|
Al-Qaeda |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | |
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gledam deka i ti si zamesal Fundamentalizam i Ekstremizam. Vo Makedonija i na balkanot ima verski ekstremizam navistina,no Islamski fundamentalizam nazalost nema.Sum bil sekade vo Makedonija Islamski fundamentalizam nemam videno,a deka ima obidi da se postavi ,eve na primer jas se obiduvam da go postavam nekade.Islamski fundamentalizam znaci Izvoren Islam,ili Islam od koreni,
Islam prema svakanjata na Alahoviot pratenik Muhammed (neka e mir i spas na nego),i apsolutno nikogas ne e povrzan so Islamskiot ekstremizam koj go ima na mnogu mesta,i koj samo mu steti na Islamot.
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-- Islamski fundamentalizam znaci Izvoren Islam,ili Islam od koreni,
Islam prema svakanjata na Alahoviot pratenik Muhammed (neka e mir i spas na nego),i apsolutno nikogas ne e povrzan so Islamskiot ekstremizam koj go ima na mnogu mesta,i koj samo mu steti na Islamot.
Priznavam , vo pravo si , sepak , greskite se covecki , neli? A kako vtoro , nikogas ne mi precelo nitu pak ce mi preci nitu pak prijatelite ce gi odbiram po vera ili nacija , naprotiv . Ziveam vo multinacionalna i multiverska sredina i se gordeam so toa samo poradi toa sto za mene takviot nacin na ziveenje ( medjusebno pocituvanje i razbiranje ) e golemo bogatstvo . Sekogas ce bidam cenet i pocituvan za onolku kolku ce cenam i pocituvam , neli? Pozdrav i sekoe dobro
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prijatele ke bides cenet onolku kolku ke zasluzes normalno.So ogranicen mozok nikogas nemozes da steknes dobar ugled megu nekogo. I verojatno sam si iskusel bez razlika sto si makedonec,i kaj albancite ili bilo koi drugi ke bides cenet ako vistinski pokazes deka imas pravo dostoinstvo. Muabetov ni bese kaj Islamskiot ekstremizam i bas me interesira sto mislenje imase ti okolu toa prasanje? |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kalife sk malku lazes pomalku neli ti si toj sto tvrdese deka nemoze nikoj da bide cenet i sakan ako nestane musliman se drugo e samo reda radi ne e vazen covekot tuku negovata vera |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Anakine ne ti e prvpat da mi go iskrivuvas ona sto sum go rekol Celo vreme mislev deka toa go praves radi sto ne me svakas dovolno, no vo posledno duri i sumljam deka go praves toa nemerno.Jas jasno ti rekov: Brat moze da mi bide samo musliman,i toa dokazan
musliman so kompletni moralni kvaliteti.
A za prijatel rekov moze da mi bide i hristijanin i evrein i sekoj koj
smetam deka ako nema vera togas ima vistinska covecnost vosebe.
Zasto e ova vaka? Zatoa sto jas smetam covek koj sto se plasi od Boga
se plasi i mene da me izdade,ukrade ili izmame,a ova mi se dokazalo i
vo praksa. Hristijani imam prijateli i gi sakam kako takvi.
Diskutantot prethodno pokaza visok moral i dostoinstvo,zatoa i
prijatelski sonego razgovarav.Ako ti anakine primer imas zelba za
prijatelstvo somene ,veruvaj mi i jas isto.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne be kalife
mesas raboti i toa nemozam da sfatam mesas ljubov prijatelstvo bratstvo zivot i vrski so vera samo toa mi smeta kaj tebe brat? znaes kako e ubavo da imas brakja na site strani so razlicni sopstveni veri koi ne si gi nametnuvate zatoa sto verata voosto ama voopsto ne go pravi covek covek a najmalku verata da go pravi brat e sega doagjame do poentata mislejki deka samo so tvoja vera se tvoi brakja izleguva deka drugite se se ,,samo sto se nebrakja i taka postoi direkten konfrontizam brakja protiv nebrakja i sekako se prijateli no brakja si se brakja i so? zatoa sto imas pogresna pretstava deka samo musliman moze da ja razbere tvojata dusha polna so vera i dobrina no ne e taka ,,,,taka so sila proizveduvas nebrakja( ne rekov neprijateli) rekov nebrakja i togas delce vo zivotot ti e ogranicen vo start znaes koj ti e nebrat pozdrav kalife jas nemam precka verska mozes vo start da bides brat ako treba da bides se razbira Изменето од anakin - 10.Февруари.2007 во 16:31 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Anakine jas tvrdam deka verata go pravi coveka.Barem mene me napravi. Mnogu raboti pravam samo radi verata.
Sto podrazbiras ti pod brat? Jas po majka braka nemam,no po vera stotici. Za mene bi napravele see sto moze da se napravi i za niv bi
napravel see sto moze da se napravi.Ne veruvam deka hristijanski
braka po majka moze da se sakaat kako jas so moite braka po vera.
Ako nekoj hristijanin me saka i e dobar somene,jas i ke go sakam
i ke bidam dobar poveke sonego.
Ne zemam vo start koj nemoze da mi bide brat,nego toa veke od
praksa go imam videno i spored toa sudam.
Se razbravme?
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne
no nema vrska Ne veruvam deka hristijanski
braka po majka moze da se sakaat kako jas so moite braka po vera.tuka nemozam da ti pomognam dogma? verska zatruenost? kje kazes od iskustvo a si se zaprasal dali vo tvoeto iskustvo i sam ne si pomalku vinoven za takvo iskustvo stom stapuvas so ubeduvanja i predrasudi i dogmi nema golemo fajde i se kje si ostane isto kje bideme brakja i nebrakja znaev seka religiite se neadekvatni se mesat tamu kade sto voopsto ne im e mestoto izleguvat nadvor i od srceto kukjata naselbata gradot zemjata mesto da si ostane na svoeto mesto vo mislata VERATA ( religijata) VOOPSTO NE GO PRAVI COVEKOT COVEK |
|
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gledam nemozeme da se slozeme so edno anakine. Jas tvrdam a toe e dokazano so vekovi deka verite se najgolemi uciteli na moralot na covekot.Vo Islamot se opfateni site granki od coveckiot zivot,i vladeenjeto
spored nalaganjata na Islamot vodat kon siguren uspeh na ovoj i idniot svet. Jas kako sledbenik na Pejgamberot Muhammed s.a.v.s imam
mnogu visoki kriteriumi koga go vrednuvam nekogo.
Za prijatel moze da mi bide sekoj koj ke pokaze malku volja za toa,
no da mi bide nekoj brat,ne treba samo da veruva vo Allah ,da klanja itn.. Brat moze da mi bide onoj koj koga ke me sretne me pozdravuva,
koga ke imam radost doaga da ja deli so mene,koga me pogoduva nesreka mi izrazuva socustvo,koga imam problem ne se smiruva dodeka mi go resi,koga sum bolen me posetuva itn.itn...
Covek so vakvi svojstva celosno go prifakam za brat i fala mu na
svevisniot imam takvi mnogu.
Toa sto ti misles deka sam sum vinoven sto taka izbiram ke go prifatam deka e tocno. Ne odam da baram braka po kafani ili diska.
Jas znam kade moze da se najdat braka, i dosega veruvaj mi ne gresam.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a kaj bi me nasol mene?
kalife brate moj |
|
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Anakine znaci se rese da mi bides brat? A....Gi zapaze moite kriteriumi?
te precekuvam so siroko otvoreni race
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne kalife
tvoite kriteriumi za mene ne se kriteriumi imas ti dovolno kriteriumi i bez tocno definirana vera taa veruvaj deka za brat ne e potrebna Изменето од anakin - 13.Февруари.2007 во 21:24 |
|
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ok brat kazi sto mozam da storam zatebe sega ? |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da SI VetiME SAKAM
1. prvo zapoznaznavas covek brate i ako go sakakas posle prasaj koja e vera 2. sto i da ti ODGOVORI neka nevlijae na tvojot sud za nego brate 3.zapamti site vo dusha sme isti ( I DOBRI I LOSHI),samo imame razlicni religii i obicai 4.PA TOA E TOA BRATE Изменето од anakin - 15.Февруари.2007 во 20:19 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |