![]() |
|
Македонски дијалекти |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 12> |
Автор | |
plamenko ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kumanovcite isto se interesni:)_
|
|
![]() |
|
olgica ![]() Нов член ![]() Регистриран: 12.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15 |
skopski
a interesen mi e kumanovski
mnogu se smesni
![]() |
|
![]() |
|
plamenko ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
ajmo braca po krv da pobiemo svi :)
|
|
![]() |
|
R-C-F ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 368 |
a koj dijalekt pretstavuva edno se zboruva a na drugo se misli
|
|
M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
|
![]() |
|
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
ne znam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
la fille ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
eh da si beh u Kocani s ke si zboreh kocanski, ama ja morrah da se prilagodam na skopskio
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
![]() |
|
Ana_bt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 84 |
Bitolskiot dijalekt e najblisku do literaturniot govor. No ima i nekoi isklucoci.Primer vo Bitola i za masko i za zensko velime "mu rece" a za zensko treba da se reci "i rece".. Ama to e navika. Aj nesto bitolski da kazam; So prajs le arna si? Eve arna doma si om.
|
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
vo anticko vreme se zboruvalo na jazikot KOINE, a toa znacelo koj ne go znae... normalno i toj jazik si go prisvoile grcite... a vo Bitola se zboruva (zborva) najliteraturno... jas imam mijachko poteklo i mesto: - kade odis? bi bilo: - kode odis? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Julija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Најтежок и најнеразбирлив отсекогаш ми бил струмичкиот дијалект
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
na site im e nerazbirliv... osven na strumicante... zatoa sto gi skratuvaat zborovite... primer za bolva vikaat samo edna bukva : b ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Daleku se bitolcani od najliteraturno zboruvanje ![]() Pa bitolcani skoro i go izgubile glasot v koga se naogja vo sredina na zborot-a glasot v spored normata e zadolzitelen ![]() |
|
|
|
![]() |
|
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
a eve da te potsetam na tvojot roden govor
sturi me-simni me pot-pat krosta-karpa crkov-crkva moka-mochka(obichno na decata ![]() raka-roka ........itn |
|
|
|
![]() |
|
angelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 117 |
ja stipski zboram
|
|
![]() |
|
Dana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3018 |
Ja nekad znam da povlecam na kavadarecki, od baba i dedo mi e navika toa
![]() |
|
Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |