|
снимање на temporary internet files |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
G_O_R_A_N
Нов член Регистриран: 21.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 22.Јануари.2007 во 00:50 |
Како можам да ги зачувам, односно да ги снимам на ЦД temporary internet files па по реинсталацијата на windows повторно да ги вратам и да ги прегледувам offline.
|
|
G_O_R_A_N
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зарем никој не го знае одговорот на ова?
|
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako prvo nemam pojma sto sakas da napravis
Ako sakas odredeni strani os internet da gi stavis na CD, najubavo e da gi pretvoris vo pdf files, taka i ke mozes da gi citas offline. Ti treba adobe acrobat professional za da gi pretvoris vo pdf. |
|
ultra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve na stranata tamu sto ti pisuva:
CreateEasily create Adobe PDF documents from Microsoft Office, Outlook, Internet Explorer, Project, Visio, Access, Publisher, AutoCAD®, Lotus Notes, or any application that prints. eve link: http://www.adobe.com/products/acrobatpro/ |
|
G_O_R_A_N
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да објаснам уште еднаш. Сурфајќи на интернет сите страници одат во temporary internet files(TIF) фолдерот, така нели? Е, сега као тие страници што се наоѓаат "ВЕЌЕ" во компјутерот, во ТIF фолдерот ,(значи што сум сурфал некое време) да ги копирам на ЦД и на друг компјутер да ги копирам и да ги прегледувам offline. |
|
ZokiBoSS
Сениор Регистриран: 04.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 240 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро, шо сакаш да кажиш ти со ова, дека незнајш ЦД да снимаш, или ? Веќе самиот спомна дека фајловите се наоѓаат во тој темпорари фолдерот, каков одговор очекваш поќе?
|
|
That What Doesn't Kill Me, Only Makes Me Stronger..!
|
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
едноставно барај го тој фолдер, преку неро стај го за снимање и сними го аман
|
|
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
|
G_O_R_A_N
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Самао да ве прашам дали сте пробале тоа да го направите?
А како што кажувате тоа неможе така .
Мислам дека сепак знае некој.
Благодарам..
|
|
ultra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како, што не може?!?
Ја ти викам да си ги претвориш во пдф фајлови и ќе си ја задржат формата како на интернет ехплорер што гледаш и можеш на ЦД да ги ставиш и што сакаш да правиш... Проверена работа е... Ти го направи ли тоа, проба ли? Или бараш програмче кое самото ќе ти снима додека сурфаш и на крај самото да ти изреже?!? |
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што ќе ти се интернет страниците зачувани ???? Како прво, можеби не си забележал, но во архивата податоците стојат само 20 дена и како поминуваат деновите првите се бришат и ослободуваат место за следните денови. Значи ако си отворил некоја страница пред 20 дена, утре веќе ќе нема запис за неа дека си јаотворил некогаш и сл. Но, кога веќе прашуваш редно е и некој да ти помогне... Јас лично пред преинсталација го копирам фолдерот Favorites, бидејќи во него се наоѓаат страниците кои со текот на времето сум ги означил како корисни или често свраќам до нив. Ништо друго не ти е потребно. Башка тоа е фајл од 100kB кој можеш да го ископираш дури и на флопи диск. |
|
ZokiBoSS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема врска со фејворитс или со незнам шо .. Ако сакаш офлајн прегледвање земи инсталирај си TeleportPro и можиш со неа да земаш веб страни комплет, дури и прашва колку линкови внатре во страницата да ги превзема.. Поголема помош од оваа незнам. Поз // Зоки
|
|
|
|
G_O_R_A_N
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е сега кога ќе се дисконектираме од интернет повеќето страници можеме да ги гледаме offline. Значи од Internet Explorer од File менито го штиклираме Work offline и сега сме спремни да сурфаме offline односно да ги прегледуваме оние страници на коишто сме биле online. Кликнуваме на табот histori и ни се отвараат сите странници или по дата (By Date),или по страна (By Site), или по најпрегледувана( By Most Visited) или по редослед на преглед за тој ден(By Order Visited Today) зависи кај кого како е уклучено. Сега било која страница да ја одбереме да ја прегледуваме offline, (нормално има страници што неможе да се прегледуваат offline), исто како на интернет кликаме на одредени линкови и веднаш ни се отвараат страните и.т.н. Знам дека ви е јасно на сите сето ова, но морав да го објаснам. |
|
ZokiBoSS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Горан, пробај со File -> Save as.. али тоа ти е исто како пдф-от, мораш една по една.. Испробај самиот со копирање на фолдери, ова она.. Досега ќе успееше да пробаше.. А ако не ти успева нити то, рестарт компјутерот, стави системска дискета и пиши: „format C:“ и стискај ентер стискај ентер :))))
Поз // Зоки |
|
|
|
G_O_R_A_N
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зоки потполно си во право . Го средив тоа ги снимив една по една но стварно ме интересира дали некој знае да снима TIF фајлови без Телепорт про или некој друг програм. Тоа сигурно има некој што го знае тука кај нас верувам. |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |