|
ПЕСНАРИЦА НА ЗАБАВНИ ПЕСНИ |
Внеси реплика | страница <1234 18> |
Автор | |
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ama neznam harmonija, inaku mnoooooooooooogu mi ubaa pesnata
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BELICHKA .... TI SAMO STAVAJ SI PESNI .... POSLE KE MU JA STAVIME HARMONIJATA ... NA KRAJ KE IMA TEMA KADE KE ODAT PRECISTENI TEKSTOVI I HARMONIJATA ... LESNO POSLE KE IMA PEENJE I SVIRENJE... I KE NEMA NINA-NANA-NANA-NAAAAA... KAKO STO PRAVIME SEGA ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZALJUBENA ZENA - BARBARA STREJSEND I 2 x ( Em H7 Em D C D G ) II Am Em Am Em Am H7 I i II Em H7 Em H7 Em H7 Em H7 D Am H7 Em od pocetok I i II... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NOKITE NA BELIOT SATEN 2 x ( Em D Em D C G H Em ) EmA C Em D Em 2 x ( Em D C H7 ) Em C Em C Am H7 Am H7 Em D C H7 EmA = Em A ... preod oe Em vo A kako legato.. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BLUE MOON F Cdim Gm C7 |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
INXS - By My SideIntro : G, G, D, Emi,
D, Emi,
A (2 x opakovat) |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vaka marko vaka
pisuvaj gi i pocetnici da si otsvirat |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Djavoli- pricaj mi o ljubavi D Hm U
modroj zori ne zovi mi ime D Prolaze
sjene Hm G
D A Prolaze
sjene, pricaj mi o ljubavi. Nek
nase usne ostanu nijeme Prolaze
sjene Prolaze
sjene, pricaj mi o ljubavi. I
bas nas briga sto znace rijeci Prolaze
sjene Prolaze
sjene, pricaj mi o ljubavi. Hm D Pricaj
mi, pricaj mi G Sjene
sute hladne Hm D A Pricaj
mi o ljubavi. Hm D Pricaj
mi, pricaj mi Hm Sjene
sute hladne Gm A D Pricaj
mi o ljubavi. |
|
|
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele marco od kaj gi najdes ovie pesni...........me pogodi.........
aj dajte harmonija na colic
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
belichka ke pratime za colic... samo sega sekoj koj sto moze neka praka pesni .... pesni so harmonija.... samo da se hitovi ako moze... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas gi pisuvam sega onie koi sum gi stavil vo edna pesnarica pred godini .... pa so tekot na vremeto ke sostavuvame.... dokolku ima interes kaj mladite ... za noti za klasichna gitara ... moze i toa ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Frank Sinatra - My Way
DAnd now, the end F#miis near, . |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Don`t Speak NO DOUBT
Intro: Cm 2x CmYou and me We Gm7used to be toFm7gether BbEveryday toGm7gether Fm7 Always Bb I Cmreally feGm7el That I´m Fmlosing my Bbbest friend I Gm7can`t believe This Cm could be Fmthe end Bb It Cmlooks as Gm7though Fm7You`re letting Bbgo And Ebif it`s real Then I Bbdon`t wan`t to Cknow FmDon`t Speak I Bbm know just what you`re Ebsaying CSo please stop ex{Bbm6Cplaining Don`t Ctell me cause it Fmhurts Bbm C Don`t Speak I know what you`re thinking I don`t need your reasons Don`t tell me cause it Fmhurts Bbm, Eb6 Old memories They can be inviting But some are all together mighty frightening As we die, both you and I With my head in my hands I´ll soon be crying Don`t Speak I know just what you`re saying So please stop explaining Don`t tell me cause it hurts noo no__o Don`t Speak I know what you`re thinking I don`t need your reasons Don`t tell me cause it Fm hurts Eb, C, Ab Bridge: C#It`s all Ab/Cending We´ve got to Bstop preGb/Bbtending who we Aare... Ab Solo: Cm, Gm7, Fm, Bb 3X Gm, Cm Fm9 CmYou and me Gm7 Fm7I can see us Bbmdying... Fm7aren´t we?Bb Don`t Speak I know just what you`re saying So please stop explaining Don`t tell me cause it hurts no no Don`t Speak I know what you`re thinking And don`t need your reasons Don`t tell me cause it hurts don´t Bbmtell me Ccause it Fmhurts Bbm6I know just what you`re Ebsaying CSo please stop exBbm6plaining CDon´t speak Fmdon´t speak Bbmdon´t spCeak Fmdon´t BbmI know what you`re Ebthinking C Bbm6 CI don`t need your Bbmreasons C I know you´re Cgood Fm I know you´re Fmgood Bbm C I know you´re real Bbmgood C Fmoh la la la la la la la la don´t don´t uuh uuh hush hush darlin´ hush hush darlin´ hush hush don´t tell me cause it hurts 2x do fade |
|
|
|
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Riff 1 >>> Riff 2 >>> |-----------------------| |----------------------------| |-----------------------| |----------------------------| |-----------------------| |----------------------------| |-----------------------| |----5--------5----5---------| |-0--3-0----------------| |----------------------------| |---------3-3-2-3-2-3-4-| |-3----3---3-----3---3-3-4-5-| Riff 1 Obicno izaberem visoku stenu s koje se pruza odlican pogled Kad na vidiku ugledam zenu obema rukama scepam dvogled. Riff 2 I gledam ono sto dusa trazi gole drugarice na nudistickoj plazi. Prazno Neki sto teraju mak na konac, kazu mi da sam rasomonac! Riff 3 >>> |------------------------------------| |------------------------------------| |------------------------------------| |-5--5--5--5--4--4-------------------| |-3--3--3--3--2--2--0-----0----3--0--| |----------------------3-------------| Riff3 Volim volim volim volim zene, ali one malo manje vole mene. A5 Zaljubim se pet-sest puta C5 u roku od tri minuta. Riff 3 Volim, volim, volim, volim zene. Kada ja dobru zensku vidim ja se u opste ne postidim. Pridem i kazem: 'Bicu kratak. Zenska imas strahovit batak.' Priznajem da bih mesao malter za jedan obican zenski brushalter. Ja bih se odrek'o rodene brace za jedne cipkane zenske gace! Kupujem strucnu literaturu za malu nocnu fiskulturu. Reporter, Lui, Playboy, Star uzmem kvalitet odbacim skart. Pa k'o tapete lepim po zidu tek da ih imam sve u vidu. Guzate, sisate, lomne u struku zbog njih razvijam desnicu ruku. *** Na jednoj live snimci koju sam cuo riff1 zvuci ovako >>> |---------------------|-----| |---------------------|-----| |---------------------|-----| |----4-------4--------|-----| |-3----3--2----2-0-0--|-3-0-| |---------------------|-----| |
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
Внеси реплика | страница <1234 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |