|
Влијанието на медиумите врз младите |
Внеси реплика | страница <1234 13> |
Автор | |
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Точно е Мона
|
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka e BiG KisSce ela da mi te gushnam
A posto gledam nikoj ne se sprotivstavuva na ona sto go kazav, znaci deka sum vo pravo ( kako i sekogas) |
|
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да ги следиш сите политички емисии, дневни вести, документарци итн..ќе се наиде на многу контрадикторности, многу негативности, многу табуа, многу расплинување на се и сешто во етер..
Мене лично ми смета помпезноста која ја прикажуваат.. Не е во ред на секој ударнио вести да кажуваат овој вака овој ваму, што чекаат ц ц ц да кажам матер ви лоповска или да дадам аплауз браво работите..Зашто помпезност, зашто негативности?? Ретко гледам некој нешто да пофали, да каже и прикаже награди, донации дела.. Само карање, препуцавање, крадење, негативизам до крај.. Како да не влијае?? Емисии со вулгарна содржина, филмови со грозни убиства, премногу крф мремногу педофилии, премногу силувања.. Не е дека не треба сите да ја видиме објективната страна на земјава.. Сепак не е за сечија психа, да напоменам.. |
|
|
|
eKarta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
влијаниево е премногу големо
не се трпи веке некој новинари само гледаат да направат етми кој ни малку не се реални а се доста интересни па сето тоа влијае на младината ЈАс искрено не гледам телевизија (премногу ретко и се нервирам на повекето работи) корисни и релаксирачки програми ми се eurosport, fashion i dicovery сепак ке се научи нешто нема да гледаш како теле да се смешкаш и да викаш браво како го зафркна или колку е паметен гостинов (додека ти затупавуваш и ти се наметнува мислењето на говорникот, секако сето тоа е несвесно во нашиве мозочиња Изменето од eKarta - 08.Февруари.2007 во 14:28 |
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересно би било да се објасни малку повеќе дали овие сериите кои ни ги сервираат, со крв, силувања, педофилии, пукања до бесвест и слично се поскапи или поевтини од, да речеме, хумористичните серии кои се хит низ светот? Мора ли да има хорори и слични работи пред 24:00 часот? А за ударните вести, како да се тркаат кој ќе најде понегативна вест! Дали со тоа им ги зголемуваат платите или што е работата? Или така се станува уредник? Тоа Чомовски, Латас и компанија треба да ни го кажат! |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас мислам дека е трка за медиумска гледаност..Зашто??а која Тв сервира полоши вести таа и ќе биде погледана..
Некако не изманијачија како гледам само се бараат ударни вести...А зашто е тоа така не ми е јасно..Гледам јас барем скроз да се исклучам од тој медиум.. не ме интересира кој кого уапсил па зашто, па да аплаудирам..Кажав помпезност..За тоа, а ваму има милион работи кои и немаат намера да ги средат..Отануваме на она аха еве ќе биде.. За кој да не се изразам вулгарно ме интересира колку педофилијата е застапена..не ли размислуваат дека тоа деца го гледаат??Или не дај боже скренати умови со милион фикс идеи во глава.. Ништо паметно не гледам..А ударни, а бизнис економија, да ги плачеш оние што се трудат леб на државата и зеленчук и овошје да и обезбедат..за месо и живина веќе не ни зборам тоа оддамна изумре кај нас.. Дали ќе гледам, свет ми е гајле кај паднала бомба земјотреси и поплави и ете ти пак негативизам..Леле глобално затоплување отиде се у три лепе..дај да направиме нешто дур не дојде Армагедон.. Не реков дека треба да отупеме не гледајки и не прикажувајки ништо..Ама брате со усул... Дај позитива, кој што паметно направил, кој спасил деца, стрци кој донирал кебе за јаднине во демир Хисар а не дека секој ден умираат се повеќе..И?? Каде позитива тука да видам... Негативност негативност и само негативност..И од тоа ќе направат таква помпезност па иди свати што е реалното |
|
|
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убава тема. Иако не ги прочитав сите коментари (ќе го направам тоа подоцна), мислам дека дефинитивно медиумите многу, а можеби нема да згрешам и ако кажам премногу влијаат на младите но за жал и не само на нив, туки и на постарите и оние кои се веќе оформени како личности.
Мене не ми е јасно како можат се што ќе витат да си го врзат во крпче и да прифаќаат. (не зборам за сите но со повеќето мислам дека е така).
А дополнителен проблем е тоа што ги трујат со се и сешто.
Во глобала мислам дека влијанието е негативно, се сложувам со тебе мона лиза дека повеќе има лоши отколку добри работи. ЗА ЖАЛ.
|
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Позитивни работи?????!!!! Денес? Што знам нешто тешко ми текнуваат, порано можеби да, ама сега?!
Бранко Коцкица, нели тоа беше еден од најдобрите детски сериали и образовни програми, но денес за жал изгледа дека нема ни кадар а ни спонзори кои што ќе спонзорираат нешто слично, "ќе фрлаат пари за детски програми а нема мишто да им се врати". Јас мислам дека така размислуваат, ако грешам поправете ме.
Кога сме кај "Коцка коцка коцкица" дали знаете случајно каде би можеле да се најдат тие серии?
|
|
marence
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu gledanje televizija go unistuva seksualniot zivot, za toa vi preporacuvam da si legnete porano nema nisto na televizija
ги намалив буквите Изменето од Dogi - 20.Април.2007 во 14:46 |
|
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Може да биде позитивно... Ако гледате Discovery Има многу интересни работи И поучни
Изменето од BiG_kIsS - 21.Април.2007 во 12:37 |
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
MaVnaTa
Сениор Регистриран: 18.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mediumite pa mediumite,ne prasuvate kakvi sajtovi otvaraat decata na net
|
|
black-eyes
Сениор Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас сум за филтер...нон-стоп ние неможеме да светиме врз децата...
|
|
gocefbn
Сениор Регистриран: 13.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 270 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- Mediumive (elektronskite mediumi pretezno) i toa kako vlijaat vrz psihata na mladiot cvek ...negativno se razbira,do besvest .
|
|
Make love and respect your profession
|
|
gocefbn
Сениор Регистриран: 13.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 270 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- Kolku i da ne sakaat da vidat ke zirnat slucajno vo Winamp-ot koga ima instalirano nekoj nekoe mini spotce od onie "zabranetite"vo nekoe 2net caffe. Изменето од gocefbn - 30.Април.2007 во 23:33 |
|
Make love and respect your profession
|
|
Внеси реплика | страница <1234 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |