IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - СВЕДОШТВА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СВЕДОШТВА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
Автор
Порака
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2007 во 23:43
Zosto da ne doagjame, ti smetame? Zar polemikata ne e pointeresna so onoj koj misli poinaku otkolku so onoj koj samo poltronski ke kaze , da taka e
Кон врв
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2007 во 13:08
koga covek ja ima radosta i ljubovta vo zaednica so boga, toj ne moze da ne ja spodeli so drugite lugje.
 -  vo isto vreme da go proslavuva boga i da svedoci za toa pred celiot duhoven i telesen svet!
Кон врв
orto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 916
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2007 во 10:35

Мошти на свети Јован Кукузел пристигнаа во манастирот во Рајчица (16.01.2007)

На 15.01.2007 год., кога Светата Православна Црква ги слави св. Силвестер папа Римски и св. Серафим Саровски, во Бигорскиот манастир пристигнаа светите мошти на св. Јован Кукузел.  Овој голем светител и автор на многу црковни химни бил Македонец по потекло од овие краишта. Моштите пристигнаа преку Големата Лавра (каде се чува целиот череп, и поголем дел од моштите), а од манастирот на Светото Преображение во Бостон. Поточно тие се подарок на братска љубов од старецот на манастирот о. Пантелејмон за молитвен спомен на архимандрит Партениј, а во чест на тоа што во родните краишта на св. Јован Кукузел му е подигнат параклис (во метохот на св. Георгиј Победоносец, во с. Рајчица, дебарско).

Веднаш после пристигнувањето, моштите беа ставени во чист пчелин восок и вградени во сребрена кутија и беа пренесени во метохот, во параклисот посветен на овој наш голем светител.

За преносот беа задолжени бигорските свештеномонаси о. Доситеј и о. Јосиф. Со торжествено биење на камбаните, моштите беа пречекани од сестринството на манастирот и манастирските гости.

На многаја лета!

Свети Јован Кукузел моли се за нас!

(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2007 во 21:40

ivin, nie sme malku tuka na forum na koi im se slucilo nesto i poradi sto verata i se zajaknala...toa ne se sekojdnevni slucuvanja...
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2007 во 23:24
Mu se molam i veruvam deka toa sto mi se sluchuva e po negova zasluga,sega toa se dnevni intimni molitvi so koj toj mi go otvora patot...mozebi ne se spektakularni za da bidat nekoi svedoshtva neznam kakvi,no mene mi se toa vazni raboti,a Bog me slusha i mi pomaga
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2007 во 23:50

MOE LICHNO SVEDOSTVO SE DESI PRED POVEKE OD 6 GODINI ....

NA RABOTA ...
MNOGU NAREGNAT...
OBVRSKI NA SITE STRANI...

I TREBASE DA SE JAVAM KAJ GOCE !!!

NAPISAV GOCE I GO ZAOKRUZIV...

I POSLE NEKOJ SAAT ...
JAS GO PROCITAV OCHE...

I TOGAS ZASTANAV...
PA JAS OCHE NAS NE JA ZNAM NAPAMET...

I ZEDOV EDNO KALENDARCHE...
I JA CITAV OCHE NAS KOJ SI NA NEBESATA...

I TAKA POSLE NEKOLKU PAATI ...
SITE TREVOGI MI GI SNEMA ...

I OTTOGAS ...
JA NAUCIV NAPAME OCHE NAS...

I SI JA PRIMENUVAM ...

ETE TOA E MOETO SVEDOSTVO ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.