|
Под ист кров |
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Автор | |
xaxaxa
Група Регистриран: 05.Октомври.2006 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
maja 30
Сениор Регистриран: 13.Август.2006 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Srećička imam što živeam sama so mažot mi i deteto
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pod ist pokriv ako ima dovolno prostor za site...togash e ok...toa podrazbira soba za sekogo...deca,stari,mladi...
|
|
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da beleg, soba za sekogo, no edna kujna a dve domakinki vo nea.Ne mi odi ova.Svekrvata ke veli deka taa e odlicna domakinka koja ne moze nikogash da ja zameni vo gotvenjeto snaata, ovaa ke saka neli nekogash da napravi nesto, pa kade e rendeto, kade e daskata, kade e nozot za leb , nozot za meso itn....znaci sekoj sam, sekoj svoj gazda pod SVOJ POKRIV!
Изменето од maja - 05.Јануари.2007 во 19:36 |
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Може во една куќа но со 2 спрата.... Така ќе има и 2 кујни и место за сите
|
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
maruska
Нов член Регистриран: 16.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 34 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да немаш финансии и да мораш да живееш со неговите или твоите, може да се прифати донекаде. Меѓутоа е многу подобро да живееш со мажот/жената одвоени од родителите. А ако им треба помош на родителите, во секое време можат да се јават и да побараат помош. Поздрава заедница можеш да создадеш ако живееш одвоено. Не велам дека немаш да имаш ако бидеш со родителите. Меѓутоа свое си свое. Можеш да одлучуваш ти самата, а не твојот родител или некој друг кој живее со тебе. |
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Попрво би живееала под кирија, отколку со било чии родители... Ете ги телефоните, и онака можеме да се слушаме, што се вели, по стопати во денот.
Родителите, колку и да си ги сакаме, наметнуваат мислења... направи вака, направи онака, вршат притисок и се лутат како мали деца ако им речеш дека мислењето не им чини заради ова или она... После снаата не чинела или зетот не се погодил... Аааа, не... Под ист кров - ни под разно! |
|
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мила моја и да не се под ист крв, ако се родителите такви и не знаат кај им е место и ако дозволиме да верглаат несвесни дека си имаме семејство ..тие секогаш ке најдат причина за солење макар и на телефон..макар и напуниле 50 години...
|
|
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bez ogled dali se pod eden pokriv ili nastrana ... toa se dve familii.... i trebat da bidat nezavisni... moze samo da se pomaga ... ako treba ... Toa se razresuva samo na eden nacin... jas edno utro... (navecer nemoze)... vo 5 casot mu zvonev na roditelite... i gi razbudiv... i taka zbuneti im rekov: - od denes tuka jas ke bidam broj 1... a ti broj 2... - ako sakam da pominam niz nekoj zid... nemojte da mi stavate sopki... i aj cao!!! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во брак сум 22 години од кои 20 зивееме сами.Неспоредливо е искуството во едниот и во другиот случај.Незнам каква свекрва и баба ке бидам јас но во секој случај што помалку комуникација тоа подобро и за едните и за другит(освен кога сте си потребни),Секогаш,ама баш секогаш ке се најде причина за кавга па колку и двете страни да се трудат затоа што ‘‘кој е тој сто подобро мозе да се гризи за мојот син‘‘???Или, мене мама вака ме учеше да готвам,која е таа да ме менува на овие години?И така едно по едно..... Јас многу бргу треба да станам свекрва и ова правам или купувам стан или плаќам кирија и под хитно ги селам од дома,без разлика колку сум современа или стрплива и разумна,
Изменето од mamma - 17.Јануари.2007 во 15:32 |
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Заедно живееме веке 7 години . Односите ни се одлични . НО , тоа е резултат на голема ТОЛЕРАНТНОСТ , САМООДРЕКУВАЊЕ ....итн . Потребна е голема енергија тоа да функционира ....Секој лично е скратен од својата комоција во икс ситуации . Мислам дека ова на некој начин е и личен тест и искушение за секого кој се нашол во таква ситуација . И на крај ...доколку има и МИНИМУМ можности ,да се работи на тоа ,секој башка ! Се надевам најскоро да ве поздравам од сопствениот кров .
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Delfin,mnogu mi se dopadna razmisluvanjeto no sto mislite kolku vreme ke mozete da bidete tolerantni ,uste kolku vreme ke se lisuvate od rabotite koi Vas bi vi pricinuvale zadovolstvo,kolku vreme od zivotot uste ke ja trosite energijata za da zadovolite necii kaprici?...I ne samo za Vas tuku za site : Iskoristete gi bez dvoumenje MINIMUM moznostite za sekoj baska.
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga covek malku podlaboko ke razmisli, zaednicki mnogu poveke mozat da se ostvari ona sto site go sakame , podobar i pokomoten zivot.
Jas i maz mi od prv den sme sami i veke napomnav, koga ke dojde den da se ozenat moite sinovi i tie od prviot den ke ziveat sami, vo smisol sekoj da si ja ima svojata sloboda i komocija. Bi sakala , sto sekako ne e samo do niv ili do mene tuku i do idnite snai, da postoi edna sloga i da sfatat deka zaednicki mnogu poveke ke dobijat otkolku sekoj sam za sebe. Imam takov primer vo komsilikot, tolku nesekojdneven za denesno vreme, no ete, mnogumina se cudat kako uspeale tolku da napravat, a jas ke kazam, so zdruzeni finansiski sredstva za 2 godini napravija kolku sto bi pravele mozebi 5 i poveke sekoj posebno. Jas im se vosh*tuvam |
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма да секако , ова што ти го велиш се случува секојдневно околу нас нели. Во некои фамилии не функционира уште во првите денови , кај некои нешто покасно некои и издржуваат се до решението на проблемот,по која цена ,тоа е навистина можеби вистинското прашање . Зошто луге сме ...се трошиме. И јас напишав што порано тоа подобро , секако ,полесно е да се рече отколку да се направи често пати .
коментар за постот на мама Изменето од Delfin - 17.Јануари.2007 во 14:48 |
|
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |