислењето на говорникот, секако сето тоа е несвесно во нашиве мозочиња

Изменето од eKarta - 08.Февруари.2007 во 14:28
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2007 во 14:24
Originally posted by natalija natalija напиша:

Да ги следиш сите политички емисии, дневни вести, документарци итн..ќе се наиде на многу контрадикторности, многу негативности, многу табуа, многу расплинување на се и сешто во етер..
Мене лично ми смета помпезноста која ја прикажуваат..
Не е во ред на секој ударнио вести да кажуваат овој вака овој ваму, што чекаат ц ц ц да кажам матер ви лоповска или да дадам аплауз браво работите..Зашто помпезност, зашто негативности?? Ретко гледам некој нешто да пофали, да каже и прикаже награди, донации дела..
Само карање, препуцавање, крадење, негативизам до крај..
Како да не влијае??
Емисии со вулгарна содржина, филмови со грозни убиства, премногу крф мремногу педофилии, премногу силувања..
Не е дека не треба сите да ја видиме објективната страна на земјава..
Сепак не е за сечија психа, да напоменам..

Интересно би било да се објасни малку повеќе дали овие сериите кои ни ги сервираат, со крв, силувања, педофилии, пукања до бесвест и слично се поскапи или поевтини од, да речеме, хумористичните серии кои се хит низ светот? Мора ли да има хорори и слични работи пред 24:00 часот?
А за ударните вести, како да се тркаат кој ќе најде понегативна вест! Дали со тоа им ги зголемуваат платите или што е работата? Или така се станува уредник? Тоа Чомовски, Латас и компанија треба да ни го кажат!
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2007 во 14:37
Јас мислам дека е трка за медиумска гледаност..Зашто??а која Тв сервира полоши вести таа и ќе биде погледана..
Некако не изманијачија како гледам само се бараат ударни вести...А зашто е тоа така не ми е јасно..Гледам јас барем скроз да се исклучам од тој медиум.. не ме интересира кој кого уапсил па зашто, па да аплаудирам..Кажав помпезност..За тоа, а ваму има милион работи кои и немаат намера да ги средат..Отануваме на она аха еве ќе биде..
За кој да не се изразам вулгарно ме интересира колку педофилијата е застапена..не ли размислуваат дека тоа деца го гледаат??Или не дај боже скренати умови со милион фикс идеи во глава..
Ништо паметно не гледам..А ударни, а бизнис економија, да ги плачеш оние што се трудат леб на државата и зеленчук и овошје да и обезбедат..за месо и живина веќе не ни зборам тоа оддамна изумре кај нас..
Дали ќе гледам, свет ми е гајле кај паднала бомба земјотреси и поплави и ете ти пак негативизам..Леле глобално затоплување отиде се у три лепе..дај да направиме нешто дур не дојде Армагедон..
Не реков дека треба да отупеме не гледајки и не прикажувајки ништо..Ама брате со усул... Дај позитива, кој што паметно направил, кој спасил деца, стрци кој донирал кебе за јаднине во демир Хисар а не дека секој ден умираат се повеќе..И?? Каде позитива тука да видам...
Негативност негативност и само негативност..И од тоа ќе направат таква помпезност па иди свати што е реалното
Кон врв
Александар_А Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Поени: 1271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2007 во 12:47
Originally posted by Mona Liza Mona Liza напиша:

Uste oddamna se mislev dali da ja otvoram ovaa tema ama eve denes resiv Big%20smile

Znaci me interesira vase mislenje dali mislite deka mediumite vlijaat vrz mladite , nivniot nacin na odnesuvanje i vo celina , vrz nivniot zivot?

Dali vlijanieto na mediumite e pozitivno ili negativno ?

Jas bi rekla deka se ona sto go " serviraat" mediumite, mladite na nekoj nacin go prifakaat.
Licno smetam deka miediumite deluvaat poveke nedativno otkolku pozitivno bidejki emituvaat poveke losi, kriminalni raboti otkolku nesto edukativno.

Na ovaa tema ima mnogu da se zboruva , ama bi sakala site vie da se vklucite vo diskusiite pa zaedno ke razgovarame.

Убава тема. Иако не ги прочитав сите коментари (ќе го направам тоа подоцна), мислам дека дефинитивно медиумите многу, а можеби нема да згрешам и ако кажам премногу влијаат на младите но за жал и не само на нив, туки и на постарите и оние кои се веќе оформени како личности.
Мене не ми е јасно како можат се што ќе витат да си го врзат во крпче и да прифаќаат. (не зборам за сите но со повеќето мислам дека е така).
А дополнителен проблем е тоа што ги трујат со се и сешто.
Во глобала мислам дека влијанието е негативно, се сложувам со тебе мона лиза дека повеќе има лоши отколку добри работи. ЗА ЖАЛ.
Кон врв
Александар_А Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Поени: 1271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2007 во 12:55
Originally posted by Mona Liza Mona Liza напиша:

dobro be lugje a oti nikoj nisto ne spomna vo crska so toa deka mediumite preku reklamite deluvaat na toj nacin sto gi pottiknuvaat mladite da kupat na primer cigari i takvi stvari.Osven toa preku filmovite decata se ucat na tepanje, na koristenje oruzje....

Kako sto spomna SeXY ima i pozitivni raboti, epa aj kazite i nekoja pozitivna rabota de LOLLOLLOL

p.s. lele ic ne me biva da se izjasnam kako sto treba.Mnogu sakam da kazam ama ne znam od kaj da pocnam EmbarrassedEmbarrassed Confused

Позитивни работи?????!!!! Денес? Што знам нешто тешко ми текнуваат, порано можеби да, ама сега?!
Бранко Коцкица, нели тоа беше еден од најдобрите детски сериали и образовни програми, но денес за жал изгледа дека нема ни кадар а ни спонзори кои што ќе спонзорираат нешто слично, "ќе фрлаат пари за детски програми а нема мишто да им се врати". Јас мислам дека така размислуваат, ако грешам поправете ме.
Кога сме кај "Коцка коцка коцкица" дали знаете случајно каде би можеле да се најдат тие серии?
Кон врв
marence Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2007 во 14:22
Mnogu gledanje televizija go unistuva seksualniot zivot, za toa vi preporacuvam da si legnete porano nema nisto na televizija

ги намалив буквите

Изменето од Dogi - 20.Април.2007 во 14:46
Кон врв
BiG_kIsS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Регистриран: 01.Ноември.2006
Поени: 8373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2007 во 12:35
Може да биде позитивно... Ако гледате Discovery LOLLOL Има многу интересни работи Big%20smile И поучни Big%20smile

Изменето од BiG_kIsS - 21.Април.2007 во 12:37
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
MaVnaTa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2007
Поени: 165
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MaVnaTa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2007 во 21:41
mediumite pa mediumite,ne prasuvate kakvi sajtovi otvaraat decata na net
Кон врв
black-eyes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2007
Поени: -1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај black-eyes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2007 во 21:43
јас сум за филтер...нон-стоп ние неможеме да светиме врз децата...Shocked
Кон врв
gocefbn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2007
Поени: 270
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocefbn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2007 во 23:30
  - Mediumive (elektronskite mediumi pretezno) i toa kako vlijaat vrz psihata na mladiot cvek ...negativno se razbira,do besvest .
Make love and respect your profession

Кон врв
gocefbn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2007
Поени: 270
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocefbn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2007 во 23:33
Originally posted by MaVnaTa MaVnaTa напиша:

mediumite pa mediumite,ne prasuvate kakvi sajtovi otvaraat decata na net

- Kolku i da ne sakaat da vidat ke zirnat slucajno vo Winamp-ot koga ima instalirano nekoj nekoe mini spotce od onie "zabranetite"vo nekoe 2net caffe.

Изменето од gocefbn - 30.Април.2007 во 23:33
Make love and respect your profession

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.