|
ЧПП - Прашања околу хомо и бисексуалноста |
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Автор | |
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Друго прашање некој? :)
|
|
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a so ti se razbiras?
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па јас како бисексуалец кој има искуство од прва рака со геј светот, а и читано доста литература во врска со хомосексуалноста, како и земено час по human sexuality на колеџ во САД, се чувствувам доволно компетентен да одговарам на прашања од тој тип. (леле ама испадна фалењееее )
Секако, и друг кој има познавања од хомо- и бисексуалноста може да се вклучи во одговорите и објаснувањата. Немора да значи дека само јас ги имам сите одговори на сите прашања. Пред да прашате некое прашање, прво прелистајте ги страниците од оваа тема да не некој друг го поставил истото прашање порано, па да било одговорено. Ако го нема, тогаш прашајте слободно. |
|
|
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да се поправам, не само еден час, туку предмет, значи полагав. Изменето од RebeL - 13.Јануари.2007 во 01:42 |
|
|
leandra
Група Регистриран: 07.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ме интересира Ребел твое мислење на:
Што е тоа толку силно што ја држи таа геј љубов:
-забрането ,е послатко
-тајноста што за жал мора да се одржува на високо ниво го крева адреналинот и силната потреба еден од друг или
-целосното разбирање меѓу себе,без глумење,тактики,и потреба од човек кој целосно те разбира(иако некој може да рече маж и жена се разбираат,нека не скока веднаш,тоа е јасно и дробено многу пати)
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema vrska ova ama nikakva Изменето од RebeL - 17.Февруари.2007 во 23:58 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa ovde se zboruva za sexualna orientacija
zasto sexot go vrzuvate sekogas so nasilstvo i kriminogenni dejstva za da najdete koren ist kaj homosexualcite i nasilnici kriminalci? mislev nema potreba od posiroko objasnuvanje ne mi se pisuva od ringe ringe jaja nego navistina sakam da svatime deka toa e samo sexualna orientacija kriminalci ima i od homo i od hetero netreba takvi teorii da se razvivat se nevkusni me natera hehheheh da se umoram kucajki ne mi se luti kako so jas ne ti se lutam na texovite zamo nekogas se konfrontirame nekogas ne ne e loso toa Изменето од anakin - 13.Јануари.2007 во 18:14 |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa nema logika
koga homosexualci se stavat vo ista recenica so kriminalci zasto nema logika zatoa sto prasanje e dali razlicna sexualna orientacija sto ne e perverzija e problem so psihata oti frojd rekol vo sexot se e normalno nenormalno e da se nema sex jas nekako mu veruvam sepak bese strucnjak vo taa oblast |
|
|
|
Ana_bt
Сениор Регистриран: 29.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 84 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Edno prasanje: Vo prosek na kolku godini custvuvate deka ve privlekuva istiot pol...?Dali toa se slucuva vo pubertetot ili otkako ke sozreete?
|
|
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вака сега леандра. Прво да ти напоменам дека мешаш геј секс во Македонија и љубов помеѓу геј личности. Второ, геј сексот не е забранет ... Тајност се одржува секако пред стрејт луѓе, но тоа не ја прави љубовта посилна. Можеби страста и желбата за секс да, но љубовта нема врска со тајната за неа. А што вистински ја одржува љубовта помеѓу две геј/би личности, тоа е релативно. Немам конкретен одговор на тоа, кај секој е различно... Во основа слично како и кај стрејт луѓето. |
|
|
Kali Ma
Група Регистриран: 23.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Скоро и да нема разлики во врскте меѓу стр8-ериве и gay.
кавгите се исти: љубомора, (не)верност, почит, (не)возвратена љубов итн. се сложувам дека геј секс е различно од геј врска. Многумина ги мешаат овие две работи кај нас (и геј и стр8 луѓе).... Што вистински ја одржува љубовта во стр8 врска? претпоставувам на ова прашање може да одговорите со најмалку 10 работи.... -- сосема истото би важело и во хомосексуалните врски... |
|
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај да ја оживиме темава
Некој да не има некое прашање во врска со хомосексуалноста и бисексуалноста? Пред да поставите прашање, прво прегледајте ги сите страници/постови на темава, да не случајно е одговорено на тоа прашање порано. И без хомофобични и дискриминаторски испади, оти оваа тема не е за тоа, туку чисто одговарање на прашања, разјаснување на некои нејаснотии, разбивање на стереотипи итн., на тема хомосексуалност/бисексуалност, сето тоа од прва рака. На секој кој не се придржува на ова, ќе му бидат избришани постовите (да се надеваме Елени ќе биде доволно строга ). Ајде прашувајте! (П.С.: не да се правам сам експерт на темава, секако и други можат да одговараат, нормално, компетентни ) Изменето од RebeL - 22.Март.2008 во 12:24 |
|
|
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред некое време една девојка ме праша: Зошто те привлекуваат машки?
По кратка драматична пауза и одговорив со прашање: Ајде прво ти кажи ми зошто те привлекуваат машки, па потоа и јас ќе се обидам. Девојкава занеме и потоа ништо не кажа. Некои работи едноставно немаат објаснување. |
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се си имат свое зошто и свое затоа ама понекогаш ние самите го одбегнуваме она второто!!!
Прашај ме мене зошто не ме привлекуваат мажи??? |
|
car's freack
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |