IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Стравови/фобии
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Стравови/фобии

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 16>
Автор
Порака
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 00:04
Stravot blokira

Pogolem e stravot od bolkata koja moze da ni bide nanesena...

primer ako se boksirame...
stravot da ne dobieme kotek ne blokira....
a toa ne e strasno...
samo nekolku dena boli ... i ke pomine..

Kako se pobeduva Majk Tajson...
- udirame so leva...
- pak so leva...
- toj ceka leva... nie so desna...

i ete go pobedivme Tajson... i stanavme svetski bokseri...

taka e i so zivotot...

stravot od neuspeh blokira ...
i e postrasen od samiot neuspeh....

ako nesto ne ste uspeale...
samo Vie si znaete...
dokolku ne placite...

dobra tema...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Carnation Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 3499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2006 во 01:57
stravot e verba vo zloto(igrata na zivotot)
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
Кон врв
marinka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Септември.2006
Локација: Jamaica
Поени: 432
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marinka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2006 во 21:53
imam strav od lugeto...toa e spored mene nesto najstrasno so postoi...
Denot mi e mal za moite cekori,nokta e premala za moite misli...
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2007 во 17:54
се плашам од змии, море ке се онесвестам ако видам некоја во живо
исто се плашам дали ке има доволно вода на светов,барем додека јас сум на него
и се плашам за иднината на се.
Кон врв
plamenko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2006
Поени: 2159
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај plamenko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2007 во 17:56
zmii bas sakam :) ja cicaat negativnata energija vikaat :)
a ajs eve ce vi potvrdam
sum drzel preku 4 vida na pitoni
do carski pitno odlicno custvo e ladno:)
samo da ne se gadis mislam i zmijata da e podzacistena inace mirisaat:)

Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2007 во 18:00
освен на ТВ, некам ни да замослам како би изгледала мојата средба со змија....
Кон врв
plamenko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2006
Поени: 2159
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај plamenko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2007 во 18:03
ma nemas galje:)
ne e strasna sto se plasis :)

Кон врв
DARKDOG Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јуни.2006
Поени: 218
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DARKDOG Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2007 во 09:31
Jas imam strav samo od Satanata no i nego mozam da go pobedam so post i molitva
Кон врв
Valerija 2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Октомври.2006
Поени: 9044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija 2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2007 во 09:37
Stravot  e sosema normala  reakcija,kon odredeni situaciii...losho e da se nema strav,pa lugje sme od krv i meso,neli....sepak e losho da stravot prerasne vo onoj "panicen strav"ili fobija...toa e vekje teska sostojba,koja bara posebni tretmani i klinicko ordiniranjeeeeeeee
Jakiot covek ima samo edna slaba strana-zenata sto ja saka
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2007 во 20:47

moram da priznam deka imalo momenti koga me fakalo strav...

NO DOBRO E STO NAUCIV ...

AKO OD NESTO SE PLASAM ....
MU RIPNUVAM ...
PA STO KE BIDE NEKA BIDE...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
ivana_zi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2006
Поени: 206
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivana_zi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2007 во 15:22
Ме фаќа паника во простории без прозори и не можам да седам дугачко на такви места, мислам дека ќе снемам воздух..
Ништо не е таинствено освен за да биде разоткриено, и ништо не е скриено освен за да биде откриено...
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2007 во 19:22

Ralikata  pomegu  straslivecot  i hrabriot  e  vo toa sto  oni  i dvajcata  sea plasat  samo  sto  hrabriot  dejstvuva  .  No ova  ne pali sekade  odnosno  vo sekoj oblik na strav  . Licno  do sekoj  covek  e  da ne dozvoli stravot  da premine  vo fobija  oti  malku  po tesko  se zivee  taka . JAs  se  plasam od  soobrakni  nezgodi  a  sekogas  vozam  brzo , se  plasam  od  zemjotres   ziveam  vo visoko katnica  , se  plasam   od  prejluba  vo   vrska sum .  Tamu   kaj sto meozes da dejstuvas  protiv  stravot  sekogas  iskoristi ja prilikata  mnogu  cesto  mi se slucuva  da si recam  pa dobro od  ovoa  li  mi e strav.  Eden moj  omilen  poet   kaza  : ako nekogas  dostignam  do tamu kaj sto  prestanuva   stravot  ke bidam spremen da zaboravam:  Ova  go  razbrav  prviot pat  koga  pobediv.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2007 во 10:32
                             PARADISE MACEDONIA
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2007 во 13:22
Jas pataloshki se plasham od insekti i alergii....no sega se ubeduvam sebesi da si kazam,ako treba da se sluchi neshto-ke se sluchi,a jas nemoram cel zivot da go pominam vo strav,a mozebi nikogash nema da mi bide nishtoBig%20smileWink
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.