|
ИСЛАМ ПРОТИВ ИСЛАМ! |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 20> |
Автор | ||||||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
колку официјални секти има во исламот ????
|
||||||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
||||||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
не само што се испокаа туку демек сега со деца не разговарале што вера беше ова исламов , деца ја открија вистинската страна нејзина |
||||||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
||||||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
taka e brate !
neka razmislat sto ke bide koga ke porasneme!!!!!! |
||||||
slavic_wolf
Група Регистриран: 25.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
sum slusnal deka vo islamot ima preku 60 vrsti na islam, evo samo kako primer vo irak, sudiri megu suni i shiiti.
a za biblijata gi molam muslimanite da ne ja komentiraat bidejki ne se dostojni da svatat, covek koj ne veruva vo nesto nemoze da go svati iako go procita 1000 pati, pa toa e vistinata hristijanska, ako nekoj te udre svrti mu go i drugiot obraz, retko koi luge mozat da se pridrzat za toa, toa e golemo iskusenie i site sme gresni pred boga.
|
||||||
PO KRV ARIEVCI, PO PREZIME SLAVJANI, PO IME MAKEDONCI, PO SRCE I DUSA HRISTIJANI!!
|
||||||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
brate tie i ne se svesni deka gjavolskata vera i filosofija vodi kon delbi vojni ubivanja, ne razbiraat deka verata im e polna so toa , deka gjavolot si igra so niv kako so igracki, i im se potsmeva na gluposta!
|
||||||
slavic_wolf
Група Регистриран: 25.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
taka e, zatoa i isus rekol da ne im veruvate na tie sto vo imeto na boga ke ubivaat i pravat zlo vrz covestvoto, a se znae koi se tie t.n "vernici"
|
||||||
PO KRV ARIEVCI, PO PREZIME SLAVJANI, PO IME MAKEDONCI, PO SRCE I DUSA HRISTIJANI!!
|
||||||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
и многу ке викаат Господи , Господи но нема да влезат во Царството Небесно. |
||||||
|
||||||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
zarem ne gledate deka cela taa prikazna so foeni filozofii za verata na glavata ke vi se srusi kako ogan! Изменето од aladin - 06.Февруари.2007 во 12:56 |
||||||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Nekoj vi rece hristijanite se krivi za vakvoto stanje na muslimanite?
Ona sto jas sum vi go dokazuvam e toa deka vie ste 1000 pati
pogolemi terroristi od nas, no nie si znaeme deka nikoj ne ni e kriv sto
sme dojdeni do ovaa situacija.
Toa sto se slucuva vo Irak e maslo na amerikancite,a toa sto se
slucuva vo Plestina e maslo na evreite ,no taka e koga ke si najdes
ovci za strizenje ,ke si gi strizes koga sakas i kako sakas.
|
||||||
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Чиво масло е тоа што 2001 се случи во Македонија. На православните!? Имавме класичен исламски тероризам спроведен од Албанците во Македонија, кои тука имаат подобри услови за живот (материјални, образовни, културни и кои др. сакаш наброј) од оние во АЛБАНИЈА и КОСОВО заедно!!! |
||||||
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
||||||
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
KALIFE KOJ UBIVA VO IMETO NA VERATA?????? PRAVOSLAVNITE SIGURNO NE SE !!!!! A ATEISTITE AMERICKI NE GI STAVAJ VO IST KOS SO PRAVOSLAVNITE I ZA KRAJ NE SE NERVIRAJ KALIFE SE DODEKA IMA OVCI KE IMA I VOLNA Изменето од rice - 06.Февруари.2007 во 18:08 |
||||||
|
||||||
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
За сите вас, еден одговор!
Се гледа дека наместо да градите толеранција и соживот, вие го правите спротивното.
Тоа е грешката на државава, на овој и предходниот систем, кој, половина век ве оддалечуваше и едните и другите од сопствените веронауки. Затоа и едните и другите, неинформрани за својата религија преземате одговорности во името на религијата.
Не оди тоа така.
Плус, со недостаток на парламентарност, со толку омраза и нетолеранција, не сте способни да полемизирате и да се разберете, изнесувајќи ги сите факти и аргументи, и задржувајќи се на истите.
Затоа, на сите вас кои што сте заинтересирани за вистински слободоумен, морален, интелектуален и теолошки принципиелен начин на полемизирање, ви предлагам да пишете на следниов е маил studentskiklub_sk@yahoo.com со цел да се пријавите на јавната дебата која ќе ја организира здружението на граѓани Студентски Клуб од Скопје.
Воедно, ќе имате шанса да запознаете Македонци - христијани кои што преминале во исламот, како и поранешни муслимани кои што станале дел од христијанските религијски групации и учења (бидејќи ги има повеќе) и да размените мислења, совети и впечатоци, како и да коментирате истото.
За крај, омразата нема да ве одведе до вистината, освен ако веќе не сте се откажале од истата!
|
||||||
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
||||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Studetski_Klub, многу нетолерантно настапуваш за некој кој проповеда
толерантност. Дојде на овој форум, не познавајќи не нас, кои овде се
дружиме повеќе месеци и години, и со еден единствен удар сакаш сите да
не осудиш за несовесност, незнаење и меѓусебна омраза, без во суштина
да ги препознаеш и сфатиш нашите постови на овој форум.
Интересна е дебата која ја организираш, но дури и со тој свој несуден пост, како да веќе ја упропасти шансата тоа да биде некаква вистинска дебата. Наместо промовирање на аргументацијата и борбата за вистината, ми се чини дека твојата понуда е ништо помалку од уште еден обид за секуларизација на нашето општество... Зошто го велам тоа? Затоа што ваквиот пристап не гарантира промовирање на религиската вистина, туку е уште еден обид да и се потсмева на религијата (нешто што ти и го направи во твојот пост), уверувајќи ги присутните на дебата дека сите религии се подеднакво смешни и неуспешни, бидејќи гледајте, од сите религии има луѓе кои преминале во друга. Би сакал да се лажам, бидејќи на нашиот народ му е потребно повеќе знаење, но за жал не знам како некој тоа ќе го добие од организатор кој самиот покажа огромно незнаење, неразбирање и нетолерантност кон религиската дискусија, макар таа била и на толку несоодветен начин каков што е овој форум. Поздрав... |
||||||
Внеси реплика | страница <1 1415161718 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |