![]() |
|
Алфа и Омега, Почеток и Крај |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 9> |
Автор | |
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
PRIJATEN I USPESEN DEEEEEEEEEN!!!!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
KOGA SE POJAVILA INKVIZICIJATA KOJA TRAELA PREKU 600 GODINI IMALO EDNA VAKVA SLUCKA.... NEKOJ LUDJE GI SOMNICELE ZA ERETICI ... I PRED INKVIZICIJATA NA KRAJ IZVLEKUVALE EDNO LIVCE OD DVETE ... KAKO STO VLECELE LUDJETO ... SITE IZVLEKLE DEKA SE KRIVI... I NA RED DOSOL EDEN ... KOJ SE DUMAL STO DA PRAVI... ZNAEL DEKA KAKO I SITE PRED NEGO KE IZVLECE DEKA E KRIV... EDEN MOMENT .... GO ZEL EDNOTO LIVCE I ODMA GO GOLTNAL... SITE SE ZBUNILE... I TOJ PRODOLZIL... JAS ODBRAV ... SEGA KE GO OTVORIME DRUGOTO LIVCE... AKO PISUVA DEKA SUM KRIV ... ZNACI ODBRAV DEKA SUM PRAV! I GO OTVORILE DRUGOTO LIVCE... PISUVALO DEKA E KRIV... ZNACI ODBRAL DEKA E PRAV ... I GO PUSTILE !!! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Цар!!!
Не знам дали сте запознаени со еден друг маченик, Јан Хус, кој имал толку многу следбеници што дури и Рим се плашел во неговиот крај да го убие... Хус бил познат реформатор, и папата го свикал да дојде на гости, со ветување дека ќе има имунитет. Кога стигнал на договореното место, Хус бил уапсен, а потоа и запален на клади... Изговорот на папата бил: на еретици е дозволено да им се лаже! П.С. Денес Хусовиот споменик е на централниот плоштад во прага... |
|
![]() |
|
zdravo аџија ... drago mi e sto se javi... i za vistinskata slucka so Jan Hus... steta kakvi ludje otisle taka jabana ... |
|
![]() |
|
![]() |
|
Otvoriv nova tema MOTIVATORI I DEMOTIVATORI...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
aladin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
ubav primer ! toa so inkvizicijata -mi se dopagja!
![]() |
|
![]() |
|
pozdrav aladin .... dali se slozuvas so temata sto e izlozena od pocetok... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
la fille ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Svekre, eve i tuka ke ti kazam deka voopsto ne se soglasuvam so ona sto si go izlozil na pocetokot. Se uste nikoj ne moze da go dokaze Big Ben, nikoj ne moze da dokaze deka od tie sitni cesticki nastanal univerzumot. Seta taa teorija sto Darvin i negovite prijateli ja postavile vo nekoj od izminative vekovi, denes pagja vo voda.
Se znae kako nastanal svetot, se znae Koj bil pocetokot, i Koj ke bide krajot, Koj e ALFA i OMEGA. I kako sto veke rece adzijata, Isus Hristos e pocetokot i krajot, a ne nekoi cesticki ili molekuli ili ne znam sto ti drugo. |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
![]() |
|
zdravo snaske ... sepak drago mi e sto vleze vo ovaa tema ... toa e tochno deka Isus e portata ... ALFA I OMEGA - POCETOKOT I KRAJOT ne se bitni poedinostite ... vazno e deka seto ova e BESKONECNA SVEST !!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
aladin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
sega zasega mi se dopagja- pozitivniot duh koj go prezentiras , za drugoto premnogu e voopsteno i moze da se tolkuva razlicno pa sega zasega samo ke citam sto pisuvas!
![]() |
|
![]() |
|
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Alfa i omega,pochetok i kraj,koj e ,koj bil i koj ide...toa e samo Bog-nikoj drug
![]() |
|
|
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Уште една потврда дека Христос навистина беше Бог-отелотворен:
„Јас сум Алфа и Омега, Првиот и Последниот, Почетокот и Крајот“ - Исус Христос (Отк. 22:13) а пред тоа во Отк 1:8, самиот Бог вели: „Јас сум Алфа и Омега...“ п.с. Помош: како може и Бог и Исус да се и Алфа и Омега??? |
|
![]() |
|
Taka e beleg... potpolno se slozuvam ... no do Omega .. nemoze da se dojde zaradi nas ludjeto... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Pa Isus kako sin na Bog,praten na zemjata za spas na lugjeto,normalno deka toj e isto Bog
![]() p.s.taka nekako moite misli me vodat |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |